ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS


















































Το ελληνικό Κοινοβούλιο ενέκρινε την αγορά πυραυλικών συστημάτων από το Ισραήλ
Οι Συμφωνίες του Αβραάμ στο νέο τοπίο: Πώς αλλάζει η Μέση Ανατολή μετά τη Γάζα
Καρυστιανού, Ράμμος και Φαραντούρης μιλάνε στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο
Πρ. Παυλόπουλος: «Η Τουρκία θέλει να καταπιεί την Κύπρο» - Βλέψεις σε Αιγαίο και Θράκη
Εκτουρκισμός στη Χειμάρρα με την υπογραφή του Βαγγέλη Τάβου: ΤΟΥΡΚΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ του ισλαμιστικού ιδρύματος «Maarif» στην ελληνική πόλη της Βόρειας
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Ένα προηγμένο πρωτότυπο ρωσικό τεθωρακισμένο όχημα καταστράφηκε στην Ουκρανία, σύμφωνα με εικόνες που κυκλοφόρησαν στα κοινωνικά δίκτυα το Σάββατο 12/07.
Το κατεστραμμένο BTR-80, εξοπλισμένο με τον τηλεχειριζόμενο σταθμό όπλων «Boomerang-Burevestnik», φέρεται να βρισκόταν σε δοκιμές πεδίου.
Το όχημα, το οποίο έφερε ένα βαρύ πολυβόλο 12,7 χιλιοστών NSVT «Utyos» για υποστήριξη πυρός, φαίνεται ότι επλήγη από ουκρανικό τηλεκατευθυνόμενο drone πρώτου προσώπου (FPV), όπλο ευρείας χρήσης από τις ουκρανικές δυνάμεις κατά των ρωσικών τεθωρακισμένων.
Το «Boomerang-Burevestnik», που αναπτύχθηκε από το Κεντρικό Ερευνητικό Ινστιτούτο Burevestnik, σχεδιάστηκε αρχικά για το BTR K-16 της σύγχρονης πλατφόρμας Boomerang, αλλά είναι προσαρμόσιμο σε διάφορα τεθωρακισμένα οχήματα, ενώ ενσωματώνεται και σε άλλα συστήματα, όπως το όχημα ανάκτησης T-16 της πλατφόρμας Armata.
Στόχος της διαμόρφωσης είναι ο εκσυγχρονισμός σοβιετικών οχημάτων με προηγμένα οπτικά, τηλεχειρισμό και σταθεροποιημένα όπλα.
Οι εικόνες δείχνουν το καμένο όχημα σε δασώδη περιοχή, με το οπλικό σύστημα εμφανώς κατεστραμμένο.
Το BTR-80, σε υπηρεσία από τη δεκαετία του 1980, αποτελεί βασικό πυλώνα των ρωσικών χερσαίων δυνάμεων.
Η ενσωμάτωση του «Boomerang-Burevestnik» αντικατοπτρίζει την προσπάθεια της Μόσχας να ενισχύσει τη μαχητική ικανότητα παλαιών οχημάτων εν μέσω βαριών απωλειών στην Ουκρανία.























































