Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Διάλυση των ειδικών δυνάμεων Μπερκούτ στην Ουκρανία

Διάλυση των ειδικών δυνάμεων Μπερκούτ στην Ουκρανία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Άρσεν Αβάκοφ, Ουκρανία, Σεργκέι Λαβρόφ,

Τη διάλυση των ειδικών δυνάμεων της Ουκρανικής αστυνομίας Μπερκούτ ανακοίνωσε σήμερα Τετάρτη ο προσωρινός υπουργός Εσωτερικών της Ουκρανίας Άρσεν Αβάκοφ.

“Οι Μπερκούτ δεν υπάρχουν πια. Υπέγραψα το υπ’ αριθμόν 144 διάταγμα με ημερομηνία 25 Φεβρουαρίου 2014 για τη διάλυση των ειδικών δυνάμεων της αστυνομίας Μπερκούτ”, έγραψε ο Άρσεν Αβάκοφ στη σελίδα του στο Facebook

Το Σώμα Μπερκούτ, ονομασία που σημαίνει «Χρυσός Αετός» στα ουκρανικά, ήταν η αιχμή του δόρατος της καταστολής των διαδηλώσεων στην Ουκρανία, ενώ σε φωτογραφίες εμφανίζονται να πυροβολούν τα πλήθη με πραγματικές σφαίρες.

Υπενθυμίζεται ότι τουλάχιστον 82 άνθρωποι σκοτώθηκαν στις συγκρούσεις ανάμεσα σε διαδηλωτές και αστυνομικούς την περασμένη εβδομάδα στο Κίεβο.

Την ίδια ώρα, ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ καλεί τον ΟΑΣΕ (Οργανισμός για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη) να «καταδικάσει αποφασιστικά» την ενίσχυση του «εθνικιστικού και νεοφασιστικού κλίματος» στη δυτική Ουκρανία.

“Ο Λαβρόφ καλεί τον ΟΑΣΕ να καταδικάσει αποφασιστικά την άνοδο του εθνικιστικού και νεοφασιστικού κλίματος στα δυτικά της χώρας, που καλεί για την απαγόρευση της ρωσικής γλώσσας, την μετατροπή του ρωσόφωνου πληθυσμού σε ‘μη πολίτες’ και να περιορίσει την ελευθερία έκφρασης τους” αναφέρει το υπουργείο σε δήλωσή του.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Ουκρανία: Ρωσικός πύραυλος κατέστρεψε τον πύργο της τηλεόρασης στο Χάρκοβο

DW: Ρωσικές βόμβες ολίσθησης συνθλίβουν την ουκρανική άμυνα

Ουκρανία: 25.000 Ρώσοι στρατιώτες έτοιμοι να καταλάβουν δύο στρατηγικής σημασίας πόλεις

Ο Λαβρόφ προειδοποιεί ότι η Δύση οδεύει προς μια σύγκρουση μεταξύ πυρηνικών δυνάμεων

Προειδοποίηση από Ρώσο διπλωμάτη για την Ουκρανία – «Η επιπλέον βοήθεια των ΗΠΑ θα στείλει χιλιάδες στη “μηχανή του κιμά”»

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr