Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Πιτέλα: Απαράδεκτα τα μέτρα που ζητά το ΔΝΤ από την Ελλάδα

Πιτέλα: Απαράδεκτα τα μέτρα που ζητά το ΔΝΤ από την Ελλάδα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Η κατάσταση στην Ελλάδα βρέθηκε στο επίκεντρο της συνάντησης που είχε  στις Βρυξέλλες μετά την ολοκλήρωση του Συμβουλίου Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της ΕΕ, ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Κατρούγκαλος με τον πρόεδρο της Ομάδας των Σοσιαλδημοκρατών στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, Τζιάνι Πιτέλα.

“Αναγνωρίζουμε τις τεράστιες προσπάθειες και τις θυσίες που έχουν γίνει στην Ελλάδα”

«Αναγνωρίζουμε τις τεράστιες προσπάθειες και τις θυσίες που έχουν γίνει στην Ελλάδα τα τελευταία χρόνια. Υπογραμμίζουμε την ανάγκη ολοκλήρωσης της δεύτερης αξιολόγησης μέσα στις επόμενες ημέρες με σεβασμό στα ευρωπαϊκά πρότυπα και το κεκτημένο», δήλωσε ο Τζιάνι Πιτέλα μετά τη συνάντηση.

Συνεχίζοντας ο ίδιος πρόσθεσε πως «οι πιστωτές της Ελλάδας και τα θεσμικά όργανα της ΕΕ πρέπει να δεχτούν μια συμφωνία που θα βοηθήσει τη χώρα και θα τής διασφαλίσει σταθερότητα και προοπτικές».

«Είμαστε πεπεισμένοι ότι το αδιέξοδο ανάμεσα στην Ελλάδα και τους πιστωτές της είναι αντιπαραγωγικό και για την Ευρωπαϊκή Ένωση» υπογράμμισε, ενώ αναφερόμενος στο ΔΝΤ σημείωσε πως «τα αιτήματα που προβάλλει το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ) για πρόσθετα μέτρα, τα οποία η ελληνική κυβέρνηση θα πρέπει να λάβει εκ των προτέρων για τον προϋπολογισμό του 2019, είναι απαράδεκτα και θα μπορούσαν να επηρεάσουν αρνητικά την πολιτική σταθερότητα στην Ελλάδα και να καταστρέψουν τις οικονομικές προοπτικές της».

Τέλος, ο Τζ. Πιτέλα τόνισε τη σημασία της εφαρμογής ριζικών μεταρρυθμίσεων στον τομέα της δημόσιας διοίκησης και της δικαιοσύνης, ως προϋπόθεση για ένα νέο μοντέλο παραγωγικής ανάπτυξης.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Αποκαλύπτονται τα ψέματα της προπαγάνδας Μητσοτάκη – Δεύτερη φτωχότερη στην ΕΕ η Ελλάδα

Ο Νίκος Δένδιας παρουσία του Λουίτζι Ντι Μάιο έστειλε μήνυμα στην Άγκυρα για το πώς λύνουν τις διαφορές τους οι πολιτισμένες χώρες

Ευρωκοινοβούλιο: Νέο χαστούκι στην κυβέρνηση Μητσοτάκη για την τραγωδία στα Τέμπη

Κασσελάκης: Ικανοποίηση για την απόφαση του Ευρωκοινοβουλίου για το δυστύχημα των Τεμπών

Καρυστιανού στο Ευρωκοινοβούλιο: «Είμαστε βέβαιοι για τη συγκάλυψη» – «Η κυβέρνηση προσβάλει τη μνήμη των θυμάτων στα Τέμπη»

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
«KONA BLUE»: Το απόρρητο πρόγραμμα των ΗΠΑ για UFO και εξωγήινους
Μετά από περίπου επτά δεκαετίες άκρας μυστικότητας οι ΗΠΑ αποφάσισαν πριν από δύο χρόνια να...