ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Πρίγκιπας Μοχάμαντ Μπιν Σαλμάν Αλ Σαούντ, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, Σαουδική Αραβία, Σομαλία, Τουρκία, Υεμένη,


















































Το ιρανικό καθεστώς επιστρατεύει τη Χεζμπολάχ και ιρακινές πολιτοφυλακές καθώς η εξέγερση εξαπλώνεται
Ανακοίνωση κατάπαυσης του πυρός στο Χαλέπι, ενώ η σκιά Τουρκίας και Ισραήλ πλανάται πάνω από τη Συρία
Κίεβο: Ο δήμαρχος Βιτάλι Κλίτσκο καλεί τους πολίτες να εγκαταλείψουν την πρωτεύουσα της Ουκρανίας
Ιράν: Σε τροχιά ανατροπής η χώρα - 12η νύχτα γενικευμένης εξέγερσης
Η ηγεσία του Ιράν αντιμέτωπη με κρίση νομιμοποίησης: Επεκτείνονται οι αναταραχές
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Ο διάδοχος του θρόνου της Σαουδικής Αραβίας, Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν, είχε την Κυριακή 04/01 τηλεφωνική επικοινωνία με τον Πρόεδρο της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, όπως μετέδωσε το επίσημο Σαουδαραβικό Πρακτορείο Ειδήσεων (SPA).
Κατά τη διάρκεια της συνομιλίας, οι δύο ηγέτες ανασκόπησαν τις διμερείς σχέσεις μεταξύ της Σαουδικής Αραβίας και της Τουρκίας και συζήτησαν τις τελευταίες περιφερειακές και διεθνείς εξελίξεις, σύμφωνα με το SPA.
Παράλληλα, εξέτασαν ζητήματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος και τις προσπάθειες που στοχεύουν στην ενίσχυση της ασφάλειας και της σταθερότητας.
Σύμφωνα με την τουρκική προεδρία, οι συνομιλίες περιέλαβαν την κατάσταση στην Υεμένη, με τον Ερντογάν να δηλώνει στον διάδοχο του θρόνου ότι η Τουρκία «είναι έτοιμη να συμβάλει στις προσπάθειες που αποσκοπούν στην προσέγγιση των εμπλεκόμενων μερών».
Ο Ερντογάν ανέφερε επίσης ότι η Άγκυρα παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις στην Υεμένη και τη Σομαλία, τονίζοντας ότι η διαφύλαξη της εδαφικής ακεραιότητας και των δύο χωρών είναι ζωτικής σημασίας για την περιφερειακή σταθερότητα, σύμφωνα με το γραφείο του.
Η τηλεφωνική επικοινωνία πραγματοποιήθηκε μία ημέρα μετά το κάλεσμα της Σαουδικής Αραβίας προς τις παρατάξεις της νότιας Υεμένης να συμμετάσχουν σε διάλογο στο Ριάντ.























































