Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

15χρονος στρατολογεί από την Τουρκία παιδιά για το Ισλαμικό Κράτος

15χρονος στρατολογεί από την Τουρκία παιδιά για το Ισλαμικό Κράτος
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Η αστυνομία της Κιργιζίας – Κιργιστάν (πρώην σοβιετική δημοκρατία στην κεντρική Ασία) ερευνά έναν 15χρονο, ο οποίος φέρεται να είναι στρατολόγος μαθητών για το Ισλαμικό Κράτος.

Ο Χασάνμπεϊ Χουνταϊμπερντίεφ (Khasanbay Khudayberdiyev), 15 ετών, παράτησε το σχολείο και έφυγε το καλοκαίρι από την Κιργιζία για να δουλέψει μετανάστης.

“Οι γονείς του χώρισαν και αυτός έφυγε”, είπε ο εκπρόσωπος της Αστυνομίας Ζαμίρ Σαντίκοφ και συμπλήρωσε: “Αστυνομικοί προσπαθούν να εντοπίσουν ποιοι τον συντηρούν”.

Ο Χασάνμπεϊ δεν εργάζεται στο εξωτερικό σε κάποια συνηθισμένη δουλειά, σύμφωνα με την αστυνομία. Λέγεται ότι βρίσκεται στην Τουρκία και από εκεί φέρεται να διαχειρίζεται το σάιτ Odnoklassniki.ru, μέσω του οποίου στρατολογεί και προπαγανδίζει για το Ισλαμικό Κράτος.

Η αστυνομία κατηγορεί τον 15χρονο ότι έπεισε τρεις συμμαθητές του να ακολουθήσουν τα βήματά του, οι οποίοι ωστόσο κατέληξαν στο αστυνομικό τμήμα με τους γονείς τους για εξηγήσεις.

Μία μητέρα ενός συμμαθητή, η Νιγκόρα Μπαϊμπαμπάγιεβα (Nigora Baybabayeva), τυχαία είδε τον γιο της να παρακολουθεί στον υπολογιστή του βίντεο από τη Συρία και εκείνη ειδοποίησε τρομοκρατημένη την αστυνομία.

Κατά τη διάρκεια της ανάκρισης, ο γιος της Αμπντουλαζίζ, 15 ετών, ομολόγησε ότι επικοινωνούσε διαδικτυακά με τον Χασάνμπεϊ τους τελευταίους δύο μήνες. Αλλά δεν γνώριζε τις προθέσεις του, συμπλήρωσε.

“Ξεκίνησε να μου λέει για τη ζωή του, τη δικαιοσύνη και το σημαντικό ρόλο της θρησκείας”, είπε ο Αμπντουλαζίζ. “Στη συνέχεια άρχισε να μου δείχνει φωτογραφίες από φόνους αμάχων στη Συρία. Μου έστειλε και βίντεο”.

Τελευταία ο 15χρονος στρατολόγος από την Τουρκία είχε αποκτήσει πιο επιθετικό ύφος. Απειλούσε τον Αμπντουλαζίζ ότι τον περιμένει η κόλαση εάν δεν πήγαινε στη Συρία. Ο Χασάνμπεϊ επίσης προέτρεπε τον Αμπντουλαζίζ να προωθεί τα βίντεο που του έστελνε και σε άλλους συμμαθητές τους.

Η αστυνομία δεν σκοπεύει να διώξει τους τρεις συμμαθητές του Χασάνμπεϊ που βρίσκονταν σε επικοινωνία μαζί του. “Επειδή οι γονείς τους επικοινώνησαν εθελοντικά με τις Αρχές και επειδή οι τρεις μαθητές είναι ανήλικοι, αποφασίσαμε να μην ανοίξουμε υπόθεση”, είπε ο εκπρόσωπος της αστυνομίας. “Ας είναι αυτό ένα καλό μάθημα για τα παιδιά, τους αξίζει μια δεύτερη ευκαιρία”.

Οι στρατολόγοι θέλουν γυναίκες και παιδιά

Οι Αρχές της Κιργιζίας θεωρούν ότι οι στρατολόγοι από το Ισλαμικό Κράτος τώρα στοχεύουν σε γυναίκες και παιδιά, όχι μόνο σε ενήλικους άνδρες. Συνολικά υπολογίζονται σε 150 οι Κιργιζιανοί που πολεμάνε στη Συρία, με τις γυναίκες να είναι οι μισές. Επίσης, κάποιοι έφηβοι εντάχθηκαν στο Ισλαμικό Κράτος.

Οι νεοσύλλεκτοι φτάνουν στη Συρία μέσω της Τουρκίας. Πολλά από τα παιδιά νομίζουν ότι όλο αυτό είναι ένα παιχνίδι, εξηγούν οι Αρχές της χώρας.

Στη φωτογραφία οι τρεις ανήλικοι συμμαθητές που ανακρίθηκαν για το Ισλαμικό Κράτος

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Αγωνία για τους σχεδόν 100 ζωντανούς Ισραηλινούς ομήρους που κρατάνε τα τζιχάντια της Χαμάς

Κοινή έκκληση από 18 χώρες στη Χαμάς για την απελευθέρωση των Ισραηλινών ομήρων

Μητσοτάκης: Βλέπει λάθη μόνο σε επίπεδο επικοινωνίας για τα Τέμπη – Δεν θα στείλουμε όπλα στην Ουκρανία

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ αποδίδει φόρο τιμής στα θύματα της Γενοκτονίας των Αρμενίων

Νίκος Δένδιας για Γενοκτονία Αρμενίων: «Τιμάμε σήμερα τη μνήμη των θυμάτων της Γενοκτονίας»

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr