Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Άφησε άνδρα και τέσσερα παιδιά και πήγε να πολεμήσει το Ισλαμικό Κράτος

Άφησε άνδρα και τέσσερα παιδιά και πήγε να πολεμήσει το Ισλαμικό Κράτος
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Η Σεριβάν Κουρδιστάν (είναι το ψευδώνυμό της) εγκατέλειψε τα τέσσερα παιδιά της και τον άνδρα της και πήγε να πολεμήσει στην Κομπάνι ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος.

Η 28χρονη ζούσε στην Κωνσταντινούπολη όταν άρχισαν από το Ισλαμικό Κράτος οι πρώτες επιθέσεις εναντίον των Κούρδων στη Συρία τον Ιούλιο. Μην μπορώντας να μένει παρατηρήτρια στον αγώνα των συμπατριωτών της για ελευθερία και εθνική ανεξαρτησία, χώρισε μετά από δέκα χρόνια γάμου και πήγε στην Κομπάνι, όπου εντάχθηκε στον γυναικείο στρατό των Κούρδων, το YPJ.

Στις τελευταίες επιθέσεις βρισκόταν στην πρώτη γραμμή, διακινδυνεύοντας τη ζωή της για να πηγαίνει προμήθειες στους συντρόφους της στο μέτωπο. Η ίδια στέλνει μέσω του κουρδικού πρακτορείου ειδήσεων Firat ένα μήνυμα στις συμπατριώτισσές της: “Ποτέ να μη συμβιβάζεστε, ξεκινήστε τον αγώνα της ελευθερίας παντού”.

Η Σεριβάν παντρεύτηκε μικρή, 18 χρονών. Όπως λέει, “είμαι 28 ετών και παντρεμένη δέκα χρόνια. Έχω τέσσερις κόρες, η μεγαλύτερη είναι εννέα. Αποφάσισα να γίνω μέρος της Επανάστασης και άφησα τον άνδρα μου”.

Όπως λέει, η αναζήτηση της ελευθερίας από την ίδια ξεκίνησε όταν παντρεύτηκε. Τότε κατάλαβε ότι ο γάμος δεν επέτρεπε στις γυναίκες να έχουν άποψη. Όταν ξεκίνησε η επανάσταση των Κούρδων στη Ροζάβα (συριακό Κουρδιστάν) είδε αμέσως τις αλλαγές και τις ελευθερίες που έφερνε στις γυναίκες και έτσι βρήκε την απάντηση που έψαχνε όχι μόνο πώς θα γινόταν η ίδια ελεύθερη αλλά θα αποκτούσε και μια εθνική ταυτότητα.

“Όταν ξεκίνησε η Επανάσταση ένιωσα ότι έπρεπε και εγώ να την υπερασπιστώ. Ειδικά όταν άρχισαν οι επιθέσεις από το Ισλαμικό Κράτος. Ήταν δύσκολο για εμένα τόσο ως γυναίκα όσο και ως μητέρα να πάρω αυτή την απόφαση, αλλά οι επιθέσεις από το Ισλαμικό Κράτος δεν μου άφησαν επιλογή. Άφησα τον άνδρα και τα παιδιά μου και ήρθα τον Ιούλιο στην Κομπάνι”.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Χανίγιε: Η Χαμάς εξετάζει την πρόταση εκεχειρίας με «θετικό πνεύμα»

200 οικογένειες μελών του Ισλαμικού Κράτους επέστρεψαν από τη Συρία στο Ιράκ

Μπλίνκεν σε Χαμάς: «Όχι άλλες δικαιολογίες» – Αποδεχθείτε την πρόταση για κατάπαυση του πυρός στη Γάζα

Μπλίνκεν: Η Χαμάς εξετάζει μια εξαιρετικά γενναιόδωρη πρόταση για εκεχειρία στη Γάζα

Πρώην σύζυγος οπλαρχηγού του ISIS κατηγορείται για βιασμούς σκλάβας Γιαζίντι

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr