Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Αμερικανός Πρέσβης: Οι Τούρκοι παραβιάζουν το Δίκαιο της Θάλασσας

Αμερικανός Πρέσβης: Οι Τούρκοι παραβιάζουν το Δίκαιο της Θάλασσας
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Οι ΗΠΑ ζητούν την αποχώρηση του τουρκικού ερευνητικού σκάφους Μπαρμπαρός από την κυπριακή AOZ και την ακύρωση της τουρκικής ΝΑVTEX δήλωσε στο ΡΙΚ ο Αμερικανός πρεσβευτής στην Κύπρο Τζον Κόνιγκ, επισημαίνοντας ότι το «το Μπαρμπαρός παραβιάζει το Δίκαιο της Θάλασσας και τη νομιμότητα».

Ο Τζον Κόνιγκ απέρριψε τη θέση ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες τηρούν ίσες αποστάσεις, λέγοντας ότι η αμερικανική θέση όσον αφορά τα δικαιώματα της Κύπρου είναι ξεκάθαρη.

Σχολιάζοντας τοποθετήσεις αξιωματούχων της Τουρκίας για το ενδεχόμενο λύσης δύο κρατών στην Κύπρο, ο Αμερικανός διπλωμάτης τόνισε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες στηρίζουν την επανένωση της Κύπρου σε μία διζωνική, δικοινοτική ομοσπονδία, ενώ σε καμία περίπτωση δεν στηρίζουν λύση δύο κρατών.

Σημείωσε, ότι και οι δύο πλευρές πρέπει να επιστρέψουν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων και στον πραγματικό στόχο που είναι η εξεύρεση λύσης στο Κυπριακό.

Ο Τζον Κόνιγκ είπε ότι δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα αναφορές πως οι ΗΠΑ δεν επιθυμούν τη δημιουργία τερματικού υγροποίησης φυσικού αερίου στην Κύπρο.

Ανέφερε δε, ότι οι ποσότητες που έχουν εντοπιστεί, μελετήθηκαν από τις εταιρείες και την κυπριακή κυβέρνηση και διαπιστώθηκε ότι δεν ευνοούν τη δημιουργία σταθμού υγροποίησης.

Η αγορά του φυσικού αερίου, είπε, λειτουργεί με συγκεκριμένο τρόπο και είναι πολύ δύσκολο με βάση αυτές τις συνθήκες να υπάρξει διαχείριση του φυσικού αερίου στη στεριά. Είναι, πρόσθεσε ο Τζον Κόνιγκ, η δυναμική της αγοράς που δημιούργησε την κατάσταση και όχι η αμερικανική κυβέρνηση.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Λογαριασμοί ρεύματος: Φρένο στην ελεύθερη μετακίνηση των καταναλωτών

Κατάρρευση γέφυρας στη Βαλτιμόρη: Σταμάτησαν οι έρευνες – Οι έξι αγνοούμενοι θεωρούνται νεκροί

ΗΠΑ: Έξι αγνοούμενοι στη Βαλτιμόρη από κατάρρευση γέφυρας

Το «Σωματείο Δράσης Νίκος Καπετανίδης» για τον Ερντογάν που χαρακτήρισε «τρομοκράτες» τους Πόντιους: «Σας ευχαριστούμε πολύ»

Οργή Τελιγιορίδου για Ερντογάν που αποκάλεσε τους Πόντιους «τρομοκράτες»: «Τρομοκράτες είναι το τουρκικό κράτος»

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr