Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ένοπλη ένταση μεταξύ Πεσμεργκά και Ιρακινών δυνάμεων

Ένοπλη ένταση μεταξύ Πεσμεργκά και Ιρακινών δυνάμεων
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Μπορεί να είναι σύμμαχοι ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι έχουν και τις καλύτερες σχέσεις μεταξύ τους. Ο λόγος για τους Κούρδους και τους Σιίτες Άραβες του Ιράκ, που δεν θέλουν πολύ για να αρχίσουν να ανταλλάσσουν πυροβολισμούς, ενώ υποτίθεται ότι πολεμάνε από κοινού ενάντια στους τζιχαντιστές.

Το Σάββατο το απόγευμα μια μεγάλη δύναμη Σιιτών Αράβων πολιτοφυλάκων, πιστών στην κυβέρνηση του Ιράκ, εισήλθαν στην πόλη Κίφρι της οποίας ο πληθυσμός είναι στη συντριπτική του πλειοψηφία Κούρδοι ενώ υπάρχουν και πολλοί Τουρκμένοι.

Η ταξιαρχία Μπαντρ της ιρακινής πολιτοφυλακής μπήκε στην πόλη δίχως την άδεια των τοπικών Αρχών. Οι κάτοικοι της πόλης, που δεν έχουν σε καμία υπόληψη τους Άραβες, άρχισαν να πετάνε πέτρες στους πολιτοφύλακες, οι οποίοι με τη σειρά τους ξεκίνησαν να πυροβολούν για εκφοβισμό. Ωστόσο, από τα πυρά τραυματίστηκε ένας αστυνομικός.

Πηγή μέσα από την πόλη είπε στο BasNews: “Το απόγευμα του Σαββάτου μια μεγάλη δύναμη της πολιτοφυλακής εισήλθε στην Κίφρι δίχως προειδοποίηση και άρχισαν να πυροβολούν στον αέρα. Μπροστά από το νοσοκομείο της πόλης, κάτοικοι επιτέθηκαν στην πολιτοφυλακή με πέτρες και οι πολιτοφύλακες απάντησαν με πυρά, από τα οποία τραυματίστηκε ένας αστυνομικός. Οι δυνάμεις ασφαλείας της πόλης απαγόρευσαν στην πολιτοφυλακή να διέλθει μέσα από την κατοικημένη περιοχή και τους είπαν να πάνε από γύρω, ωστόσο, οι πολιτοφύλακες μπήκαν στην Κίφρι με αποτέλεσμα να προκληθεί όλη αυτή η ένταση”.

Το Κουρδικό Δημοκρατικό Κόμμα (KDP) κατήγγειλε ότι η Πολιτοφυλακή Μπαντρ μπήκε επίσης στην κουρδική πόλη (στο Ιράκ) Τζαλαούλα (Jalawla) και αφού κατέλαβε το αστυνομικό τμήμα, ύψωσε τη σημαία του Ιράκ.

Υπάρχουν καταγγελίες επίσης ότι οι Ιρακινοί Σιίτες πολιτοφύλακες λεηλάτησαν καταστήματα και σπίτια Κούρδων στην Κίφρι.

Από την απελευθέρωση των πόλεων Τζαλαούλα και Σααντία από το Ισλαμικό Κράτος την περασμένη εβδομάδα, υπάρχουν συνεχώς εντάσεις μεταξύ των δυνάμεων των Πεσμεργκά (Κούρδων του Ιράκ) και της ιρακινής (αραβικής) σιιτικής πολιτοφυλακής για το ποια δύναμη θα ελέγχει τις πόλεις.

Οι ιρακινοί πολιτοφύλακες θέλουν να επιβάλλουν την εξουσία της κυβέρνησης της Βαγδάτης, οι Κούρδοι θέλουν τις πόλεις υπό τον έλεγχο της αυτόνομης κυβέρνησης του ιρακινού Κουρδιστάν.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Πρώην σύζυγος οπλαρχηγού του ISIS κατηγορείται για βιασμούς σκλάβας Γιαζίντι

Οι Κούρδοι επισκευάζουν τα μεσαιωνικά τείχη της Ράκα στη Συρία

Πέντε ρουκέτες από ιρακινό έδαφος έπληξαν αμερικανική βάση στη Συρία

Τα συνδικάτα της Σκωτίας ζητάνε από το Ηνωμένο Βασίλειο να μην πουλά όπλα στην Τουρκία

Ο Ερντογάν θα επισκεφθεί την κουρδική πρωτεύουσα Ερμπίλ

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr