Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Σε “αγωνία” ο τουρκικός Τύπος να πείσει ότι η Τουρκία μπορεί να νικήσει σε πόλεμο την Ελλάδα

Σε “αγωνία” ο τουρκικός Τύπος να πείσει ότι η Τουρκία μπορεί να νικήσει σε πόλεμο την Ελλάδα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Την καλλιέργεια κλίματος “κρίσης” στις ελληνοτουρκικές σχέσεις καλλιεργεί ο τουρκικός Τύπος, ο οποίος φαίνεται ότι “ποντάρει” στον “ιστορικό εχθρό” για να πολώσει το κλίμα υπέρ του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, που έχει μπροστά του να κερδίσει ένα δημοψήφισμα που θα του ανοίξει τον δρόμο για να γίνει πρόεδρος-σουλτάνος.

Ο ίδιος τουρκικός Τύπος φαίνεται ακόμα να καταβάλλει μεγάλες προσπάθειες να πείσει την τουρκική κοινή γνώμη ότι οι τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις δεν έχουν διαλυθεί μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου, αλλά παραμένουν ικανές και αξιόμαχες.

Με τον τίτλο «Ειδική πρόκληση από την Αθήνα» η Aksam σχολιάζει ότι ακόμη μια πρόκληση προσέθεσε η Αθήνα στις προκλήσεις στο πλαίσιο των Ιμίων.

“Με εντολή του Έλληνα υπουργού Άμυνας, Πάνου Καμμένου, πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη σε απόσταση 2 ναυτικών μιλίων από τα Ίμια ρίψη αλεξιπτωτιστών των ειδικών δυνάμεων”.

Διαβάστε σχετικά εδώ: Η Τουρκία απαιτεί να φύγει ο ελληνικός στρατός από την Κω – Νέα πρόκληση

Η Aksam φιλοξενεί επίσης άρθρο με τον τίτλο «Η Ελλάδα παίζει με τη φωτιά – Η ‘φαγούρα’ του γείτονα με τα Ίμια», όπου γίνεται αναφορά στις δηλώσεις του Πάνου Καμμένου, ότι δηλαδή τα ανατολίτικα καουμποϊλίκια δεν περνάνε στην Ελλάδα και στην απάντηση του Μεβλούτ Τσαβούσογλου που απείλησε με… δυστύχημα.

Επίσης, σημαντικό, με τον υπότιτλο «Ο στρατός δεν αφήνει ‘να πέσει τρίχα’ στο Αιγαίο» η Aksam αναφέρεται σε ανακοίνωση περί επιφυλακής που εξέδωσε η Τουρκική Ακτοφυλακή την Πέμπτη.

Με τον τίτλο «Τα όνειρα της Αθήνας βυθίστηκαν στο Αιγαίο» η Star γράφει για την υπεροχή των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων, με αφορμή τις τελευταίες εξελίξεις στα Ίμια.

Είναι εμφανές ότι οι Τούρκοι προσπαθούν να ανυψώσουν το πεσμένο ηθικό του “ξεδοντιασμένου” μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα στρατού τους, για αυτό και η Star υποστηρίζει ότι η… κρουαζιέρα των Τούρκων στρατηγών για 7 λεπτά έξω από τα Ίμια αποδεικνύει ότι ο τουρκικός στρατός είναι ικανός.

Το πόσο ικανός είναι ο τουρκικός στρατός το βλέπουμε στη Συρία, που 500 τζιχαντιστές οχυρωμένοι στην Αλ Μπαμπ έχουν καθηλώσει 8.000 Τούρκους καταδρομείς και 5.000 τουρκόφιλους μισθοφόρους.

