ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αμερικανική Πρεσβεία, Διπλωματικό Σώμα, Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής (ΗΠΑ), Ιουδαία, Ισραήλ, Μάικ Χάκαμπι,


















































Το ελληνικό Κοινοβούλιο ενέκρινε την αγορά πυραυλικών συστημάτων από το Ισραήλ
Οι Συμφωνίες του Αβραάμ στο νέο τοπίο: Πώς αλλάζει η Μέση Ανατολή μετά τη Γάζα
DW: Πολιτική διάσταση στο «διαζύγιο» Παρτιζάν και Ομπράντοβιτς;
Καρυστιανού, Ράμμος και Φαραντούρης μιλάνε στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο
Ο Βέλγος πρωθυπουργός αρνείται να «πειράξει» τα παγωμένα ρωσικά κεφάλαια υπό τον φόβο της ρωσικής «οργής»
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Σε μια δραματική ρήξη με δεκαετίες αμερικανικής πολιτικής, η Ουάσιγκτον δηλώνει ότι δεν θα σταθεί εμπόδιο στο Ισραήλ, καθώς σκληροπυρηνικοί κύκλοι πιέζουν για την προσάρτηση του 82% της Δυτικής Όχθης.
Ο πρεσβευτής των ΗΠΑ στο Ισραήλ, Μάικ Χάκαμπι, γνωστός χριστιανός σιωνιστής, δήλωσε σε συνέντευξή του ότι η Ουάσιγκτον «δεν ζήτησε ποτέ από το Ισραήλ να μην εφαρμόσει την κυριαρχία του».
Με απλά λόγια, οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν θα αντιταχθούν στο Ισραήλ εάν προσαρτήσει μεγάλες εκτάσεις της κατεχόμενης Ιουδαίας και Σαμάρειας.
Ο συγχρονισμός αυτής της δήλωσης δεν είναι τυχαίος.
Λίγες μόλις ημέρες νωρίτερα, ο Ισραηλινός υπουργός Οικονομικών, Μπεζαλέλ Σμότριτς, παρουσίασε το πιο τολμηρό του σχέδιο μέχρι σήμερα, την προσάρτηση του 82% της Ιουδαίας και Σαμάρειας, αφήνοντας μόλις έξι παλαιστινιακά πληθυσμιακά κέντρα να μοιάζουν με νησιά. Το όραμά του; «Μέγιστη εδαφική έκταση και ελάχιστος αραβικός πληθυσμός».
Στην Ουάσιγκτον, ο υπουργός Εξωτερικών, Μάρκο Ρούμπιο, ψιθυρίζει καθησυχαστικές διαβεβαιώσεις στους Ισραηλινούς αξιωματούχους, ενώ δημόσια υπαινίσσεται ότι η προσάρτηση θα μπορούσε να είναι η απάντηση του Ισραήλ στις κινήσεις της Ευρώπης προς την αναγνώριση ενός παλαιστινιακού κράτους.
Καθώς ο Χάκαμπι διαδίδει αυτό το «ευαγγέλιο», στο εσωτερικό των ΗΠΑ εμφανίζονται ρωγμές.
Δημοσκοπήσεις αποκαλύπτουν έναν αυξανόμενο σκεπτικισμό για την άνευ όρων υποστήριξη των ΗΠΑ προς το Ισραήλ, ιδιαίτερα μεταξύ των νεότερων Αμερικανών.
Ερωτηθείς σχετικά, ο Χάκαμπι στρέφει το δάχτυλο όχι σε αποτυχίες της εξωτερικής πολιτικής, αλλά στους Αμερικανούς ιερείς:
«Υπάρχουν πάστορες που δεν έχουν εξηγήσει στις κοινότητές τους από πού πηγάζει η υποστήριξη προς το Ισραήλ, από την άποψη της Βίβλου».























































