Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Να επιστρέψουν στην Ελλάδα τα Γλυπτά, λέει το 50% των Βρετανών

Να επιστρέψουν στην Ελλάδα τα Γλυπτά, λέει το 50% των Βρετανών
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Σχεδόν το 50% των Βρετανών πιστεύει ότι τα Γλυπτά του Παρθενώνα πρέπει να επιστραφούν στην χώρα μας και μόλις το 26% θεωρεί δικαιολογημένη την παραμονή τους στο Βρετανικό Μουσείο, σύμφωνα με μια νέα δημοσκόπηση που ενισχύει την ελληνική θέση για επαναπατρισμό των γλυπτών.

Σχεδόν το 50% των ερωτηθέντων (το 49%) πιστεύει ότι τα Γλυπτά πρέπει να επιστραφούν στην Ελλάδα, ενώ το 24% δεν εκφέρει γνώμη, όπως καταδεικνύει η δημοσκόπηση αυτή που διεξήγαγε το ινστιτούτο YouGov σε δείγμα 1.589 προσώπων το διάστημα μεταξύ 7- 8 Δεκεμβρίου για λογαριασμό της εφημερίδας The Times.

Η δημοσκόπηση διενεργήθηκε λίγες ημέρες αφότου το Βρετανικό Μουσείο προχώρησε στην πρωτοφανή και προκλητική κίνηση να δανείσει στο μουσείο Ερμιτάζ της Ρωσίας ένα από τα Γλυπτά του Παρθενώνα, το άγαλμα του θεού Ιλισσού.

Στο σχετικό ερώτημα που τέθηκε στη δημοσκόπηση, το 39% των ερωτηθέντων εξέφρασε την εκτίμηση ότι η ενέργεια αυτή είναι δικαιολογημένη, έναντι του 37% που θεωρεί ότι δεν είναι.

Γενικότερα, για το θέμα του δανεισμού των εκθεμάτων που εκτίθενται στα βρετανικά μουσεία σε άλλα μουσεία σε ολόκληρο τον κόσμο οι ερωτηθέντες δήλωσαν ότι τάσσονται υπέρ σε ποσοστό 57% έναντι 25% που τάσσονται κατά με το επιχείρημα ότι θα μπορούσαν να προκληθούν ζημιές στα Γλυπτά.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Τα συνδικάτα της Σκωτίας ζητάνε από το Ηνωμένο Βασίλειο να μην πουλά όπλα στην Τουρκία

Ο 39χρονος φέρεται να είχε ένα μεγάλο μαχαίρι στη ζώνη του και να όρμηξε πάνω στην Κυρ. Γρίβα

DW: Ζυγίζει μάλλον ακόμη την κατάσταση η Άγκυρα για τη Μέση Ανατολή

Αμερικανοί και Βρετανοί κατέρριψαν περισσότερα από 100 ιρανικά ντρόουν

Έφοδος της ΕΛ.ΑΣ. σε στέκι παράνομου τζόγου στην Αθήνα – 11 συλλήψεις και κατάσχεση 57 υπολογιστών με «φρουτάκια» (βίντεο)

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr