Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Η Δράση “αδειάζει” τον Μητσοτάκη για την Ξαφά – Μύλος με τις αποκαλύψεις για το “σαμποτάζ”

Η Δράση “αδειάζει” τον Μητσοτάκη για την Ξαφά – Μύλος με τις αποκαλύψεις για το “σαμποτάζ”
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Μπορεί η Νέα Δημοκρατία να επιχειρεί να υποβαθμίσει το θέμα της Εφημερίδας των Συντακτών για το “σαμποτάζ” στο Λονδίνο κατά τη συνάντηση που είχε με επενδυτές, αποκηρρύσοντάς την, ωστόσο η Δράση με ανακοίνωσή της επιβεβαιώνει πως η Μιράντα Ξαφά, πρώην σύμβουλος του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, είναι σαρξ εκ της σαρκός του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Η απάντηση στη σφοδρή επίθεση που εξαπέλυσε το Μέγαρο Μαξίμου ήρθε μέσω κύκλων της ΝΔ που αναφέρουν πως “η κ. Μιράντα Ξαφά ουδεμία σχέση έχει με τη Ν.Δ. Δεν είναι ούτε σύμβουλος ούτε μυστικοσύμβουλος του προέδρου του κόμματος. Τι άλλο θα ανακαλύψουν για να καλύψουν τα σκάνδαλα του Πάνου Καμμένου;”

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα το γραφείο τύπου του Πρωθυπουργού είχε εξαπολύσει μύδρους κατά της ΝΔ και του κ. Μητσοτάκη, με αφορμή τις αποκαλύψεις για την υπονόμευση της οικονομίας και των ελληνικών τραπεζών από την κα Ξαφά σε συνάντηση με επενδυτές στο Λονδίνο, ενώ είχε προαναγγείλει και προσφυγή στη Δικαιοσύνη.

Αναλυτικά, στην ανακοίνωσή του, το Γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού σημειώνει ότι “ο κος Μητσοτάκης, αφού από τη πρώτη στιγμή επένδυσε στη καταστροφή, απελπισμένος πια και απόλυτα πεπεισμένος ότι χωρίς καταστροφή δεν έχει καμιά ελπίδα πολίτικης επιβίωσης στέλνει τη σύμβουλό του στο εξωτερικό σε διατεταγμένη υπηρεσία, μήπως και καταφέρει να υπονομεύσει τη πορεία ανάκαμψης της οικονομίας».

Τονίζει ότι “η διασπορά καταστροφολογικών ψευδών ειδήσεων, δεν είναι κάτι καινούργιο από πλευράς ΝΔ», για να υπογραμμίσει ωστόσο πως «η μεθοδευμένη υπονόμευση, όμως, προς τους διεθνείς επενδυτές της ευστάθειας του τραπεζικού συστήματος την ώρα που η κυβέρνηση τους καλεί να επενδύσουν στα ελληνικά ομόλογα, συνιστά πράξη που εκφεύγει από τα όρια της πολιτικής και εισέρχεται στη σφαίρα της δικαιοσύνης. Ο λόγος για τη συνέχεια προφανώς της ανήκει».

Η Δράση “αδειάζει” τη ΝΔ

Την ίδια ώρα πάντως η Δράση διαψεύδει τη διαρροή της Νέας Δημοκρατίας, αφού με ανακοίνωσή της… εξανίσταται για την επίθεση της Εφημερίδας των Συντακτών στην Μιράντα Ξαφά που είναι, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση μέλος της Διοικούσας Επιτροπής της Δράσης.

Η Δράση ωστόσο, όπως έχει ανακοινωθεί με τον πλέον επίσημο τρόπο διά στόματος Μητσοτάκη από τον Γενάρη του 2017, έχει προσχωρήσει στη Νέα Δημοκρατία, απόφαση η οποία τότε μάλιστα είχε προκαλέσει σφοδρές εσωκομματικές αντιδράσεις.

Συγκεκριμένα, την Πέμπτη 19 Ιανουαρίου ο Κυριάκος Μητσοτάκης μετά τη συνάντηση που είχε με τον Πρόεδρο της Δράσης κ. Θεόδωρο Σκυλακάκη, τους Αντιπροέδρους κ. Τάσο Αβραντίνη, Τέλη Αϊβαλιώτη, κυρία Μελίνα Δασκαλάκη και τον Γενικό Γραμματέα κ. Γιάννη Ανδρουλάκη τόνιζε:

«Η Νέα Δημοκρατία καλωσορίζει την απόφαση αυτή της Δράσης και θα αξιοποιήσει τα στελέχη της με διάφορους τρόπους στην ευρύτερη πολιτική της προσπάθεια.

Στο πλαίσιο αυτό θα δημιουργηθεί στη Νέα Δημοκρατία μια “Ομάδα Δράσης για την άρση εμποδίων στην επιχειρηματικότητα, προσέλκυση επενδύσεων & προώθηση της εξωστρέφειας των Μικρών και Μεσαίων επιχειρήσεων”.

Η ομάδα αυτή, με επικεφαλής τον κ. Σκυλακάκη, σε συνεργασία με τους αρμόδιους τομείς και γραμματείες του Κόμματος θα υλοποιεί ειδικά έργα και δράσεις στους τομείς αυτούς.

Η Νέα Δημοκρατία μεγαλώνει, διευρύνεται.

Οι πολίτες, στη βάση της Συμφωνίας Αλήθειας που τους έχουμε προτείνει, πυκνώνουν τις τάξεις μας, δημιουργώντας ένα πλειοψηφικό ρεύμα μέσα στην κοινωνία”.

Με αυτά τα δεδομένα το καίριο ερώτημα που παραμένει είναι κατά πόσο ο κ. Μητσοτάκης, οι σχέσεις του οποίου με την κα Ξαφά ποτέ δεν είχαν διαψευσθεί μέχρι σήμερα παρά τα εκατοντάδες σχετικά δημοσιεύματα, “αξιοποίησε” την κα Ξαφά για να τορπιλίζει τις επενδυτικές προσπάθειες της κυβέρνησης και την συστημική ευστάθεια του τραπεζικού συστήματος.

Διαβάστε αναλυτικά εδώ το ρεπορτάζ της Εφημερίδας των Συντακτών

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

ΣΥΡΙΖΑ: Αλαζόνας ο Κ. Μητσοτάκης – Οι πολίτες θα του στείλουν ηχηρό μήνυμα στις 9 Ιουνίου

Μητσοτάκης: Βλέπει λάθη μόνο σε επίπεδο επικοινωνίας για τα Τέμπη – Δεν θα στείλουμε όπλα στην Ουκρανία

RND: Τουρκική «απόβαση» στα ελληνικά νησιά του Αιγαίου

Ανδρουλάκης: Στις 9 Ιουνίου κρίνεται η κυβερνητική αλαζονεία

Δημοσκόπηση: Χαμηλές πτήσεις για τα μεγάλα κόμματα – Πρωτιές για Αυτιά και Μπεκατώρου

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
Ύβρις, άτη, νέμεσις, τίσις – Η πορεία προς τη συντριβή
Οι όροι ύβρις, άτη, νέμεσις και τίσις καθιερώθηκαν στην αρχαία Ελλάδα και είχαν συγκεκριμένη έννοια...