Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Το Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη για επίθεση στις SDF στη βορειοανατολική Συρία

Το Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη για επίθεση στις SDF στη βορειοανατολική Συρία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Το Ισλαμικό Κράτος (ISIS) ανέλαβε την Κυριακή 01/06 την ευθύνη για επίθεση που στόχευσε όχημα των Δυνάμεων Εσωτερικής Ασφάλειας της Βόρειας και Ανατολικής Συρίας (Ασάγις) στον δρόμο Ράκα-Χασάκα, στη βορειοανατολική Συρία.

Την Κυριακή, οι Ασάγις επιβεβαίωσαν τον θάνατο τριών μελών τους και τον τραυματισμό ενός ακόμη, έπειτα από την επίθεση που σημειώθηκε κοντά σε σημείο ελέγχου στην περιοχή Σαμπάχ αλ-Χαΐρ.

Σε επίσημη δήλωση, οι Ασάγις ανέφεραν ότι πυρήνες του ISIS πυροδότησαν κατευθυνόμενη νάρκη ξηράς κατά τη διέλευση της περιπόλου, με αποτέλεσμα την έκρηξη που αποδείχθηκε μοιραία.

Μια δήλωση που αποδόθηκε στο ISIS, και κυκλοφόρησε ευρέως σε προσκείμενα κανάλια, το Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση, αναφέροντας ότι σκότωσε επιτυχώς τρία μέλη της ασφάλειας (Ασάγις) των Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων (SDF) και τραυμάτισε άλλα.

Η απειλή που συνιστούν οι κρυφοί πυρήνες του ISIS στη βορειοανατολική Συρία παραμένει, ιδιαίτερα σε περιοχές όπου η οργάνωση έχει πραγματοποιήσει παρόμοιες επιθέσεις τους τελευταίους μήνες.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Ο συγκλονιστικός λόγος του Πατριάρχη Αντιόχειας στην κηδεία των Ελληνορθόδοξων θυμάτων – «Αυτό που συνέβη είναι σφαγή. Το επαναλαμβάνω, είναι σφαγή»

Πατριάρχης Αντιόχειας Ιωάννης Ι΄: «Μια μαζική σφαγή με όλη τη σημασία της λέξης»

Ο Φαραντούρης ζητά από την ελληνική κυβέρνηση να στείλει στελέχη των ελληνικών Σωμάτων Ασφαλείας στη Δαμασκό – Κατεπείγουσα ερώτηση στην Κάλας για τη σφαγή στην εκκλησία

Η τζιχαντιστική οργάνωση Σαράγια Ανσάρ αλ-Σούννα ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση αυτοκτονίας στην Ελληνορθόδοξη εκκλησία στη Δαμασκό

Επικοινωνία Δένδια με Πατριάρχη Αντιοχείας για την επίθεση σε εκκλησία στη Δαμασκό

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr