Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο φιλελέ “χωριατοαστός” Μπουτάρης αποκάλεσε τα Σκόπια… “Μακεδονία” και παριστάνει και το μαγκάκι (βίντεο)

Ο φιλελέ “χωριατοαστός” Μπουτάρης αποκάλεσε τα Σκόπια… “Μακεδονία” και παριστάνει και το μαγκάκι (βίντεο)
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Συνέχεια στον θόρυβο που προκάλεσαν οι δηλώσεις του σε Μέσα Ενεμέρωσης των Σκοπίων με τις οποίες αποκάλεσε τη γειτονική χώρα “Μακεδονία”, έδωσε την Παρασκευή ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης υποστηρίζοντας μεταξύ άλλων ότι τα βρισίδια που ακούει τον αφήνουν παγερά αδιάφορο!

«Αυτό τον περίεργο θόρυβο που δημιουργήθηκε επειδή είπα τα Σκόπια “Μακεδονία”, το περνάω παγερά αδιάφορος διότι η αναζωπύρωση τέτοιων περιστατικών μόνο κακό κάνει σε αυτή την προσπάθεια ανάπτυξης καλύτερων σχέσεων» είπε ο Γιάννης Μπουτάρης.

«Κάθε προσπάθεια σπίλωσης αυτής της κατάστασης είναι και εθνικά επικίνδυνη διότι η θέση της Ελλάδας είναι μια συνθέτη ονομασία. Όταν έχουμε τους εθνοκάπηλους οι οποίοι λένε αυτό είναι και τίποτα άλλο, το μόνο που καταφέρνουν είναι να κρατάνε στην επιφάνεια μια διαμάχη, που πρέπει να πάψει.

»Το θέμα με όλα τα βρισίδια που ακούω με αφήνουν παγερά αδιάφορo», τόνισε επίσης ο κ. Μπουτάρης και πρόσθεσε ότι έχει μιλήσει πριν φύγει για τα Σκόπια με τον υπουργό Εξωτερικών Νίκο Κοτζιά ο οποίος και τον ενθάρρυνε να πραγματοποιήσει την επίσκεψη.

Βεβαίως ο Νίκος Κοτζιάς σε καμία περίπτωση δεν ενθάρρυνε αυτόν τον νεοφιλελεύθερο ανερμάτιστο “κοσμοπολίτη” να αποκαλέσει τα Σκόπια “Μακεδονία” και ούτε πουθενά η λεγόμενη ως επίσημη θέση περί “σύνθετης ονομασίας” δεν προβλέπει να αποκαλούμε τα Σκόπια σκέτο “Μακεδονία”.

Δυστυχώς ο δήμαρχος της πρωτεύουσας της Μακεδονίας για μια ακόμη φορά αποδεικνύει πόσο εθνικά ανεύθυνος αστειάνθρωπος είναι.

Επιπλέον, ο Μπουτάρης αναφέρθηκε στο ταξίδι του στα Σκόπια και τις επαφές που είχε εκεί.

«Το ταξίδι ήταν συνέχεια της επίσκεψης του υπουργού Δημητρόφ, στη Θεσσαλονίκη. Έρχονται πάνω από ένα εκατομμύριο Σκοπιανοί στην ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλονίκης είτε για διακοπές είτε για διασκέδαση. Όταν λέμε ότι θέλουν να γίνουμε Μητρόπολη των Βαλκανίων δεν γίνεται αυτό με τα λόγια. Πρέπει να αναπτύσσεις καλές σχέσεις και να είσαι μπροστά», ανέφερε.

Προφανώς ο Μπουτάρης συγχέει μέσα στο θολό μυαλό του τις καλές σχέσεις με τις δημόσιες σχέσεις και τον ξεπεσμένο αρχοντοαστισμό που τον διακρίνει.

Την Πέμπτη ο Μπουτάρης είχε συναντήσεις με τον πρόεδρο των Σκοπίων, εθνικιστή Γκεόργκι Ιβάνοφ, και τον σοσιαλδημοκράτη πρωθυπουργό Ζόραν Ζάεφ.

Στο επίκεντρο των επαφών βρέθηκαν οι δυνατότητες συνεργασίας που ανοίγονται μεταξύ της Θεσσαλονίκης και των Σκοπίων.

Στο πλαίσιο ημερήσιας επίσκεψης, ο δήμαρχος συναντήθηκε αρχικά με τον κ. Ζάεφ και στη συνέχεια με τον κ. Ιβάνοφ.

Ο Μπουτάρης πρότεινε να υπάρξει συνεργασία των οχτώ δήμων του πολεοδομικού συγκροτήματος της Θεσσαλονίκης με δήμους της ΠΓΔΜ, ώστε να αναπτυχθεί συνεργασία σε συγκεκριμένους τομείς, όπως η κοινωνική πολιτική και η διαχείριση των απορριμμάτων.

«Δεν είμαστε πολιτικοί και δεν κάνουμε πολιτική, αλλά προσπαθούμε να βελτιώσουμε τις σχέσεις μεταξύ των πόλεων. Η βελτίωση των διακρατικών σχέσεων είναι πιο εύκολο να γίνει από κάτω προς τα πάνω. Και με τη βελτίωση των σχέσεων μπορούν να δοθούν εύκολα λύσεις σε διάφορα ζητήματα» είπε ο κ. Μπουτάρης μετά τη συνάντηση με τον κ. Ιβάνοφ, ο οποίος όμως είναι πολιτικός και εάν ο εκλεγμένος δήμαρχος Θεσσαλονίκης αισθάνεται ότι δεν είναι πολιτικός, τότε να πάει σπίτι του να πίνει τα κρασάκια του.

Ο Μπουτάρης, αν και δεν κάνει πολιτική, όπως είπε, κατάφερε -διότι περί κατορθώματος πρόκειται- να αποκαλέσει τα Σκόπια… Μακεδονία.

Μιλώντας στα αγγλικά, είπε στους δημοσιογράφους ότι πρότεινε η επόμενη συνάντηση των δύο πρωθυπουργών, Ελλάδας και «Μακεδονίας», να διεξαχθεί στη Θεσσαλονίκη.

Δείτε τον Μπουτάρη να αποκαλεί τα Σκόπια “Μακεδονία”:

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Θεσσαλονίκη: Αστυνομικός συνελήφθη για διακίνηση ναρκωτικών

Ληστεία με σπρέι πιπεριού σε ψιλικατζίδικο στη Θεσσαλονίκη (βίντεο)

Συνελήφθη με εντολή της Ειδικής Εισαγγελίας ο διορισμένος δήμαρχος Χειμάρρας Γκέργκι Γκόρο: Η σύλληψη έγινε μετά από καταγγελία του εκλεγμένου Φρέντη Μπελέρη

Κατακραυγή για τον τραμπούκο Ράμα: Έσπρωξε γυναίκα δημοσιογράφο μπροστά στις κάμερες

Θεσσαλονίκη: 23χρονος προέτρεπε ανήλικη να ακρωτηριάσει τα γεννητικά της όργανα και την ανάγκασε να αυτοτραυματιστεί

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
«KONA BLUE»: Το απόρρητο πρόγραμμα των ΗΠΑ για UFO και εξωγήινους
Μετά από περίπου επτά δεκαετίες άκρας μυστικότητας οι ΗΠΑ αποφάσισαν πριν από δύο χρόνια να...