Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο Έλληνας μουσουλμάνος βουλευτής Ιλάν Αχμέτ σε τουρκοπανηγύρι της “ανεξάρτητης Θράκης”

Ο Έλληνας μουσουλμάνος βουλευτής Ιλάν Αχμέτ σε τουρκοπανηγύρι της “ανεξάρτητης Θράκης”
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Σε νέα αντεθνική πρόκληση προχώρησε ο βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Ιλχάν Αχμέτ, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας “Δημοκρατία”, ο οποίος βρέθηκε στην Προύσα για να μιλήσει σε εκδήλωση, και ανέβηκε στο βήμα περιτριγυρισμένος από τις χαρακτηριστικές πράσινες σημαίες της Δυτικής Θράκης.

Παρότι οι διοργανωτές της εκδήλωσης του Συλλόγου Αλληλεγγύης Τούρκων Δυτική Θράκης – Τουρκίας (ΒΤΤDD) τον προσκάλεσαν με την ιδιότητα του βουλευτή του ελληνικού Κοινοβουλίου, αυτός συνέχισε τα προσωπικά, ανθελληνικά παιχνίδια του, γράφει η “Δημοκρατία”, όπως έχει κάνει και κατά το παρελθόν και χωρίς ασφαλώς να αποχωρήσει από την εκδήλωση, όπως θα όφειλε.

Τον Ιλχάν Αχμέτ συνόδευαν ο συνεργάτης του Μεχμέτ Μπεράτ και ο πρώην δήμαρχος Αρριανών και πολιτευτής Ιμπραήμ Σερίφ.

Έντονη ήταν η αντίδραση του αντιπροέδρου των ΑΝ.ΕΛ. Παναγιώτη Σγουρίδη, ο οποίος αναφερόμενος στον βουλευτή της Δημοκρατικής Συμπαράταξης τόνισε:

«Ο ίδιος, αν κατάλαβε τι έκανε, θα έπρεπε να παραιτηθεί από βουλευτής, θα βρει πόρτες κλειστές. Όλες οι δυνάμεις της Τουρκίας, είτε πνευματικές είτε στρατιωτικές ή πολιτικές, εντείνουν τις διεκδικήσεις τους φραστικά».

Οι τουρκικές προκλήσεις δεν τελειώνουν εδώ.

Στην Αδριανούπολη οργανώθηκε επίδειξη «Φορεσιών Τουρκάλων Γυναικών Δυτικής Θράκης», με τον Ερχάν Ταμπάκογλου, πρύτανη του πανεπιστημίου TU, να λέει μεταξύ άλλων:

«Άλλωστε η Δυτική Θράκη είναι ένα δικό μας κομμάτι, ένα δικό μας όργανο. Δεν τη βλέπουμε ως κάτι διαφορετικό από εμάς. Ως TU κινούμαστε ανάλογα με το τι μας αναλογεί και την ωφέλεια που θα αποκομίσουμε».

Όπως διαβάζουμε στη Φωνή της Ροδόπης, πολλά ερωτηματικά εγείρει η συμμετοχή του βουλευτή Ροδόπης της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Ιλχάν Αχμέτ σε εκδήλωση που πραγματοποίησε την Τρίτη 2 Μαΐου στην Προύσα Τουρκίας ο Σύλλογος «Αλληλεγγύης Τούρκων Δυτικής Θράκης».

Πέραν της έμμεσης (και όχι μόνο) αναγνώρισης τουρκικής μειονότητας στην Ελλάδα από τον βουλευτή Ροδόπης, ο ίδιος με την παρουσία του στην εκδήλωση αυτή φαίνεται πως ταυτίζεται ή αποδέχεται τουλάχιστον τις επεκτατικές – «αλυτρωτικές» βλέψεις του συγκεκριμένου Συλλόγου για την περιοχή της Θράκης.

Σε μια αίθουσα στολισμένη με τις σημαίες της ανεξάρτητης «Τουρκικής Δημοκρατίας Δυτικής Θράκης» δίπλα σε αυτές της Τουρκίας, ο κ. Ιλχάν Αχμέτ στο σύντομο χαιρετισμό του εξήρε μάλιστα ούτε λίγο ούτε πολύ τους διοργανωτές για την σημαντική αυτή εκδήλωση.

Ο ίδιος σίγουρα θα πρέπει να απαντήσει πλέον ποιο ακριβώς νόημα είχε η παρουσία του εκεί σαν βουλευτής του ελληνικού κοινοβουλίου και αν αποδέχεται τη σημαία του ανεξάρτητου κρατιδίου ενώ θέση οφείλει να πάρει και η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης κ. Φώφη Γεννηματά για τη συμμετοχή του βουλευτή του κόμματος της σε εκδήλωση ενός ανθελληνικού συλλόγου, καταλήγει η Φωνή της Ροδόπης.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Τα F-16 στο επίκεντρο της συνάντησης Αμερικανών με τον Τούρκο υπουργό Άμυνας στην Άγκυρα

Παπανδρέου προς Ν.Δ.: Υπονομεύετε τα αυτονόητα μιας δημοκρατικής πολιτείας

Νίκος Ανδρουλάκης για Μιχάλη Χαραλαμπίδη: Αποχαιρετώ έναν βαθιά δημοκράτη, πατριώτη και ιδεολόγο

Πέθανε ο συγγραφέας και ιδρυτικό μέλος του ΠΑΣΟΚ Μιχάλης Χαραλαμπίδης

Ανδρουλάκης σε βουλευτές ΝΔ: Χειροκροτώντας τον κ. Καραμανλή, είστε όλοι συνυπεύθυνοι για τις πράξεις του

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
«KONA BLUE»: Το απόρρητο πρόγραμμα των ΗΠΑ για UFO και εξωγήινους
Μετά από περίπου επτά δεκαετίες άκρας μυστικότητας οι ΗΠΑ αποφάσισαν πριν από δύο χρόνια να...