ΙράνΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΙσλαμικό ΚράτοςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο κατοχικός Ερντογάν «παραγοντίζει» στη Μέση Ανατολή και παριστάνει το περιστέρι της ειρήνης

Ο κατοχικός Ερντογάν «παραγοντίζει» στη Μέση Ανατολή και παριστάνει το περιστέρι της ειρήνης
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Ο υποκριτής και κατοχικός Τούρκος Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, που παράνομα έχει εισβάλει σε Κύπρο, Συρία, Ιράκ και Λιβύη και κατέχει παράνομα εδάφη, θα μεταβεί στην Αίγυπτο για να συμμετάσχει στη σύνοδο κορυφής για την ειρήνη στη Μέση Ανατολή, όπως μεταδίδει το τηλεοπτικό δίκτυο NTV.

Στη σύνοδο αναμένεται να λάβουν μέρος και ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, ο Βρετανός Πρωθυπουργός Κιρ Στάρμερ, καθώς και ο Γάλλος Πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν.

Ο υποκριτής και ισλαμιστής Ερντογάν, γνωστός για την έντονη κριτική του κατά του Ισραήλ και την υποστήριξή του προς την «αδελφή του» τζιχαντιστική Χαμάς, έχει εντείνει την τουρκική εμπλοκή στις διαπραγματεύσεις γύρω από τη Γάζα τους τελευταίους μήνες, ενώ εκτιμάται ότι υποτίθεται διαδραμάτισε καθοριστικό ρόλο στην επίτευξη συμφωνίας από τη Χαμάς για ένα σχέδιο που βάζει τέλος στον πόλεμο και προβλέπει τη μεταπολεμική διακυβέρνηση και ανοικοδόμηση της Λωρίδας.

Η πρώτη φάση του σχεδίου εκεχειρίας που προτείνει ο Τραμπ έχει προγραμματιστεί να ξεκινήσει με την απελευθέρωση ομήρων και Παλαιστίνιων κρατουμένων έως τη Δευτέρα 13/10.

Σύμφωνα με σχετικές πληροφορίες, ούτε το Ισραήλ ούτε η Χαμάς προτίθενται να αποστείλουν εκπροσώπους στη σύνοδο.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Το σχέδιο της Τουρκίας για την Υεμένη: Η Άγκυρα πρότεινε στο Ριάντ αλλαγή στρατηγικής και διαπραγματεύσεις με τους Χούτι

Πρώην σωματοφύλακας του Χανίγιε με βρετανική υπηκοότητα σχεδίαζε τζιχαντιστική επίθεση στην Ευρώπη

Την Κυριακή 27/09 ο Μπ. Νετανιάχου συναντήθηκε με τον Πρόεδρο Μοχάμεντ των Εμιράτων στο Αμπού Ντάμπι

Νετανιάχου κατά Ερντογάν στο Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο για Κούρδους και χρηματοδότηση της Χαμάς

Βρετανία: Πέντε συλλήψεις για πιθανή τρομοκρατική επίθεση κοντά στην αμερικανική αεροπορική βάση RAF Φέρφορντ

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr