ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής (ΗΠΑ), Ισλαμιστές, Ισραήλ, Συρία, Τζιχαντιστές, Υψίπεδα του Γκολάν,


















































Τι απάντησε η Κάγια Κάλας στον Γιάννη Μανιάτη για τις νεοοθωμανικές μπούρδες περί «Γαλάζιας Πατρίδας»
Αλλοδαποί αγοράζουν τη Μύκονο - Βίλες «χρυσάφι» και χρυσές δουλίτσες «ρίαλ εστέιτ»
Champions League: «Κόλλησε» στο 0-0 με τη Ναϊμέγκεν ο Ολυμπιακός
Στη Δικαιοσύνη προσφεύγει η οικογένεια του Έλληνα χειριστή που έχασε τη ζωή του στη σύγκρουση ελικοπτέρων στην Ψάθα
Η Χαμάς μεταφέρει πολλές από τις επιχειρήσεις της από το Κατάρ στην Τουρκία 
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Η κυβέρνηση Τραμπ ξεκίνησε προκαταρκτικές συνομιλίες με στόχο τη διερεύνηση ενός πιθανού συμφώνου ασφαλείας μεταξύ Ισραήλ και Συρίας, σύμφωνα με αξιωματούχους από τις ΗΠΑ και το Ισραήλ.
Πηγές τόνισαν ότι οι συζητήσεις αυτές, που βρίσκονται σε πρώιμο στάδιο, δεν περιλαμβάνουν ακόμη αρχηγούς κρατών και παραμένουν διερευνητικού χαρακτήρα.
Αξιωματούχοι από τις ΗΠΑ και το Ισραήλ περιγράφουν τις συνομιλίες ως «πολύ ήπιες και προκαταρκτικές», με τη Συρία να εκπροσωπείται από διπλωμάτες χαμηλότερου επιπέδου και όχι από τον Πρόεδρο Αχμέντ αλ-Σαράα.
Ενώ οι ΗΠΑ στοχεύουν σε μια σταδιακή διαδικασία οικοδόμησης εμπιστοσύνης, το Ισραήλ επιμένει ότι οποιαδήποτε συμφωνία θα πρέπει τελικά να οδηγήσει σε πλήρη ομαλοποίηση και ειρήνη, και όχι απλώς σε ένα περιορισμένο πλαίσιο ασφαλείας.
Ο Ισραηλινός Πρωθυπουργός Νετανιάχου, σύμφωνα με πληροφορίες, προετοιμάζεται για συναντήσεις, συμπεριλαμβανομένης μιας επικείμενης επίσκεψης στον Λευκό Οίκο, με σκοπό να αξιοποιήσει τη μεσολάβηση των ΗΠΑ και να εξασφαλίσει μια σταδιακή διπλωματική πορεία, που πιθανώς θα ξεκινήσει με επικαιροποιήσεις των συμφωνιών αποχώρησης του 1974 μεταξύ των δύο χωρών, οι οποίες υπογράφηκαν μετά τον Πόλεμο του Γιομ Κιπούρ.
Μεταξύ των πιο ακανθωδών ζητημάτων βρίσκεται το μέλλον των Υψωμάτων του Γκολάν, τα οποία το Ισραήλ θεωρεί μη διαπραγματεύσιμα.
Μια συμφωνία μεταξύ Ισραήλ και Συρίας θα αποτελούσε ιστορική αλλαγή.
Η Συρία υπήρξε μέρος του ιρανικού, αντι-αμερικανικού «άξονα αντίστασης» και γενικότερα του αντι-ισραηλινού μπλοκ στη Μέση Ανατολή για περισσότερα από 60 χρόνια, χωρίς ποτέ να έχει υποχωρήσει από αυτή τη στάση.























































