Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ιστορική συμφωνία ελεύθερου εμπορίου Ε.Ε.-Ινδίας «ανάχωμα» στους υψηλούς δασμούς του Τραμπ

Ιστορική συμφωνία ελεύθερου εμπορίου Ε.Ε.-Ινδίας «ανάχωμα» στους υψηλούς δασμούς του Τραμπ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Η Ε.Ε. και η Ινδία ολοκλήρωσαν τις εμπορικές διαπραγματεύσεις για μια συμφωνία ελεύθερου εμπορίου, δήλωσε ανώτερος Ινδός αξιωματούχος στο Politico.

«Οι διαπραγματεύσεις σε επίπεδο υπηρεσιακών στελεχών ολοκληρώνονται και αμφότερες οι πλευρές είναι απολύτως έτοιμες να ανακοινώσουν την επιτυχή ολοκλήρωση των συνομιλιών για τη FTA αύριο 27 Ιανουαρίου», δήλωσε στο Politico ο υπουργός Εμπορίου Rajesh Agrawal.

Βάσει της συμφωνίας, η Ινδία αναμένεται να μειώσει σημαντικά τους δασμούς σε αυτοκίνητα και μηχανήματα, καθώς και σε αγροτικά προϊόντα όπως το κρασί και τα σκληρά αλκοολούχα ποτά.

«Αυτό θα αποτελέσει μια πολύ καλή εξέλιξη για τον αγροτικό μας τομέα.

»Πιστεύω ότι στοχεύουμε να ανοίξουμε ένα εντελώς νέο κεφάλαιο στον τομέα της συνεργασίας στην αυτοκινητοβιομηχανία και στα μηχανήματα», δήλωσε στο POLITICO ο επίτροπος Εμπορίου της ΕΕ, Maroš Šefčovič.

Όσον αφορά το εμπόριο υπηρεσιών, ο επίτροπος ανέφερε ότι τομείς όπως οι τηλεπικοινωνίες, οι ναυτιλιακές μεταφορές και οι χρηματοπιστωτικές υπηρεσίες αναμένεται να ωφεληθούν.

«Πρόκειται και πάλι για έναν τομέα όπου και η Ινδία κάνει πρωτοποριακά βήματα προς νέα επίπεδα συνεργασίας, διότι είμαστε οι πρώτοι με τους οποίους είναι έτοιμη να εξετάσει αυτή τη συνεργασία», είπε.

Η ολοκλήρωση των συνομιλιών συνέπεσε με τριήμερη επίσκεψη της ηγεσίας της ΕΕ στην Ινδία για σύνοδο κορυφής με στόχο την ενίσχυση των εμπορικών και αμυντικών δεσμών μεταξύ Νέου Δελχί και Βρυξελλών.

Με δεδομένο ότι οι συνομιλίες μεταξύ των δύο πλευρών είχαν διακοπεί και επανεκκινηθεί επανειλημμένα από το 2007, η συμφωνία έρχεται σε μια ιδανική χρονική συγκυρία, καθώς το Νέο Δελχί και οι Βρυξέλλες αντιμετωπίζουν υψηλούς δασμούς από τις ΗΠΑ και φθηνά προϊόντα από την Κίνα.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Γιατί τα «φθηνά» drones του Ιράν θα μπορούσαν να αποτελέσουν θανατική καταδίκη για το USS Abraham Lincoln

Κινέζος στρατηγός -κολλητός του Σι Τζινπίνγκ- κατηγορείται για κατασκοπεία υπέρ των ΗΠΑ

Επίθεση ή ναυτικός αποκλεισμός; Πώς ο Τραμπ σχεδιάζει να αναγκάσει το Ιράν σε συνθηκολόγηση

Το USS Lincoln στην Αραβική Θάλασσα – Τελεσίγραφο Ρούμπιο στο Ιράκ

«Λομπίστας του Κατάρ»: Ισραηλινοί αξιωματούχοι εξαπέλυσαν επίθεση κατά του Στιβ Γουίτκοφ – Οι «διπλωμάτες του real estate»

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr