Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Προπηλακίστηκαν ο Βαρουφάκης και η σύζυγός του από φρικιά στα Εξάρχεια

Προπηλακίστηκαν ο Βαρουφάκης και η σύζυγός του από φρικιά στα Εξάρχεια
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Ο Γιάνης Βαρουφάκης προπηλακίστηκε στα Εξάρχεια από φρικιά και άλλα περιθωριακά στοιχεία που συχνάζουν στην περιοχή και παριστάνουν τους αναρχικούς και αντιεξουσιαστές.

Σύμφωνα με όσα κατήγγειλε ο Γιάνης Βαρουφάκης, ομάδα νεαρών τον προπηλάκισε σε εστιατόριο στα Εξάρχεια όπου έτρωγε με την σύζυγό του και μια φίλη τους. Περίπου 10 άτομα όρμισαν στον υπουργό Οικονομικών.

Ο Γιάνης Βαρουφάκης κατευθύνθηκε προς την μηχανή του αλλά έξω από το εστιατόριο υπήρχαν περίπου 60 άτομα που του επιτέθηκαν φραστικά.

Τις πληροφορίες επιβεβαίωσε ο ίδιος μιλώντας στην δημοσιογράφο του REAL FM, Kατερίνα Ακριβοπούλου.

Διαβάστε πως περιγράφει το περιστατικό ο ίδιος ο Γιάνης Βαρουφάκης:

«Δεν επρόκειτο για οργανωμένο επεισόδιο», είπε χαρακτηριστικά ο υπουργός Οικονομικών, Γιάνης Βαρουφάκης, σχετικά με τον προπηλακισμό που δέχθηκε ο ίδιος και η σύζυγός του στα Εξάρχεια.

«Χθες το βράδυ στην περιοχή των Εξαρχείων η σύζυγός μου και εγώ δεχθήκαμε επίθεση στην περιοχή των Εξαρχείων από ομάδα αντιεξουσιαστών στο εστιατόριο που δειπνίσαμε. Αντίθετα με τις εικασίες που ακούστηκαν δεν επρόκειτο για οργανωμένο επεισόδιο προσπάθειας σοβαρού τραυματισμού μας, προβοκάτσια ή για μέρος της συνολικότερης προσπάθειας πολιτικής αποδόμησης μου των τελευταίων ημερών», αναφέρει μεταξύ άλλων στην ανακοίνωση που εξέδωσε.

Ολόκληρη η ανακοίνωση:

«Με απειλητικές διαθέσεις, καλυμμένα τα πρόσωπα, ύβρεις και ρίψη γυάλινων αντικειμένων προς εμάς (τα οποία δεν μας χτύπησαν) κινήθηκαν σχετικά αργά προς το μέρος μας απαιτώντας την απομάκρυνσή μου από τον “χώρο τους”.

Στόχος τους, έχω την εντύπωση, δεν ήταν ο τραυματισμός μας καθώς, αν ήθελαν να με τραυματίσουν, είχαν την ευκαιρία, και την συντριπτική “αριθμητική” υπεροχή, για να το πετύχουν. Εκτιμώ ότι στόχος τους ήταν να με οδηγήσουν σε άτακτη φυγή με ελαφρά, εξευτελιστικά χτυπήματα. Αυτό όμως δεν μπορεί να επιβεβαιωθεί επειδή η Δανάη, πριν έρθουν δίπλα μας οι αντιεξουσιαστές (και πριν προλάβω να την σταματήσω), σηκώθηκε όρθια και με αγκάλιασε με δύναμη, στρέφοντας την πλάτη της προς αυτούς έτσι ώστε να πρέπει να χτυπήσουν πρώτα εκείνη πριν χτυπήσουν εμένα.

Η κίνηση εκείνη της Δανάης φαίνεται ανάγκασε την “εμπροσθοφυλακή” (δύο άτομα) να προσπαθήσουν για μερικά δευτερόλεπτα να με «πετύχουν» χωρίς να χτυπήσουν εκείνη. Πολύ γρήγορα όμως υποχώρησαν και, συνεχίζοντας τις ύβρεις και τις απειλές, βγήκαν από την αυλή και μας περίμεναν έξω από το εστιατόριο. Ένα τέταρτο της ώρας αργότερα, και αφού οι υπόλοιποι θαμώνες του εστιατορίου αποχώρησαν χωρίς να εμποδιστούν, βγήκαμε με την Δανάη κατευθυνόμενοι προς την μοτοσυκλέτα μας που ήταν σταθμευμένη ακριβώς έξω από το εστιατόριο, επί της Βαλτετσίου. Οι αναμένοντες αντιεξουσιαστές, υβριστικοί μεν αλλά από απόσταση μερικών μέτρων, μας υποδείκνυαν να εγκαταλείψουμε τον “χώρο” τους.

Ανεβήκαμε στην μοτοσυκλέτα αλλά την ίδια ώρα ξεκίνησα διάλογο μαζί τους, δηλώνοντας ότι θέλω να τους ακούσω ακόμα κι αν αυτό απαιτεί να με χτυπήσουν. (Έσβησα μάλιστα και τον κινητήρα, κατέβηκα, και συνομίλησα με μια ομάδα 5-6 από τους πιο θυμωμένους εξ αυτών). Μετά από περίπου 15 λεπτά έντονης αλλά μη βίαιης συνομιλίας τα πνεύματα ηρέμησαν και αποχωρήσαμε (με την μοτοσυκλέτα μας) χωρίς καμία απειλή.

Το εν λόγω περιστατικό επιβεβαιώνει κάποιες σκέψεις και συναισθήματα που είχα από την εποχή που ζούσα στην περιοχή των Εξαρχείων (2000-2006) καθώς και κατά την διάρκεια “εισβολών” ατόμων του ίδιου χώρου στα αμφιθέατρα της Οδού Σίνα όπου δίδασκα. Τώρα δεν είναι η στιγμή για να αναπτύξω εκείνες τις σκέψεις.

Αρκούμαι να δηλώσω, άλλη μια φορά, την πάγια θέση πως, όσο φόβο και απέχθεια να μας προκαλεί η άσκηση αυθαίρετης βίας, η απάντηση στον θυμό αυτών των ανθρώπων και στις βίαιες εκδηλώσεις τους, δεν μπορεί και δεν πρέπει να είναι ούτε η άτακτη υποχώρηση ούτε η βίαιη καταστολή».

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Εξάρχεια: Συνελήφθησαν δυο Σομαλοί που λήστεψαν και προσπάθησαν να βιάσουν 36χρονη

Εξάρχεια: Ο ένας λήστευε γυναίκα κι ο άλλος προσπάθησε να τη βιάσει

Συγκλονισμένη φίλη του δολοφονημένου μουσικού στα Εξάρχεια: Μας είπαν ότι πήγε στην Αγγλία

Εξάρχεια: Αυτός είναι ο 50χρονος καλλιτέχνης που δολοφόνησε με σφυρί 48χρονος

Άγριο έγκλημα στα Εξάρχεια: 48χρονος σκότωσε με σφυρί 50χρονο στο διαμέρισμα που τον φιλοξενούσε

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
«KONA BLUE»: Το απόρρητο πρόγραμμα των ΗΠΑ για UFO και εξωγήινους
Μετά από περίπου επτά δεκαετίες άκρας μυστικότητας οι ΗΠΑ αποφάσισαν πριν από δύο χρόνια να...