Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Επιστράτευσαν “συνταξιούχο λογιστή” για να κάνει επίθεση στον Κοτζιά οι λακέδες στην Κύπρο

Επιστράτευσαν “συνταξιούχο λογιστή” για να κάνει επίθεση στον Κοτζιά οι λακέδες στην Κύπρο
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Οι “πρόθυμοι” στην Κύπρο, αυτοί που πασχίζουν το νησί να μετατραπεί σε τουρκικό προτεκτοράτο, οι ίδιοι που “ευθυγραμμίζονται” με τα κελεύσματα και τις απαιτήσεις του Τούρκου εισβολέα, ετοιμάζονται να “υπερασπιστούν” την τιμή του λομπίστα των Τούρκων Εσπέν Μπαρθ Έιντε, που αντί να εργάζεται στις διαπραγματεύσεις ως διαμεσολαβητής του ΟΗΕ, ανέλαβε να “προωθεί” τα τουρκικά αιτήματα.

Έχουν πάθει βλέπετε μεγάλη ταραχή εξαιτίας της επιστολής που έστειλε ο Νίκος Κοτζιάς στον γενικό γραμματέα του ΟΗΕ, Αντόνιο Γκουτέρες.

Στην επιστολή, με ημερομηνία 7 Απριλίου, ο Νίκος Κοτζιάς καταγγέλλει πως ο αξιωματούχος του ΟΗΕ ενεργεί για την προώθηση του τουρκικού αιτήματος για την εφαρμογή για Τούρκους πολίτες στην Κύπρο των τεσσάρων ελευθεριών που ισχύουν στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Ο υπουργός Εξωτερικών, που και δημόσια τον περασμένο μήνα από τη Λευκωσία είχε χαρακτηρίσει τον απεσταλμένο του ΟΗΕ ως λομπίστα της Τουρκίας, έθεσε διά της επιστολής του το θέμα στο υψηλότερο επίπεδο του Διεθνούς Οργανισμού.

Ο Νίκος Κοτζιάς στην επιστολή του εξέθεσε τους προβληματισμούς του για την αποστολή Έιντε, ο οποίος, όπως σημειώνεται, υπερβαίνει τους όρους εντολής που του έχουν δοθεί, λειτουργώντας υπέρ της τουρκικής πλευράς.

Ο Νίκος Κοτζιάς αναφέρει ακόμα πως ο Έσπεν Μπαρθ Έιντε παρέχει συμβουλές στην τουρκική πλευρά πώς μπορεί να προωθήσει τα αιτήματά της στο θέμα των τεσσάρων ελευθεριών στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Περαιτέρω σημειώνει πως ο κ. Έιντε προώθησε το αίτημα αυτό της Τουρκίας σε συνομιλίες του με την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Στην επιστολή καταγγέλλεται ακόμη ότι ο Έιντε παραπλανεί τους διεθνείς παράγοντες, διαδίδοντας ότι επί του θέματος αυτού υπάρχει συμφωνία σε τεχνικό επίπεδο, ισχυριζόμενος πως οι διαφωνίες εντοπίζονται σε πολιτικό επίπεδο, παραπέμποντας τους συνομιλητές του στην Αθήνα.

Ο κ. Κοτζιάς αφήνει αιχμές κατά πόσο ο Νορβηγός αξιωματούχος των Ηνωμένων Εθνών ενεργεί από μόνος ή κατόπιν εντολών των προϊσταμένων του.

Σε αυτό το ζήτημα αναμένεται ότι θα τοποθετηθεί ο Γενικός Γραμματέας.

Επισήμανε περαιτέρω στην επιστολή προς τον Αντόνιο Γκουτέρες ότι η τουρκική και η τουρκοκυπριακή πλευρά εμποδίζουν τη συζήτηση βασικών θεμάτων του Κυπριακού, όπως αυτό των εγγυήσεων και της αποχώρησης των στρατευμάτων, ενώ εγείρει και ζητήματα που δεν αφορούν στη διαπραγμάτευση, όπως είναι η αξίωση για τις τέσσερις ελευθερίες.

Η αθηναϊκή εφημερίδα “Ειδήσεις” γράφει σε σχόλιό της την Τρίτη:

Το ότι ο ειδικός απεσταλμένος των Ηνωμένων Εθνών Εσπέν Μπαρθ Έιντε έχει συγκροτήσει το «δικό του σύστημα» στη Λευκωσία είναι γνωστό.

Το να ετοιμάζονται, όμως, αντιδράσεις κατά του Έλληνα υπουργού Εξωτερικών Νίκου Κοτζιά για την επιστολή του στον Αντόνιο Γκουτέρες (με την οποία χαρακτηρίζει τον Έιντε περίπου ως «πλασιέ» της Άγκυρας και των Τουρκοκυπρίων), ε, πάει πολύ. Κάποια πράγματα έχουν σαφώς και τα όριά τους…

“Προφητικό” αποδείχθηκε το σχόλιο των “Ειδήσεων”

Το σχόλιο των “Ειδήσεων” αποδείχθηκε “προφητικό” (προφανώς και ο συντάκτης του έχει καλή ενημέρωση), αφού διαβάζουμε την Τρίτη στην κυπριακή φυλλάδα “Αλήθεια”, στη στήλη «Ο κήπος της Εδέμ», το ακόλουθο “χαρακτηριστικό” σχόλιο:

Πήρες σειρά εσύ κ. Άιντα…

Κατάλαβες κ. Άιντα μου τι σημαίνει η καταγγελία του Νίκου Κοτζιά προς τον ΓΓ του ΟΗΕ ότι προωθείς τουρκικές θέσεις; Σημαίνει να πάρεις κι εσύ τα μπογαλάκια σου και να μας αδειάσεις τη γωνιά αμέσως. Αρκετά μας ταλαιπώρησες με τις προσπάθειες σου να μην καταρρεύσουν οι συνομιλίες.

Δεν σε βαφτίσαμε μόνο εσένα τουρκόφιλο κύριε Άιντα. Και τους προκατόχους σου με το ίδιο επίθετο τους στολίσαμε. Δε χαριστήκαμε ούτε και στους ΓΓ του ΟΗΕ. Να θυμηθούμε μερικά επίθετα; α) Κούρτ Βαλτχάιμ, 1972-1981: «Πουλημένος στους Άγγλοαμερικανούς», β) Περεζ ντε Κουεργιάρ, 1982-1991: «Είχε προσωπικές αδυναμίες» ( αυτή η βρισιά ανήκει στον Τάσσο Παπαδόπουλο), γ) Μπούτρος Μπούτρος Γκάλι, 1992-1996: «Τρίτος Αττίλας», δ) Κόφι Ανάν 1997-2006: «Ο αράπης που μας πούλησε», ε) Μπαν Κι Μουν, 2006-2017: «Μας εκβιάζει και μας απειλεί». Στον Αντόνιο Γκουτέρες δεν δώσαμε κανένα επίθετο. Ακόμα… βλέπεις είναι νέος στο πόστο του ΓΓ του ΟΗΕ. Πού θα μας πάει όμως…

Δε σου κρατάμε κακία κ. Άιντα. Απλώς έχουμε μια παιδική ασθένεια: Βλέπουμε συνέχεια οράματα ότι από τον καιρό που ιδρύσαμε τη Δημοκρατία μας όλη η οικουμένη συνωμοτεί εναντίον μας. Δεν πειράζει όμως. Κάποτε θα μεγαλώσουμε. Αν μέχρι τότε υπάρχει Κύπρος…

Ο συντάκτης του άρθρου, τον οποίο αγνοούμε, δεν είναι “άγνωστος” ως ύφος.

Χρόνια σε αυτό τον τόπο αυτοί οι “γνωστοί-άγνωστοι” έχουν μια γραμμή: Να μιζεριάζουν τον ελληνικό λαό, να του καλλιεργούν ηττοπάθεια και ενοχές. Είναι μια γνωστή μέθοδος προπαγάνδας που αποσκοπεί στην υποδούλωση, που δεν “περνά” όμως πλέον.

Ο ελληνοκυπριακός λαός σε όλες τις δημοσκοπήσεις, σε ό,τι αφορά το Κυπριακό, τάσσεται στο πλευρό του Νίκου Κοτζιά και του Αλέξη Τσίπρα σε ποσοστό 80%.

Ότι μια χούφτα “προσκυνημένοι”, γιατί μια χούφτα δυστυχισμένα ανθρωπάκια είναι, προσπαθούν να χύσουν το φαρμάκι τους δεν είναι τίποτα άλλο παρά το φαρμάκι που ρέει στις σάπιες φλέβες τους αντί για αίμα.

Αυτοί οι ραγιάδες δεν είναι άξιοι ούτε Έλληνες, ούτε ελεύθεροι άνθρωποι να αποκαλούνται, παρά μόνο λακέδες και φερέφωνα, πραγματικά γιουσουφάκια των Οθωμανών.

Αιώνες τώρα ο Ελληνισμός τιμά τους ήρωές του, που στέκουν γίγαντες πραγματικοί στην παγκόσμια ιστορία, αλλά αυτό το ίδιο έθνος που γεννά γίγαντες γεννά και τους πιο αισχρούς “εφιάλτες”.

Σε όλους τους αγώνες μας, σε όλες τις κρίσιμες ιστορικές στιγμές μας, είχαμε και από τους άλλους. Τίποτα άγνωστο, τίποτα καινούργιο.

Δεν θα μπορούσαν ούτε τώρα, που δίνεται αγώνας ιερός για την Κύπρο μας, αγώνας εθνικός, να απουσιάζουν οι “εφιάλτες”.

Αλλά να γνωρίζουν καλά οι “εφιάλτες” ότι δεν θα μένουν αναπάντητες οι βρωμιές τους. Είναι δεκάδες οι Έλληνες δημοσιογράφοι, οι πραγματικοί δημοσιογράφοι, που με τις πένες τους θα τους αντιμετωπίσουν όπως τους πρέπει.

Και μια “ανοιχτή επιστολή” στον Αλέξη Τσίπρα

Στην ίδια κυπριακή εφημερίδα “Αλήθεια”, δημοσιεύεται και μια “ανοιχτή επιστολή προς τον Πρωθυπουργό της Ελλάδας”, που υπογράφει κάποιος κύριος Χρήστος Παναγιωτίδης, επάγγελμα Συνταξιούχος Ορκωτός Ελεγκτής Λογιστής.

Να σημειώσουμε ότι δεν μας εντυπωσίασε καθόλου ότι μια “ανοιχτή επιστολή προς τον Έλληνα Πρωθυπουργό” ενός συνταξιούχου λογιστή απολαμβάνει δημοσιότητας, ως γνωστόν όλοι έχουν δικαίωμα στη δημοσίευση και στις “ανοιχτές επιστολές”.

Ενδιαφέρον έχουν αυτά που αραδιάζει ο συνταξιούχος λογιστής. Ο ίδιος γράφει ως δήθεν να είναι καλά “ενημερωμένος” αν κι εμάς μάς φαίνεται μάλλον ως “δασκαλεμένος”.

Πρώτον, θεωρεί “δεδομένο” ότι ο Νίκος Κοτζιάς δεν ενημέρωσε τον Αλέξη Τσίπρα για την επιστολή που έστειλε στον Γ.Γ. του ΟΗΕ.

Από που συμπεραίνει κάτι τέτοιο; Ποιος του έδωσε αυτή την “πληροφορία”; “Άγνωστο”, αλλά είναι η γνωστή τακτική της διχόνοιας και μάλιστα εδώ την έχουμε να “ασκείται” από έναν συνταξιούχο λογιστή.

Δεν ξέρουμε εάν εκεί στην “Αλήθεια” νομίζουν ότι ένας συνταξιούχος λογιστής, που γράφει μια “ανοιχτή επιστολή”, θα καταφέρει να βάλει τον Έλληνα πρωθυπουργό να “τσακωθεί” με τον υπουργό Εξωτερικών του, αλλά αυτό είναι χαρακτηριστικό δείγμα της επαρχιώτικης αντίληψής τους για το πώς λειτουργούν οι κυβερνήσεις, για να μην κάνουμε κάποιο βαρύτερο σχόλιο.

Ο ίδιος συνταξιούχος λογιστής “ξεσπαθώνει” στη συνέχεια ισχυριζόμενος ότι “στην Κύπρο κυκλοφορούν φήμες ότι ο Υπουργός σας εξυπηρετεί αλλότρια συμφέροντα που τον οδηγούν σε ενέργειες οι οποίες στοχεύουν στην υπόσκαψη της προοπτικής επανένωσης της Κύπρου”.

Σε ποια Κύπρο κυκλοφορούν αυτές οι φήμες; Οι δημοσκοπήσεις στην Κύπρο δείχνουν ότι το 80% στηρίζει Κοτζιά.

Επίσης, σε ποια αλλότρια συμφέροντα αναφέρεται;

Γιατί δεν τα κατονομάζει ο συνταξιούχος λογιστής, που είναι πρώτος στην αναπαραγωγή κουτσομπολιών του… χωριού του, του μικρόκοσμού του ή εκείνων που του υπαγόρευσαν να γράψει τον “λιβελάκο” του;

Αφού γνωρίζει τόσα αυτός ο συνταξιούχος λογιστής, όπως εάν ο Έλληνας ΥΠΕΞ ενημέρωσε τον Έλληνα πρωθυπουργό ή τα “αλλότρια συμφέροντα” που “εξυπηρετεί” ο Κοτζιάς, ας μας τα πει. Ποια είναι αυτά τα συμφέροντα; Έχουν χρώμα, πατρίδα, σημαία;

Στο τέλος ο ίδιος συνταξιούχος λογιστής ζητά την παραίτηση του Νίκου Κοτζιά διότι “οδηγεί την Κύπρο” όπως ισχυρίζεται “σε τραγωδία”.

Προς εφημερίδα “Αλήθεια” από το TRIBUNE: Την επόμενη φορά που θα θέλετε να πείτε κάτι, να το πείτε ως εφημερίδα κι όχι ως… συνταξιούχος λογιστής.

Το μόνο που καταφέρνετε με επιστολές συνταξιούχων λογιστών είναι να γελάει μαζί σας όλη η δημοσιογραφική πιάτσα.

Δοκιμάστε να βρείτε κάποιον “επώνυμο”, δηλαδή “αναγνωρίσιμο” πολίτη, να εκτοξεύσει αυτούς τους ισχυρισμούς, για να δούμε εάν θα το τολμήσει.

Ή έστω κάποιον που, ας είναι συνταξιούχος, να έχει μια ιδιότητα πιο “φιλοσοφική”, ας πούμε δάσκαλος, ιστορικός, συγγραφέας… Ιερέας. Έχετε κανένα ιερέα στην Κύπρο που να υπογράφει τέτοιο κείμενο;

Εμπρός κύριοι της “Αλήθειας”, βρείτε άνθρωπο που να σημαίνει κάτι στην κυπριακή κοινωνία και να υποστηρίζει αυτές τις λάσπες.

Τολμήστε κύριοι της “Αλήθειας”. Αποδείξτε ότι είστε “καλύτεροι” από λιλιπούτειους επαρχιακούς συκοφάντες λιβελογράφους! Ήδη μια μεγάλη ελλαδίτικη ιστοσελίδα ασχολήθηκε με την “πάρτη” σας. Να το λάβετε ως “αξία” αυτό κύριοι της “Αλήθειας”, σας δώσαμε πράγματι αξία, γιατί στην πραγματικότητα δεν κάνετε ούτε για χαρτί αποχωρητηρίου.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Γεραπετρίτης: «Η ΕΕ και οι χώρες του Κόλπου οφείλουν να αντιμετωπίσουν από κοινού τις προκλήσεις στη Μέση Ανατολή»

Χριστοδουλίδης: Είμαστε στα όρια μας, όσον αφορά τις προσφυγικές ροές

Γιάννης Χρυσουλάκης: Έλληνες και Ινδοί συγκροτούν δύο έθνη που συναντιούνται, με αδιάλειπτες και γόνιμες επαφές και ανταλλαγές, στα βάθη της Ιστορίας

Θεόδωρος Γκότσης: Η Κύπρος «δεν αναγνωρίζει την μονομερώς ανακηρυχθείσα ανεξαρτησία» του Κοσόβου

Μητσοτάκης: Στις 13 Μαΐου η συνάντηση με τον Ερντογάν στην Άγκυρα

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
Ύβρις, άτη, νέμεσις, τίσις – Η πορεία προς τη συντριβή
Οι όροι ύβρις, άτη, νέμεσις και τίσις καθιερώθηκαν στην αρχαία Ελλάδα και είχαν συγκεκριμένη έννοια...