“Οι υπολογισμοί των Ελλήνων που βασίστηκαν στην πλάνη ότι ‘ο αποδυναμωμένος τουρκικός στρατός δεν μπορεί να επέμβει στο Αιγαίο’ διαλύθηκαν με την επίσκεψη του Στρατηγού Ακάρ στα Ίμια”, σχολιάζει η τουρκική Star στην πρώτη σελίδα και προσθέτει:

“Η Αθήνα, εμπιστευόμενη τις πληροφορίες ότι ‘οι τουρκικές δυνάμεις είναι απασχολημένες στα ανατολικά και δεν υπάρχει ούτε ένας πιλότος να πετάξει αεροσκάφος’ ξεκίνησε την στρατιωτικοποίηση των βραχονησίδων στο Αιγαίο. Όμως, ο ελληνικός στρατός πήρε μια απάντηση που δεν περίμενε καθόλου. Αναγκάσθηκε να υποχωρήσει, καθώς οι Τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις έδωσαν ισχυρή απάντηση από θαλάσσης και αέρος”.

Δεν ξέρουμε που την είδαν αυτή την “ισχυρή απάντηση”, όπως και τα άλλα “ενδιαφέροντα” που γράφουν, αλλά είναι οπωσδήποτε διασκεδαστικό να παρακολουθούμε την παραληρηματική και αστεία προπαγάνδα τους, ικανή να πείσει μόνο κρετίνους.

Στις εσωτερικές σελίδες της ίδιας Star αναφέρεται ότι “οι προδότες πραξικοπηματίες της FETO [γκιουλενιστές] πρότειναν να προβούν σε κατασκοπεία στις χώρες στις οποίες ζήτησαν άσυλο”, δίνοντας έτσι συνέχεια στους ισχυρισμούς ότι οι 8 Τούρκοι ικέτες “πρόδωσαν” μυστικά της Τουρκίας στις ελληνικές Αρχές.

“Η Ελλάδα, που είδε ζεστά την πρόταση αυτή, επιχείρησε να καταλάβει τα Ίμια βάσει των στρατιωτικών πληροφοριών που της έδωσαν οι στρατιωτικοί που ζήτησαν άσυλο”, γράφει στο… μυθιστόρημά της η τουρκική Star και συνεχίζει:

“Τη θέση αυτή φέρεται να υποστήριξε ο ε.α. ταξίαρχος του πρώην Τμήματος Μυστικών Πληροφοριών του Τουρκικού ΓΕΕΘΑ, Φαχρί Ερενέλ. Ο ίδιος υποστήριξε ότι έναντι της Ελλάδος η Τουρκία υπερέχει τεχνολογικά (σε πυραυλικά συστήματα και στρατιωτικά οχήματα)”.

Ότι δεν υπερέχουν στην αεροπορία και στο Ναυτικό το… παραλείπουν. Αλλά κάτι πρέπει να γράψουν για να το “παίξουν” δυνατοί και ισχυροί.

Τέλος, στο δημοσίευμα παρατίθενται οι σχετικές δηλώσεις του Τούρκου Υπουργού Άμυνας Φικρί Ισίκ ότι “ο τουρκικός στρατός είναι πιο ισχυρός από ποτέ”. Αλίμονο, συμπληρώνουμε με τη σειρά μας.

Τις δηλώσεις Ισίκ προβάλλει και η εφημερίδα Turkıye.

Σε φωτογραφία από την περιοχή των Ιμίων, που πλαισιώνει το δημοσίευμα, με τη λεζάντα «Δεν υπάρχει πέρασμα για σκάφη στα Ίμια» [ό,τι να ‘ναι] σχολιάζεται ότι «τα σκάφη της γείτονος [δηλαδή της Ελλάδας] παρά την έκκληση για διάλογο της Άγκυρας, εκδιώχθηκαν [ακόμα ένα φανταστικό σενάριο] όταν παραβίασαν τα Ίμια».

Στις εσωτερικές σελίδες του δημοσιεύματος επισημαίνεται ότι συνεχίζονται οι ελληνικές παραβιάσεις και με τον υπότιτλο «Θρασείς δηλώσεις» παρατίθενται οι σχετικές δηλώσεις του Πάνου Καμμένου, ο οποίος φαίνεται ότι τους “έτσουξε”.

