Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Η διεθνής κοινότητα σιώπησε όταν η Δαμασκός έσφαζε τους Δρούζους – Μόνο το Ισραήλ τους υπερασπίστηκε

Η διεθνής κοινότητα σιώπησε όταν η Δαμασκός έσφαζε τους Δρούζους – Μόνο το Ισραήλ τους υπερασπίστηκε
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Το Ισραήλ εξαπέλυσε αεροπορικές επιδρομές στη Συρία με ξεκάθαρο στόχο: την προστασία της κοινότητας των Δρούζων στη Σουέιντα, κοντά στα σύνορα, όπου πολλοί διατηρούν στενούς οικογενειακούς δεσμούς με Δρούζους πολίτες του Ισραήλ.

Μετά την κατάρρευση μιας εύθραυστης εκεχειρίας, οι δυνάμεις του συριακού καθεστώτος και οι βεδουινικές πολιτοφυλακές άρχισαν να βομβαρδίζουν χωριά των Δρούζων, σκοτώνοντας αμάχους και εισβάλλοντας σε σπίτια για να σφαγιάσουν ολόκληρες οικογένειες. Σε απάντηση, το Ισραήλ ανέλαβε δράση.

Σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο, οι ενέργειες του Ισραήλ εμπίπτουν πλήρως στο δόγμα της «Ευθύνης για Προστασία» (R2P), που υιοθετήθηκε από τον ΟΗΕ το 2005. Το R2P επιτρέπει την επέμβαση όταν ένα κράτος αποτυγχάνει να προστατεύσει τον πληθυσμό του από εγκλήματα όπως η εθνοκάθαρση ή οι μαζικές δολοφονίες.

Στην προκειμένη περίπτωση, το συριακό καθεστώς ήταν ο δράστης, η διεθνής κοινότητα δεν έπραξε τίποτα και μια ευάλωτη μειονότητα, στενά συνδεδεμένη με το Ισραήλ, βρισκόταν υπό επίθεση.

Έτσι, το Ισραήλ παρενέβη για να κάνει αυτό που ο κόσμος αρνείται: να προστατεύσει αμάχους από τη σφαγή.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ πατώντας ΕΔΩ

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Το Ισραήλ απορρίπτει τη συμμετοχή της Τουρκίας στη σταθεροποιητική δύναμη της Γάζας, δηλώνει ο Παλαιστίνιος πρεσβευτής στη Μόσχα

Ισραήλ: Σενάρια για συγκρότηση κοινής δύναμης επέμβασης με Ελλάδα και Κύπρο

Προειδοποιητική βολή στον Ερντογάν: Το μήνυμα του Ισραήλ προς την Τουρκία μέσω Αθήνας και Λευκωσίας

Η Τουρκία κατηγορεί Ισραήλ και Ελλάδα για πιέσεις στις ΗΠΑ με στόχο τον αποκλεισμό της από τα F-35

Jerusalem Post: Η Αθήνα μελετά την ανάπτυξη μονάδων του Μηχανικού στη Λωρίδα της Γάζας

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr