Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Καταστράφηκε πρωτότυπο ρωσικό τεθωρακισμένο στην Ουκρανία

Καταστράφηκε πρωτότυπο ρωσικό τεθωρακισμένο στην Ουκρανία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Άρματα Μάχης, Ουκρανία, Ρωσία,

Ένα προηγμένο πρωτότυπο ρωσικό τεθωρακισμένο όχημα καταστράφηκε στην Ουκρανία, σύμφωνα με εικόνες που κυκλοφόρησαν στα κοινωνικά δίκτυα το Σάββατο 12/07.

Το κατεστραμμένο BTR-80, εξοπλισμένο με τον τηλεχειριζόμενο σταθμό όπλων «Boomerang-Burevestnik», φέρεται να βρισκόταν σε δοκιμές πεδίου.

Το όχημα, το οποίο έφερε ένα βαρύ πολυβόλο 12,7 χιλιοστών NSVT «Utyos» για υποστήριξη πυρός, φαίνεται ότι επλήγη από ουκρανικό τηλεκατευθυνόμενο drone πρώτου προσώπου (FPV), όπλο ευρείας χρήσης από τις ουκρανικές δυνάμεις κατά των ρωσικών τεθωρακισμένων.

Το «Boomerang-Burevestnik», που αναπτύχθηκε από το Κεντρικό Ερευνητικό Ινστιτούτο Burevestnik, σχεδιάστηκε αρχικά για το BTR K-16 της σύγχρονης πλατφόρμας Boomerang, αλλά είναι προσαρμόσιμο σε διάφορα τεθωρακισμένα οχήματα, ενώ ενσωματώνεται και σε άλλα συστήματα, όπως το όχημα ανάκτησης T-16 της πλατφόρμας Armata.

Στόχος της διαμόρφωσης είναι ο εκσυγχρονισμός σοβιετικών οχημάτων με προηγμένα οπτικά, τηλεχειρισμό και σταθεροποιημένα όπλα.

Οι εικόνες δείχνουν το καμένο όχημα σε δασώδη περιοχή, με το οπλικό σύστημα εμφανώς κατεστραμμένο.

Το BTR-80, σε υπηρεσία από τη δεκαετία του 1980, αποτελεί βασικό πυλώνα των ρωσικών χερσαίων δυνάμεων.

Η ενσωμάτωση του «Boomerang-Burevestnik» αντικατοπτρίζει την προσπάθεια της Μόσχας να ενισχύσει τη μαχητική ικανότητα παλαιών οχημάτων εν μέσω βαριών απωλειών στην Ουκρανία.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Εσθονία: Απαγόρευση εισόδου στη χώρα για Ρώσους που πολέμησαν στην Ουκρανία

«Άνοιγμα» Μακρόν σε Πούτιν: Η μυστική αποστολή στη Μόσχα για διάλογο και η … σκιά του Τραμπ

ΗΠΑ και Ρωσία συμφώνησαν να επαναφέρουν τον διάλογο μεταξύ στρατιωτικών υψηλού επιπέδου

Η Πολωνία ερευνά διασυνδέσεις Ρωσίας-Έπσταϊν: Ο Τουσκ δηλώνει ότι ήταν πιθανότατα κατάσκοπος της Μόσχας

Νίκος Δένδιας: Συρία και Λιβύη αποτυχημένα κράτη – Η Ελλάδα βρίσκεται στο μέσο μιας τεράστιας γεωπολιτικής αναταραχής

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr