Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο Ερντογάν ισλαμοποιεί πλήρως την Παιδεία στην Τουρκία

Ο Ερντογάν ισλαμοποιεί πλήρως την Παιδεία στην Τουρκία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Συνεχίζει την πλήρη ισλαμοποίηση στην Τουρκία ο… σουλτάνος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, αυτή τη φορά με πολιορκητικό κριό την Παιδεία.

Έχοντας το Ισλαμικό Κράτος να εξυπηρετεί τα υπόγεια συμφέροντά του στην εξωτερική και ενεργειακή πολιτική, ο Ερντογάν την ίδια ώρα φροντίζει να εντάσσει στην Παιδεία συνεχώς περισσότερο το Ισλάμ, στρώνοντας το έδαφος για τα μελλοντικά του σχέδια για μία ισλαμική αυτοκρατορία με τον ίδιο σουλτάνο (τι το έχτισε το Λευκό Παλάτι άλλωστε).

Σε σημερινές του δηλώσεις ο Τούρκος Πρόεδρος εξέφρασε τη λύπη του για το γεγονός ότι η νεολαία στην Τουρκία αγνοεί τα πάντα ή σχεδόν τα πάντα για τους μουσουλμάνους «σοφούς», αλλά ξέρει τα πάντα για δυτικές προσωπικότητες όπως ο Άλμπερτ Αϊνστάιν.

«Αν τους ρωτήσετε ποιος είναι ο Αϊνστάιν, κάθε νέος έχει κάτι να πει. Αλλά αν τους ρωτήσετε ποιος είναι ο Ιμπν Σίνα, οι περισσότεροι ούτε που τον ξέρουν», τόνισε ο Ερντογάν κατά τη διάρκεια σημερινής παρέμβασής του σε ένα φόρουμ εκπαιδευτικών στην Αττάλεια (νότια Τουρκία).

Ο Αβικέννας (εξελληνισμός του Ιμπν Σίνα) είναι ένας πέρσης φιλόσοφος, συγγραφέας, ιατρός και επιστήμονας του Μεσαίωνα που θεωρείται ο συστηματικότερος εκπρόσωπος της ισλαμικής φιλοσοφίας.

Υπενθυμίζεται ότι τον περασμένο μήνα ο Ερντογάν ζητώντας από τα σχολεία να υιοθετήσουν μια ισλαμοκεντρική Παιδεία ώστε να πεοβάλλεται περισσότερο στους μαθητές η συμβολή του Ισλάμ στην επιστήμη και τις τέχνες. Τότε ήταν που ο Τούρκος Πρόεδρος ξεπέρασε για μία ακόμη φορά τον εαυτό του, ισχυριζόμενος ότι οι μουσουλμάνοι ναυτικοί είχαν ανακαλύψει την αμερικανική ήπειρο πολύ πριν από το Χριστόφορο Κολόμβο το 1492, μια θεωρία που υποστηρίζεται από μια απειροελάχιστη μειονότητα μεταξύ των μουσουλμάνων θεολόγων.

Για μια ακόμη φορά ο Ερντογάν, ο οποίος επιμένει να προκαλεί με τις ομιλίες του, καταφέρθηκε εναντίον της λαϊκής και της δυτικής κουλτούρας, διαμαρτυρόμενος ότι στην Τουρκία «νέοι που έχουν απομνημονεύσει τα ονόματα ξένων σταρ της ποπ μουσικής, δεν γνωρίζουν το δικό τους πολιτισμό, τον οποίο περιφρονούν».

«Μπορούν να ακούνε Μπετόβεν, αλλά πρέπει να ξέρουν επίσης τον Ιτρί και τον Ντεντέ Εφέντη», τους Οθωμανούς Τούρκους συνθέτες τα έργα των οποίων είναι εμποτισμένα με μεσανατολίτικες επιρροές, πρόσθεσε ο ισχυρός άνδρας της Τουρκίας.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ αποδίδει φόρο τιμής στα θύματα της Γενοκτονίας των Αρμενίων

Νίκος Δένδιας για Γενοκτονία Αρμενίων: «Τιμάμε σήμερα τη μνήμη των θυμάτων της Γενοκτονίας»

RND: Τουρκική «απόβαση» στα ελληνικά νησιά του Αιγαίου

Οι ισραηλινές δυνάμεις βομβαρδίζουν τη βόρεια Γάζα – Για αδιάκοπο σφυροκόπημα μιλούν οι κάτοικοι

Ο Σταϊνμάγερ στην Τουρκία με πολιτική ατζέντα… και ντονέρ

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr