Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Τραμπ: Έμμεσο «όχι» στον Ζελένσκι για Τόμαχοκ – Είναι «πρόωρο» τους χρειαζόμαστε στις ΗΠΑ

Τραμπ: Έμμεσο «όχι» στον Ζελένσκι για Τόμαχοκ – Είναι «πρόωρο» τους χρειαζόμαστε στις ΗΠΑ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε την Παρασκευή 17/10 πως ο Βλαντίμιρ Πούτιν «θέλει μια συμφωνία» για τον τερματισμό του πολέμου στην Ουκρανία, ωστόσο δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο ο Ρώσος ομόλογός του να προσπαθεί να κερδίσει χρόνο.

«Ναι» απάντησε ο Τραμπ όταν τον ρώτησαν εάν ανησυχεί για την πιθανότητα να προσπαθεί να κερδίσει χρόνο ο Βλαντίμιρ Πούτιν.

«Είναι πιθανό. Ναι, λίγο χρόνο», πρόσθεσε. «Αλλά νομίζω ότι αντιλαμβάνομαι τέτοιου είδους τεχνάσματα. Πιστεύω ότι θέλει μια συμφωνία», επανέλαβε.

Ο Αμερικανός πρόεδρος δήλωσε εξάλλου ότι θα ήταν «πρόωρο» να εφοδιάσει την Ουκρανία με πυραύλους Τόμαχοκ.

«Ελπίζω ότι (οι Ουκρανοί) δεν θα τους χρειαστούν. Ελπίζω ότι θα μπορέσουμε να βάλουμε τέλος στον πόλεμο χωρίς να σκεφτούμε τους Τόμαχοκ» είπε, καθισμένος απέναντι στον Ουκρανό πρόεδρο Βολοντίμιρ Ζελένσκι, στον Λευκό Οίκο.

Άφησε επίσης να εννοηθεί ότι η συνεχής στήριξη στο Κίεβο θα μπορούσε να αποδυναμώσει τις αμυντικές δυνατότητες των ΗΠΑ και ο ίδιος έχει την υποχρέωση να διασφαλίζει ότι η χώρα θα διαθέτει επαρκή εξοπλισμό.

Όταν ρωτήθηκε τι θα συνέβαινε αν οι ΗΠΑ βρίσκονταν αντιμέτωπες με μια σύγκρουση και χρειάζονταν τους Τόμαχοκ, ο Τραμπ απάντησε:

«Αυτό είναι ένα πρόβλημα. Χρειαζόμαστε τους Τόμαχοκ και πολλά άλλα πράγματα που στέλναμε τα τελευταία τέσσερα χρόνια στην Ουκρανία. Ξέρετε, δίναμε, τους δίναμε πολλά».

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Ρούμπιο: Δεν υπάρχει ειρήνη αν η Χαμάς διατηρήσει την ικανότητα επίθεσης κατά του Ισραήλ

Κάθε Έλληνας έδωσε σήμερα 212 ευρώ στον Ζελένσκι

Χάρης Τζήμητρας: Με τη Συμφωνία των Πρεσπών αναχαιτίστηκε η αναγνώριση της γειτονικής χώρας ως «Μακεδονία»

Αντιστράτηγος ε.α. Καμπουρίδης: Με υποστήριξη των ΗΠΑ οι Κούρδοι (SDF) οδεύουν προς αυτονομία στη Συρία – Ήττα για την Τουρκία

Προκαταρκτική συμφωνία στη Συρία: Οι Κούρδοι με τρεις μεραρχίες και 50.000 μαχητές «ενσωματώνονται» στο συριακό κράτος

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr