Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Αμερικανός Πρέσβης: Πρέπει να υποστηριχθεί η Ελλάδα γιατί είναι ζωτικής σημασίας για τις ΗΠΑ

Αμερικανός Πρέσβης: Πρέπει να υποστηριχθεί η Ελλάδα γιατί είναι ζωτικής σημασίας για τις ΗΠΑ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Ο πρέσβης των ΗΠΑ στην Αθήνα, Τζέφρι Πάιατ, επέστρεψε την περασμένη εβδομάδα στην Αμερική, με αντιπροσωπεία του Αμερικανο-Ελληνικού Επιμελητηρίου και του Χρηματιστηρίου Αθηνών και στελέχη 40 ελληνικών εταιρειών, στο πλαίσιο του 6ου Ελληνικού Επενδυτικού Φόρουμ.

Στην αντιπροσωπεία – που επισκέφθηκε την Ουάσιγκτον, τη Νέα Υόρκη και τη Βοστώνη – συμμετείχε και ο υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης, Δημήτρης Παπαδημητρίου, ενώ το φόρουμ έγινε σε συνεργασία με τον Οργανισμό Enterprise Greece.

“Ο σκοπός μου στις Ηνωμένες Πολιτείες αυτή την εβδομάδα, πρώτα στην Ουάσιγκτον και τώρα στη Νέα Υόρκη, είναι να συνεχίσουμε πάνω στη δέσμευση της κυβέρνησης των Ηνωμένων Πολιτειών να πράξουμε ό, τι μπορούμε για να βοηθήσουμε στη διατήρηση αυτής της διαδικασίας ανάκαμψης στην Ελλάδα.

Να βοηθηθεί η Ελλάδα να βγει από τα επτά χρόνια δυσκολίας της, σαν ένα ισχυρό μέλος της Ευρωζώνης, ένας ζωτικός σύμμαχος των Ηνωμένων Πολιτειών σε μια στρατηγικά περίπλοκη σημαντική περιοχή.

Και μια χώρα που θα είναι σε θέση να συνεχίσει το ρόλο της ως φάρος δημοκρατίας και σταθερότητας σε μια πολύ περίπλοκη περιοχή» δήλωσε ο Πρέσβης Τζέφρι Πάιατ, μιλώντας σε δείπνο με ελληνοαμερικανοούς επιχειρηματίες, σύμφωνα με δημοσίευμα του Απ. Ζουπανιώτη στην GreekNews.

Η εκδήλωση διοργανώθηκε από το Γενικό Προξενείο της Ελλάδας στη Νέα Υόρκη και το Αμερικανο-Ελληνικό Εμπορικό Επιμελητήριο.

Παραθέτοντας τις εμπειρίες του από τις συναντήσεις της αντιπροσωπείας στην Ουάσιγκτον και τη Νέα Υόρκη, είπε ότι απ’ αυτές προέκυψε μια αίσθηση ανανεωμένης εμπιστοσύνης για την κατεύθυνση στην οποία κινούμαστε.

«Με ενθάρρυναν ιδιαίτερα οι διαβουλεύσεις στην Ουάσιγκτον, στις συζητήσεις με γερουσιαστές, βουλευτές, αξιωματούχους της κυβέρνησης – από το Λευκό Οίκο, το Πεντάγωνο και το Υπουργείο Εξωτερικών.

»Είναι πολύ σαφές ότι υπάρχει μεγάλη προσοχή σε αυτό που συμβαίνει στην Ελλάδα, αλλά και στην αναγνώριση των τεράστιων θυσιών που έκαναν οι Έλληνες σ’ αυτά τα επτά χρόνια.

»Υπάρχει επίσης αναγνώριση της σημασίας της συμφωνίας της περασμένης εβδομάδας με την Ευρώπη, ως ελπιδοφόρο σημείο καμπής στη διαδικασία ανάκαμψης».

Ο κ. Πάιατ δήλωσε ότι προσβλέπει στη συνέχιση της ήδη εξαιρετικά παραγωγικής συνεργασίας με το Χ.Α. και το Εμπορικό Επιμελητήριο, για να εργαστούν με αμερικανικές εταιρείες και επενδυτές.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

«Ο Τραμπ δεν είναι σε θέση να πληρώσει τα πρόστιμα 454 εκατ. δολαρίων που του επιβλήθηκαν» λένε οι δικηγόροι του

ΗΠΑ: Πιθανότατα δεν θα υπάρξει συγχαρητήριο τηλεφώνημα στον Πούτιν από τον Μπάιντεν

Τηλεφωνική συνομιλία Μπάιντεν-Νετανιάχου, η πρώτη εδώ και έναν μήνα

Κάμαλα Χάρις: Κανείς δεν πρέπει να φυλακίζεται επειδή κάπνισε μαριχουάνα

Το υπουργείο Εθνικής Άμυνας σχετικά με δημοσιεύματα για την Κύρωση των Μνημονίων με ΗΠΑ

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
«KONA BLUE»: Το απόρρητο πρόγραμμα των ΗΠΑ για UFO και εξωγήινους
Μετά από περίπου επτά δεκαετίες άκρας μυστικότητας οι ΗΠΑ αποφάσισαν πριν από δύο χρόνια να...