Η Bırgun με τον τίτλο «Προειδοποίηση προς την Ελλάδα» υπενθυμίζει τα σχετικά σχόλια του Βουλευτή του AKP Κοτζάμπιγικ ότι «θα χτυπήσουν», καθώς και την αντίδραση του Τούρκου υπουργού Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου, ενώ με τον υπότιτλο «Επίδειξη στο Αιγαίο από τον ελληνικό στρατό» γράφει για τη χθεσινή άσκηση των αλεξιπτωτιστών στην Κω.

«Και πάλι παραβίαση από την Ελλάδα στα Ίμια – κλιμακώνουν την ένταση» γράφει η Posta αναφορικά με τη χθεσινή άσκηση των αλεξιπτωτιστών στην Κω και τον ισχυρισμό ότι ελληνικό σκάφος «που παραβίασε τα τουρκικά χωρικά ύδατα» ανεκόπη από τις ομάδες της Τουρκικής Ακτοφυλακής, καθώς και τις δηλώσεις του Έλληνα ΥΠΕΘΑ.

Στις δηλώσεις του Έλληνα υπουργού Άμυνας αναφέρεται και η Sozcu με τον τίτλο «Θρασύτητα προς την Τουρκία από τον Έλληνα Υπουργό».

«Οι Έλληνες στρατιώτες πέταξαν με αλεξίπτωτο κοντά στα Ίμια» γράφει η Mıllıyet, επίσης ενδιαφέρον, να μας πουν πότε έγινε για να πανηγυρίσουμε.

Από τα τουρκικά δημοσιεύματα, που στην πλειονότητά τους είναι φανταστικά σενάρια, φανερώνεται η αγωνία τους να εμφανίσουν ότι κάτι “συμβαίνει” στο Αιγαίο και να πείσουν την τουρκική κοινή γνώμη ότι οι τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις δεν είναι διαλυμένες αλλά αξιόμαχες.

Φυσικά όλη αυτή η ακατάσχετη μπουρδολογία του τουρκικού Τύπου φανερώνει ότι στην πραγματικότητα φοβούνται μια πολεμική σύγκρουση με την Ελλάδα και προσπαθούν να παραμυθιαστούν μεταξύ τους ότι είναι ικανοί να τα βάλουν με την Ελλάδα.

Ωστόσο, σημασία δεν έχει τι ψέμματα λένε για το “ηθικό” τους, σημασία έχει ότι στην κατάσταση που βρίσκονται αυτή τη στιγμή εάν τολμήσουν μια σύγκρουση με την Ελλάδα θα υποστούν βαρύτατη στρατιωτική ήττα που θα οδηγήσει σε διαμελισμό της Τουρκίας.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Τα F-16 στο επίκεντρο της συνάντησης Αμερικανών με τον Τούρκο υπουργό Άμυνας στην Άγκυρα

Νίκος Δένδιας: Πολιτικά εσφαλμένη και θεσμικά επικίνδυνη η πρόταση δυσπιστίας

Επίσκεψη Υπουργού Εθνικής Άμυνας Νίκου Δένδια στο Ηνωμένο Βασίλειο, όπου είχε σειρά συναντήσεων

Το «Σωματείο Δράσης Νίκος Καπετανίδης» για τον Ερντογάν που χαρακτήρισε «τρομοκράτες» τους Πόντιους: «Σας ευχαριστούμε πολύ»

Οργή Τελιγιορίδου για Ερντογάν που αποκάλεσε τους Πόντιους «τρομοκράτες»: «Τρομοκράτες είναι το τουρκικό κράτος»

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
«KONA BLUE»: Το απόρρητο πρόγραμμα των ΗΠΑ για UFO και εξωγήινους
Μετά από περίπου επτά δεκαετίες άκρας μυστικότητας οι ΗΠΑ αποφάσισαν πριν από δύο χρόνια να...