Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Πούτιν: Ανησυχητική η άνοδος του ναζισμού στην Ουκρανία

Πούτιν: Ανησυχητική η άνοδος του ναζισμού στην Ουκρανία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Η ρωσική ηγεσία ανησυχεί σχετικά με τον κίνδυνο εθνοκάθαρσης στην Ουκρανία και την αναβίωση του νεοναζισμού, τονίζει ο Ρώσος Πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν, σε συνέντευξή του στο γερμανικό τηλεοπτικό κανάλι ARD.

Ο Πούτιν επισημαίνει πως η κεκαλυμμένη και μεθοδευμένη υποστήριξη της ρωσοφοβίας στην Ουκρανία είναι πολύ επικίνδυνη και μπορεί να οδηγήσει σε καταστροφή την Ουκρανία και τον λαό της, όπως αναμεταδίδει το ειδησεογραφικό πρακτορείο RIA Novosti.

«Τι είναι αυτό, να βλέπουμε ανθρώπους να παρελαύνουν με μια σβάστικα στο μανίκι τους; Ή να βλέπουμε στα κράνη κάποιων μαχητικών μονάδων που τώρα αγωνίζονται στα ανατολικά της Ουκρανίας τα σύμβολα των SS; Εάν μιλούμε για ένα πολιτισμένο κράτος, που είναι οι αρχές του; Προς τα πού κοιτάζουν; Το λιγότερο που θα έπρεπε να κάνουν είναι να αναγκάσουν τους εθνικιστές να ξηλώσουν αυτά τα φασιστικά σύμβολα» λέει ο Πούτιν.

Ανεβάζοντας τους τόνους ο Ουκρανός πρόεδρος Πέτρο Ποροσένκο δήλωσε σε χθεσινή του συνέντευξη στην γερμανική εφημερίδα Bild πως η ηγεσία της χώρας εξετάζει όλα τα σενάρια της κρίσης, συμπεριλαμβανομένου του άμεσου πολέμου με τη Ρωσία: «Δεν φοβάμαι τον πόλεμο με τις ρωσικές δυνάμεις. Είμαστε απόλυτα προετοιμασμένοι για το σενάριο του ολοκληρωτικού πολέμου. Η παρούσα κατάσταση του στρατού μας είναι πολύ καλύτερη από ό, τι πριν από πέντε μήνες και επιπλέον έχουμε την υποστήριξη του κόσμου. Οι στρατιώτες μας δείχνουν ότι μπορούν να προστατέψουν τη χώρα μας. Θέλουμε μόνο την ειρήνη, αλλά, δυστυχώς, πρέπει να λάβουμε υπόψη και τα χειρότερα σενάρια» δήλωσε ο Ποροσένκο.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Πολωνία: Συνελήφθη ύποπτος για σχέδιο δολοφονίας του Ζελένσκι σε συνεργασία με Ρώσους κατασκόπους

Γερμανία: Ρώσοι κατάσκοποι σχεδίαζαν δολιοφθορές σε στρατιωτικές εγκαταστάσεις και σιδηροδρόμους

Ο φιλότουρκος «τενεκές» Μπορέλ θέλει να στείλουμε αντιαεροπορικά στην Ουκρανία

Η επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ μπορεί να ζημιώσει τη Ρωσία στην Ουκρανία

Ζελένσκι: «Η Ουκρανία έχει ανάγκη βοήθειας από τους συμμάχους της ακριβώς όπως το Ισραήλ»

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr