Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Στρ. Λιαρέλλης (ΑΝΤ1): Εάν αλλάξουν οι όροι για τις άδειες θα πάρουμε τα λεφτά μας πίσω

Στρ. Λιαρέλλης (ΑΝΤ1): Εάν αλλάξουν οι όροι για τις άδειες θα πάρουμε τα λεφτά μας πίσω
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

«Στην περίπτωση που αλλάξουν οι όροι που έγινε ο διαγωνισμός είναι αυτονόητο ότι θα πάρουμε τα χρήματά μας πίσω» υπογράμμισε ο διευθύνων σύμβουλος του ΑΝΤ1 Στρατής Λιαρέλης καταθέτοντας στην Εξεταστική Επιτροπή για τα δάνεια των κομμάτων και των ΜΜΕ.

Ο Στ. Λιαρέλης ρωτήθηκε από τον βουλευτή της ΝΔ Δ. Σταμάτη τι θα γίνει αν ακυρωθεί ο διαγωνισμός από το ΣτΕ και επανέλαβε πως «αν το νομοθετικό περιβάλλον αλλάξει είναι αυτονόητο ότι θα πάρουμε τα λεφτά μας πίσω»

Στην Εξεταστική υπήρξε διαφωνία ως προς την καθαρή θέση του ΑΝΤ1 ανάμεσα στα στοιχεία που κατέθεσε ο Στ. Λιαρέλης και τα στοιχεία που επικαλέσθηκαν μέλη της Επιτροπής από το πόρισμα της ΤτΕ.

Ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ Σπύρος Λάππας είπε ότι η εταιρεία «το 2014 είχε 200 εκατ. ευρώ αρνητική καθαρή θέση».

«Αρνητική θέση 200 εκατ. δεν υπάρχει εκτός αν δεν προσμετρώνται τα στοιχεία του ενεργητικού. Η καθαρή θέση του ΑΝΤ1 ήταν καθαρή. Η λειτουργική κερδοφορία είναι θετική και καταγράφεται στους ισολογισμούς», απάντησε ο Στ. Λιαρέλης αναφέροντας ότι το 2010 η καθαρή θέση του ΑΝΤ1 ήταν θετική κατά 24 εκατ. ευρώ και συνέχισε να είναι θετική, αν και μειούμενη, έως και το 2014 οπότε ήταν 7,2 εκατ. ευρώ θετική.

Ως προς την δανειακή κατάσταση του ΑΝΤ1 ο διευθύνων σύμβουλος του σταθμού είπε ότι έχει ένα κοινοπρακτικό ομολογιακό δάνειο ύψους 161 εκατ. ευρώ από Εθνική, Πειραιώς Alpha, Eurobank και 22.566.000 σε factoring.

Το υπόλοιπο των δανείων του ΑΝΤ1 είναι 180.000.000 ευρώ και το υπόλοιπο των δανείων ομίλου είναι 185 εκατ. ευρώ με τις οι τράπεζες να έχουν στείλει υπόλοιπα δανείων που είναι στα 189 εκατ. ευρώ.

Το κοινοπρακτικό δάνειο των 161 εκατ. ευρώ συνήφθη τον Μάρτιο του 2015 και σύμφωνα με τον Στρ. Λιαρέλη, λόγω των αλλαγών στους όρους ο ΑΝΤ1 πλήρωσε 16 εκατ. ευρώ περισσότερα.

Ο Στρ. Λιαρέλης είπε ότι «δεν υπήρξε ούτε ένα ευρώ καινούργιο δάνειο» καθώς δεν κεφαλαιοποιήθηκαν τόκοι, αλλά αναχρηματοδοτήθηκε κεφάλαιο άλλων δανείων.

Ο Σπ. Λάππας του επεσήμανε ότι σύμφωνα με την ΤτΕ υπήρξε «αθέτηση προσυμφωνημένων όρων» (επιδείχθηκε ανοχή, εξαλείφθηκαν εγγυήσεις, άλλαξαν όροι, αφαιρέθηκε ο όρος για ενεχυρίαση 30% στις απαιτήσεις του ΑΝΤ1 από τους πελάτες του κ.α.).

«Το μέσο επιτόκιο που πετύχαμε τον Μάρτιο του 2015 με το κοινοπρακτικό δάνειο ήταν 11% με τα δάνεια να έχουν επιτόκιο περίπου 5%. Το κοινοπρακτικό δάνειο ήταν αναχρηματοδότηση και δεν είχε ούτε ένα ευρώ επιπλέον. Την ημέρα υπογραφής του δανείου πληρώσαμε 6.582.000 για τόκους, επομένως δεν έγινε κεφαλαιοποίηση τόκων. Τα δάνεια θεωρούμε ότι είναι πλήρως εγγυημένα και εγγυοδοτημένα», απάντησε ο Στρ. Λιαρέλης.

Ο Στ. Λιαρέλης αναφέρθηκε στην πώληση το 2008 του τηλεοπτικού σταθμού Nova Televisia της Βουλγαρίας έναντι 540 εκατ. ευρώ.

«Οι μέτοχοι του ΑΝΤ1 κάνουν αγορές και πωλήσεις παγκοσμίως, και καράβια αγοράζουν και πουλάνε, κάποιες είναι θετικές κάποιες αρνητικές. Πουθενά δεν καταγράφεται ότι σε περίπτωση πώλησης πρέπει να εξοφληθούν τα δάνεια. Με τη λογική σας η Google, ο Ωνάσης δεν θα έπρεπε να έχουν δάνεια. Υπήρξε το τίμημα, δεν υπήρξε συμβατική υποχρέωση για αποπληρωμή δανείου. Από το 2008 που υπήρξε το τίμημα αυτό ο ΑΝΤ1 εκπλήρωσε διεθνές ομολογιακό δάνειο 120 εκατ. στο Λουξεμβούργο και από το 2010 οι μέτοχοι έχουν καταβάλει 138.717.000 στο όμιλο είτε με δανεισμό είτε με αύξηση κεφαλαίου», ανέφερε.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Στα κρατητήρια ο Κ. Φλώρος: Δίωξη για κακούργημα για την επίθεση στον Β. Γραμμένο στη Βουλή

Γραμμένος: Ρινικό κάταγμα και ρήξη καρπού μετά την επίθεση Φλώρου στη Βουλή

Ο βουλευτής Φλώρος γρονθοκόπησε τον βουλευτή Γραμμένο

SoftBank: Eπενδύει σχεδόν $1 δισ. στην προώθηση της AI, αξιοποιώντας τα τσιπ της Nvidia

Ελένη Μενεγάκη: Τέλος από το MEGA

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
Ύβρις, άτη, νέμεσις, τίσις – Η πορεία προς τη συντριβή
Οι όροι ύβρις, άτη, νέμεσις και τίσις καθιερώθηκαν στην αρχαία Ελλάδα και είχαν συγκεκριμένη έννοια...