Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Σε γραμμή… ευρωμεσογειακής ο Γιούνκερ: Πρωτοβουλίες για ανάπτυξη και επενδύσεις

Σε γραμμή… ευρωμεσογειακής ο Γιούνκερ: Πρωτοβουλίες για ανάπτυξη και επενδύσεις
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Πρωτοβουλίες για την τόνωση των επενδύσεων, της απασχόλησης και της ανάπτυξης στην Ευρώπη αναμένεται να εξαγγείλει την Τετάρτη το πρωί από το βήμα της Ευρωβουλής ο πρόεδρος της Κομισιόν Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, στο πλαίσιο της ετήσιας ομιλίας του για το μέλλον της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αναφέρει η Deutsche Welle.

Ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής βρίσκεται σε συνεχείς διαβουλεύσεις τις τελευταίες μέρες με τον πρόεδρο της Ευρωβουλής Μάρτιν Σουλτς, τους αρχηγούς των πολιτικών ομάδων αλλά και Ευρωπαίους ηγέτες προκειμένου να οριστικοποιήσει το περιεχόμενο των πρωτοβουλιών του.

Εισήγηση για διπλασιασμό πόρων του πακέτου Γιούνκερ

Σύμφωνα με κοινοτικές πηγές ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ θα ανακοινώσει στους ευρωβουλευτές την πρόθεση της Επιτροπής να εισηγηθεί στα κράτη-μέλη την παράταση της λειτουργίας του επενδυτικού πακέτου που φέρει το όνομα του για τρία επιπλέον χρόνια, δηλαδή μέχρι το 2020, καθώς και τον διπλασιασμό των πόρων του.

Σημειώνεται ότι το εν λόγω αίτημα διατυπώθηκε και στην Ευρωμεσογειακή Σύνοδο της περασμένης εβδομάδας που συνεκλήθη στην Αθήνα κατόπιν πρωτοβουλίας του Έλληνα πρωθυπουργού.

Το ισχύον σήμερα πακέτο-Γιούνκερ αφορά την περίοδο 2015-2017 ενώ ο συνολικός προϋπολογισμός του φτάνει τα 315 δισ. Ευρώ. Ποσό που στο μεγαλύτερο μέρος του προέρχεται από τις αγορές, ενώ χρηματοδοτεί με χαμηλότοκα δάνεια επενδυτικά σχέδια σε πολλούς τομείς. Το πρώτο έτος λειτουργίας του εγκρίθηκαν επενδυτικά σχέδια ύψους 115 δισ. ευρώ.

Η δεύτερη πρωτοβουλία, που ο Γιούνκερ αναμένεται να οριστικοποιήσει τις επόμενες ώρες, αφορά εισήγηση για τη μερική τροποποίηση του λεγόμενου Συμφώνου Σταθερότητας, το οποίο στην ουσία επιβάλλει τη δημοσιονομική πειθαρχία στις χώρες της ευρωζώνης ελέγχοντας ασφυκτικά το δημόσιο έλλειμμα.

Ο πρόεδρος της Κομισιόν σχεδιάζει να εισηγηθεί να μην υπολογίζονται στο έλλειμμα δαπάνες για την παιδεία και ορισμένες δημόσιες επενδύσεις, ώστε να απελευθερωθούν εθνικοί πόροι που θα τονώσουν την ανάπτυξη, γράφει η Deutsche Welle.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Στο Ευρωδικαστήριο η Ελλάδα για καθυστερήσεις πληρωμών από τα νοσοκομεία – Πλήρης διάλυση

«Πέσιμο» στην Ούρσουλα στις Βρυξέλλες – Της φώναζαν: «Είσαι εγκληματίας, έπρεπε να βρίσκεσαι στη Χάγη»

FOCUS: Στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο η Ελλάδα για «ανεπαρκή» μέτρα για τις φυσικές καταστροφές

Φον ντερ Λάιεν: Στο Κάιρο στις 17 Μαρτίου μαζί με Μητσοτάκη, Μελόνι και Ντε Κροο

Εκπρόσωπος Κομισιόν: Ο Πούτιν απειλεί με πυρηνικά για να αποποιηθεί τις ευθύνες του

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
Ύβρις, άτη, νέμεσις, τίσις – Η πορεία προς τη συντριβή
Οι όροι ύβρις, άτη, νέμεσις και τίσις καθιερώθηκαν στην αρχαία Ελλάδα και είχαν συγκεκριμένη έννοια...