ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής (ΗΠΑ), Ιράν, Ντόναλντ Τραμπ, Πυρηνική Ενέργεια, Πυρηνικό Εργοστάσιο,


















































Τα «ξύλινα τείχη» Ελλάδας-Ισραήλ φυλάνε την Ανατ. Μεσόγειο - Ο νεο-οθωμανισμός θα βυθιστεί στις θάλασσές μας!
Qatargate: Ένταλμα σύλληψης για τον Δημήτρη Αβραμόπουλο
Παραίτηση-σεισμός του Κιρ Στάρμερ υπό το βάρος εσωκομματικής «εξέγερσης»
20 μήνες φυλάκιση στην Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου και 18 μήνες στον Μιχάλη Σταυριανουδάκη - ΕΛ.Α.Σ.: «Ηχηρή απάντηση στην κυβερνητική αλαζονεία»
Ο Νικόλας Φαραντούρης έδειξε σε Ευρωπαίους και Αμερικανούς βουλευτές την τουρκική κατοχή στη βόρεια Κύπρο
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε την Πέμπτη 23/01/25 ότι εύχεται να αποφευχθούν στρατιωτικές επιθέσεις στις πυρηνικές εγκαταστάσεις του Ιράν, εκφράζοντας την ελπίδα για επίτευξη συμφωνίας με την Τεχεράνη.
Η ιρανική κυβέρνηση, σύμφωνα με τον Τραμπ, αποτελεί έναν από τους σημαντικότερους γεωπολιτικούς αντιπάλους τόσο των Ηνωμένων Πολιτειών όσο και του Ισραήλ.
Σε ερώτηση δημοσιογράφου για το αν θα υποστήριζε αεροπορικές επιδρομές εναντίον των εγκαταστάσεων αυτών, ο Τραμπ περιορίστηκε να πει ότι θα συζητήσει το ζήτημα με «ανθρώπους πολύ υψηλού επιπέδου», χωρίς να δώσει περαιτέρω διευκρινίσεις.
«Θα ήταν πραγματικά ευχάριστο αν μπορούσαμε να λύσουμε το πρόβλημα χωρίς να περάσουμε στο επόμενο βήμα», σημείωσε ο Τραμπ από το Οβάλ Γραφείο, μετά την υπογραφή διαφόρων εκτελεστικών διαταγμάτων.
Ο πρόεδρος υπογράμμισε ότι επιθυμεί να δει το Ιράν να επιτυγχάνει μια συμφωνία, αποφεύγοντας την κλιμάκωση.
Ωστόσο, αν αυτό δεν συμβεί, τόνισε πως δεν θα αποκλείσει άλλα μέτρα.
Ο Ντόναλντ Τραμπ, πρωτεργάτης της πολιτικής «μέγιστης πίεσης» κατά του Ιράν κατά την πρώτη του θητεία, απέσυρε το 2018 τις ΗΠΑ από τη διεθνή συμφωνία για το πυρηνικό πρόγραμμα της Τεχεράνης, επιβάλλοντας σκληρότερες κυρώσεις.
Η εφημερίδα New York Times αποκάλυψε ότι ο Έλον Μασκ, ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο και σύμβουλος του Τραμπ, είχε συνάντηση με Ιρανό αξιωματούχο μετά τις προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου για την αποκλιμάκωση των εντάσεων. Η Τεχεράνη, ωστόσο, διέψευσε οποιαδήποτε τέτοια επαφή.























































