Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Η Ρωσία θα κατασκευάσει οκτώ πυρηνικούς αντιδραστήρες στο Ιράν

Η Ρωσία θα κατασκευάσει οκτώ πυρηνικούς αντιδραστήρες στο Ιράν
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Η Ρωσία σχεδιάζει να κατασκευάσει οκτώ πυρηνικούς αντιδραστήρες στο Ιράν, βάσει συμφωνίας μεταξύ των δύο χωρών, όπως αναφέρει η συμβουλευτική εταιρεία Enerdata.

Τέσσερις από τους οκτώ αντιδραστήρες θα ανεγερθούν στη νότια επαρχία Μπουσέρ, σύμφωνα με την Οργάνωση Ατομικής Ενέργειας του Ιράν.

Μέχρι το τέλος του 2023, η πυρηνική ενέργεια αποτελούσε το 1% της εγκατεστημένης ισχύος του Ιράν, με 1 γιγαβάτ, και περίπου το 2% της παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας.

Ο πρώτος πυρηνικός αντιδραστήρας του Ιράν, στο Μπουσέρ, τέθηκε σε λειτουργία το 2013, μετά από αρκετές καθυστερήσεις.

Η κατασκευή του Μπουσέρ-2 (Φάσεις 2 και 3, ισχύος 1 γιγαβάτ η καθεμία) ξεκίνησε το 2019 και το 2020.

Η εμπορική λειτουργία τους αναμένεται να ξεκινήσει το νωρίτερο το 2026 και το 2027.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Στην Ιερουσαλήμ ο Κυριάκος Μητσοτάκης τη Δευτέρα

Ο Ζελένσκι αφού πήρε 90 δισ. από την Ε.Ε. την απαξιώνει: «Μόνο οι ΗΠΑ μπορούν να πιέσουν τη Ρωσία»

Ζελένσκι: Οι ΗΠΑ πρότειναν συνομιλίες με τη συμμετοχή της Ρωσίας και της Ουκρανίας

Κάθε Έλληνας έδωσε σήμερα 212 ευρώ στον Ζελένσκι

Χάρης Τζήμητρας: Με τη Συμφωνία των Πρεσπών αναχαιτίστηκε η αναγνώριση της γειτονικής χώρας ως «Μακεδονία»

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr