Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ρωσικά πολεμικά πλοία ανοικτά της Αυστραλίας

Ρωσικά πολεμικά πλοία ανοικτά της Αυστραλίας
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Τρία πολεμικά πλοία της Αυστραλίας παρακολουθούν από χθες τα τέσσερα ρωσικά πολεμικά πλοία που πλέουν ανοιχτά των βόρειων ακτών της χώρας. Οι περισσότεροι αναλυτές θεωρούν ότι πρόκειται για μία κίνηση επίδειξης ισχύος εκ μέρους του προέδρου της Ρωσίας, εν όψει της συνόδου κορυφής της G20 στην οποία θα συμμετάσχει ο Βλαντίμιρ Πούτιν.

Η συμμετοχή του Ρώσου προέδρου στη σύνοδο είχε τεθεί εν αμφιβόλω από την αυστραλιανή κυβέρνηση, η οποία σε μία οργισμένη αντίδρασή της για την πτώση του αεροσκάφους της Malaysia Arilines στην ανατολική Ουκρανία τον περασμένο Ιούλιο, είχε αντιμετωπίσει το ενδεχόμενο να μην προσκληθεί ο Βλαντίμιρ Πούτιν στο Μπρισμπέιν, γεγονός που έχει προκαλέσει κρίση στις σχέσεις Καμπέρας – Μόσχας.

Οι δυτικές χώρες θεωρούν ότι η πτώση του αεροσκάφους προκλήθηκε από πύραυλο που είχε χορηγήσει η Ρωσία στους φιλορώσους αυτονομιστές της ανατολικής Ουκρανίας, πράγμα που αρνείται η Μόσχα.

Μάλιστα ο Αυστραλός πρωθυπουργός Τόνι ‘Αμποτ επανέλαβε και χθες πως ρωσικός πύραυλος έριξε το μαλαισιανό αεροσκάφος. “Αν μη τι άλλο αυτό είναι ανθρωποκτονία” είπε. “Οι Κόκκινοι έρχονται” γράφει ο αυστραλιανός Τύπος, αλλά η υπουργός Εξωτερικών της Αυστραλίας Τζούλι Μπίσοπ λέει πως “η Ρωσία είναι εντός των ορίων του διεθνούς δικαίου”.

Ο Αυστραλός πρωθυπουργός υποβάθμισε το γεγονός της παρουσίας των ρωσικών πολεμικών πλοίων λέγοντας ότι δεν είναι ασυνήθιστη η ανάπτυξη πολεμικών πλοίων από τη Ρωσία κοντά σε περιοχές όπου διεξάγονται σημαντικές διεθνείς διασκέψεις.

“Μην ξεχνάμε ότι η Ρωσία εντείνει την παρουσία της σε στρατιωτικό επίπεδο εδώ και λίγο καιρό. Διαπιστώνουμε, δυστυχώς, σε ποιον βαθμό το κάνει αυτήν τη στιγμή στην Ουκρανία”, σχολίασε ειρωνικά προσθέτοντας: “Κατά συνέπεια, δεν μάς εκπλήσσει. Από την πλευρά μας κάνουμε ό,τι πρέπει να κάνουμε”.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Μπλίνκεν για επίθεση στο Ιράν: Οι ΗΠΑ δεν συμμετείχαν σε καμία επιθετική επιχείρηση

Λαβρόφ: Η Ρωσία είναι έτοιμη για συνομιλίες στην Ουκρανία, αλλά όχι με τον Ζελένσκι

Πολωνία: Συνελήφθη ύποπτος για σχέδιο δολοφονίας του Ζελένσκι σε συνεργασία με Ρώσους κατασκόπους

Γερμανία: Ρώσοι κατάσκοποι σχεδίαζαν δολιοφθορές σε στρατιωτικές εγκαταστάσεις και σιδηροδρόμους

Ο φιλότουρκος «τενεκές» Μπορέλ θέλει να στείλουμε αντιαεροπορικά στην Ουκρανία

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr