Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Τούρκοι πράκτορες δημιουργούν εύφλεκτο “κλίμα” στη Θράκη

Τούρκοι πράκτορες δημιουργούν εύφλεκτο “κλίμα” στη Θράκη
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Σε απίστευτο πόλεμο… λάσπης έχουν επιδοθεί τις τελευταίες ημέρες οι Τούρκοι πράκτορες στη Θράκη, με αφορμή τη φωτιά στο τέμενος Βαγιαζήτ στο Διδυμότειχο.

Όπως έγραψε την Τρίτη η εφημερίδα “Δημοκρατία”, ανθέλληνες βρήκαν αφορμή, προκειμένου να διασύρουν με ψέματα τη χώρα μας διεθνώς, καθώς καθημερινά κατακλύζουν τα κοινωνικά δίκτυα και τα διεθνή MME με κατηγορίες κατά της χώρας μας κι αφήνουν αιχμές τόσο για εγκληματική ενέργεια στη συγκεκριμένη περίπτωση όσο και για παρόμοιες, στις οποίες οι έρευνες, όπως υποστηρίζουν, δεν απέδωσαν επίτηδες καρπούς.

Από την έρευνα της Πυροσβεστικής προέκυψε ότι «η φωτιά προήλθε από σπινθήρες ηλεκτροσυγκόλλησης που είχαν πέσει στα ξύλινα δοκάρια στήριξης της στέγης, κατά τη διάρκεια εργασιών του συνεργείου».

Όπως αναφέρει το πόρισμα, «η καύση στα ξύλινα δοκάρια ήταν υποβόσκουσα, οι κάτοικοι ένιωθαν έντονη μυρωδιά καπνού το βράδυ της Τρίτης και λίγες ώρες αργότερα εκδηλώθηκε η πυρκαγιά».

«Το γεγονός ότι στην Ελλάδα σε παρόμοιες περιπτώσεις στις οποίες τζαμιά υπέστησαν ζημιές από πυρκαγιές οι σχετικές έρευνες δεν έφεραν και ιδιαίτερα αποτελέσματα γεννά από τώρα ερωτήματα για το τι αποτελέσματα θα φέρει και αυτή η έρευνα» αναφέρει σε δημοσίευμά της φιλοτουρκική εφημερίδα, η οποία εκδίδεται στη Θράκη.

Ο πρόξενος

Από την πλευρά του, ο Τούρκος πρόξενος στην Κομοτηνή Αλή Ριζά Ακιντζί προσέφερε τη βοήθεια της… Τουρκίας προκειμένου να αναστηλωθεί το τέμενος!

«Ένα πολύ σημαντικό μνημείο υπέστη μεγάλη ζημιά. Λυπόμαστε πολύ. Ως χώρα είμαστε έτοιμοι να δώσουμε την απαραίτητη βοήθεια και ενημέρωση για να αποκατασταθεί το μνημείο στην πρωτότυπη κατάστασή του» ανέφερε σε δήλωσή του.

Πάντως, ο Σύλλογος Ελλήνων Αρχαιολόγων εξέδωσε ανακοίνωση όπου τονίζεται πως η φωτιά στο μνημείο αποδεικνύει ότι «τα έργα στα μνημεία πρέπει να υλοποιούνται αποκεντρωμένα. Η αρχαιολογική αυτεπιστασία και όχι η εργολαβία είναι ο μόνος ενδεδειγμένος τρόπος επέμβασης».

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Τραγωδία στην Αλεξανδρούπολη: Σκοτώθηκε 14χρονος πέφτοντας από φωταγωγό

Η Αλγερία εγκαινίασε το μεγαλύτερο τζαμί στην Αφρική – Κόστισε 900 εκατ. δολάρια

Αγρότες «εισέβαλαν» στο αεροδρόμιο Αλεξανδρούπολης για να δουν τον Αυγενάκη

Νίκος Κοτζιάς: «Τουρκικά Πανεπιστήμια θα ανοίξουν παραρτήματα στη Θράκη»

Διδυμότειχο: Επιθετικός στρεπτόκοκκος οδήγησε στον θάνατο εννιάχρονη

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
«KONA BLUE»: Το απόρρητο πρόγραμμα των ΗΠΑ για UFO και εξωγήινους
Μετά από περίπου επτά δεκαετίες άκρας μυστικότητας οι ΗΠΑ αποφάσισαν πριν από δύο χρόνια να...