Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Γαλλικό τηλεοπτικό κανάλι απέσυρε δημοσιογράφο γιατί στήριξε δημόσια Μακρόν

Γαλλικό τηλεοπτικό κανάλι απέσυρε δημοσιογράφο γιατί στήριξε δημόσια Μακρόν
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Δέκα ημέρες πριν τον δεύτερο γύρο της προεδρικής εκλογής, το ιδιωτικό κανάλι της Γαλλίας CNews (Ομιλος Canal+) αποφάσισε να αποσύρει την κεντρική παρουσιάστρια και σταρ Οντρεϊ Πουλβάρ ως τις 7 Μαίου γιατί είχε υπογράψει ένα κείμενο με άλλες γυναίκες εναντίον της Μαρίν Λεπέν και υπέρ του Εμανουέλ Μακρόν.

Η υπογραφή της κάτω από αυτό το κείμενο στηλιτεύτηκε αμέσως από το ακροδεξιό κόμμα και ανάγκασε το κανάλι να την αποσύρει από το κεντρικό δελτίο ειδήσεων και από την πολιτική της εκπομπή.

Το κείμενο ήταν πρωτοβουλία της εν ενεργεία υπουργού Κοινωνικών Θεμάτων Λοράνς Ροσινιόλ και ανέφερε ότι «τυχόν εκλογή της Μαρίν Λεπέν στην προεδρία θα ήταν μια ήττα για τις γυναίκες».

«Φεμινίστριες, δεν θέλουμε το Εθνικό Μέτωπο. Ψηφίζουμε Εμανουέλ Μακρόν» ήταν ο τίτλος του κειμένου προς συλλογή υπογραφών.
Το κείμενο είχε υπογράψει και η σύντροφος του γάλλου προέδρου Φρανσουά Ολάντ, Ζυλί Γκαγιέ, καθώς και προσωπικότητες όπως οι Zabou Breitman, Pascale Breugnot, Bruno Solo, η γυναίκα ραβίνος Delphine Horvilleur και η Agnès Jaoui.

Τι απάντησε η ίδια

Η ίδια η παρουσιάστρια αποδέχτηκε την απόφαση και ανέβασε ένα μήνυμα στο Twitter με ένα ποίημα του René Char. «Σας ευχαριστώ όλες και όλους. Βρίσκω τα μηνύματά σας. Οι σιωπηλοί του R. Char άνοιξαν το δρόμο, μας υποχρεώνουν #2002-2017».

Το κανάλι CNews εξήγησε την απόφασή του αναφέροντας «το καθήκον αντικειμενικότητας εκ μέρους των δημοσιογράφων οι οποίοι δεν πρέπει να καθιστούν δημόσια την πολιτική τους άποψη». Η δημοσιογράφος-σταρ θα μείνει εκτός καναλιού ως το τέλος της προεκλογικής περιόδου.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Κωνσταντινούπολη: Ο Ιμάμογλου μπροστά στις δημοσκοπήσεις από τον εκλεκτό του Ερντογάν

Η Γερμανία δεν αναγνωρίζει ως νόμιμη την επανεκλογή Πούτιν

Μακρόν: «Ίσως χρειαστεί στρατός στην Ουκρανία» – «Μεσαίου μεγέθους δύναμη η Ρωσία»

Πούτιν: «Μόνιμος» πρόεδρος της Ρωσίας – Έλαβε ποσοστό-ρεκόρ 87,97% στις προεδρικές εκλογές

Πρώτη αγωγή κατά του υπ. Εσωτερικών από απόδημη Ελληνίδα για τη διαρροή προσωπικών δεδομένων στην Ασημακοπούλου

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr