Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο Ερντογάν ανακοίνωσε την ανάπτυξη βαλλιστικών πυραύλων εμβέλειας 2.000 χιλιομέτρων

Ο Ερντογάν ανακοίνωσε την ανάπτυξη βαλλιστικών πυραύλων εμβέλειας 2.000 χιλιομέτρων
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Σε δήλωσή του την Τρίτη 07/01/25 ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ανακοίνωσε ότι η Τουρκία αναπτύσσει βαλλιστικούς πυραύλους με εμβέλεια 2.000 χιλιομέτρων, επιπλέον της ενίσχυσης του υπάρχοντος οπλοστασίου βαλλιστικών πυραύλων μεσαίου βεληνεκούς.

«Αποφασίσαμε να ενισχύσουμε το απόθεμα των πυραύλων μας με βεληνεκές που υπερβαίνει τα 800 χιλιόμετρα και να επιταχύνουμε την ανάπτυξη πυραύλων ικανών να φθάσουν σε βεληνεκές 2.000 χιλιομέτρων», δήλωσε ο Ερντογάν κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε στη δυτική Τουρκία.

Η Τουρκία καταβάλλει επί του παρόντος αδιάκοπες προσπάθειες για την επέκταση τόσο του στρατού όσο και του ναυτικού της, τόσο σε δυναμικότητα όσο και σε δυνατότητες.

Προ ημερών η Τουρκία ανακοίνωσε την περαιτέρω επέκταση του Ναυτικού της, συμπεριλαμβανομένης της απόκτησης ενός επιπλέον υποβρυχίου, ενός αεροπλανοφόρου και ενός αντιτορπιλικού εξοπλισμένου με αντιαεροπορικούς πυραύλους.

Βέβαια γεννιέται μία εύλογη απορία: Η Τουρκία ποιους θα πολεμήσει σε εμβέλεια 2.000 χλμ;

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Επίθεση με drones κατά τουρκικού πετρελαιοφόρου κοντά στα Στενά του Βοσπόρου

Η Ρωσία παραδίδει drones στο Ιράν για την ενίσχυση των δυνατοτήτων του

Το Ιράν απέρριψε το σχέδιο των ΗΠΑ για τον τερματισμό του πολέμου – Έθεσε 5 δικούς του όρους

Η Ελλάδα, οι Καρδούχοι-Κούρδοι και ο τουρκικός αναθεωρητισμός

Νίκος Δένδιας μετά το ΚΥΣΕΑ: Το πρώτο F-35 στην Ελλάδα το 2028 – Τα F-16 Block 50 αναβαθμίζονται σε F-16 Viper – 4 φρεγάτες MEKO εκσυγχρονίζονται και πολλά άλλα

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr