Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Πώς τα “ορφανά” των “Παραιτηθείτε” και ο Άδωνις ψάχνουν… αγανακτισμένους στα Σκόπια

Πώς τα “ορφανά” των “Παραιτηθείτε” και ο Άδωνις ψάχνουν… αγανακτισμένους στα Σκόπια
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Με το βλέμμα στους χειρισμούς της ΝΔ για το επικείμενο συλλαλητήριο της Κυριακής βρίσκεται το Μέγαρο Μαξίμου, την ώρα που όσο και να θέλει να κρύψει τους σχεδιασμούς της η Πειραιώς, έχει καταστεί εμφανές σε όλους πως θέλει να προσδώσει αντικυβερνητικά χαρακτηριστικά.

Το Μέγαρο Μαξίμου κινείται προσεκτικά και προτάσσοντας ψύχραιμη προσέγγιση, με τον ίδιο τον Πρωθυπουργό να έχει ξεκαθαρίσει σε όλους τους συνομιλητές του τις τελευταίες ημέρες -και με μεγαλύτερη ένταση εδώ και μία εβδομάδα, μετά τη συνάντησή του με τον ομόλογό του εκ της πΓΔΜ, Ζόραν Ζάεφ – ότι η πολιτική βούλησή του να λυθεί η εκκρεμότητα με την γειτονική χώρα δεν επηρεάζεται από τα συλλαλητήρια.

Παρόλα αυτά ο Αλέξης Τσίπρας έχει δώσει οδηγίες σε όλους τους υπουργούς τους και κυβερνητικά στελέχη να κρατήσουν χαμηλούς τόνους σε σχέση με όσους πολίτες αποφασίσουν να διαδηλώσουν κατά της χρήσης του όρου “Μακεδονία”.

“Δε θα χαρίσουμε τόσο κόσμο στην ακροδεξιά, αλλά και δε θα κρύψουμε ότι οι ακροδεξιοί καταφέρνουν σε τέτοιες περιπτώσεις να καπελώσουν την γνήσια πατριωτική ευαισθησία των Ελλήνων”, τονίζουν κυβερνητικά στελέχη, υπενθυμίζοντας, εξάλλου, ότι τον ως άνω διαχωρισμό έκανε πρώτος ο ίδιος ο πρωθυπουργός, στο τηλεοπτικό μήνυμά του. Τότε, το περασμένο Σάββατο, έπειτα από τις συναντήσεις του με τους πολιτικούς αρχηγούς, ο Αλέξης Τσίπρας είχε αναφερθεί στην “γνήσια πατριωτική ευαισθησία” των πολιτών.

Τούτων δοθέντων, η επαμφοτερίζουσα στάση της ΝΔ στο Σκοπιανό και η προσπάθεια να περάσει στα “ψιλά” ότι ο αρχηγός της στις 9 Ιανουαρίου ξεκαθάρισε ότι τάσσεται με τη σύνθετη ονομασία erga omnes, προκειμένου να μπορέσει να “αγκαλιάσει” τα συλλαλητήρια έχει ενεργοποιήσει τα αντανακλαστικά της Ηρώδου Αττικού, το οποίο αναδεικνύει σε κάθε ευκαιρία τον τυχοδιωκτισμό της ΝΔ πο συντάσσεται – αν και προσπαθεί να το κρύψει – και με τη σύνθετη ονομασία, δηαλδή τη χρήση του όρου “Μακεδονία” αλλά και με τα συλλαλητήρια.

Στην αποκρυπτογράφηση της γαλάζιας στρατηγικής το Μέγαρο Μαξίμου διαβλέπει πως η ΝΔ και ο Κυριάκος Μητσοτάκης ετοιμάζουν τα ρέστα τους προκειμένου να δημιουργηθούν συνθήκες πολιτικής αποσταθεροποίησης πριν τον Αύγουστο του 2018 και την οριστική έξοδο από το μνημόνιο, εξέλιξη η οποία ενέχει το ειδικό βάρος για την πλήρη ανατροπή της δημοσκοπικής ψαλίδας.

Στο πλαίσιο αυτό, το επιτελείο της ΝΔ μετά την προσέλευση κόσμου στο συλλαλητήριο της Θεσσαλονίκης ποντάρει στην απόδοση αντικυβερνητικού στίγματος σε αυτό της Αθήνας για το ονοματολογικό.

Δεν είναι τυχαίο το γεγονός εξάλλου ότι ο κ. Μητσοτάκης λίγο μετά το συλλαλητήριο της Θεσσαλονίκης είχε αναφερθεί σε “ιδιαίτερα μεγάλη ευαισθησία της κοινωνίας στο θέμα της ονομασίας των Σκοπίων”, ενώ μιλούσε παράλληλα για “μία διαμαρτυρία που εκφράζει ταυτόχρονα την αγανάκτηση των πολιτών” απέναντι στην κυβέρνηση.

Η δήλωση αυτή αποτέλεσε επί της ουσίας και το προανάκρουσμα της γαλάζιας τακτικής για τις συγκεντρώσεις, τις οποίες η ΝΔ πλέον – σε πλήρη σύγχυση και με αλλεπάλληλες παραφωνίες στο εσωτερικό της – “αγκαλιάζει”.

Εμπνευστής της γραμμής αυτής, η οποία ούτε λίγο ούτε πολύ επεβλήθη στον Κυριάκο Μητσοτάκη, είναι η ακροδεξιά πτέρυγα της ΝΔ υπό τον Αντιπρόεδρό της, Άδωνι Γεωργιάδη, σε μία προσπάθεια νεκρανάστασης του αποτυχημένου “κινήματος” των “παραιτηθείτε” μέσα από τα συλλαλητήρια για το “Μακεδονικό”.

Δεν είναι τυχαίο ότι διευθυντικά στελέχη Μέσων που αποτελούν τη “φωνή” της ΝΔ χθες “μαρτύρησαν” ανοιχτά τους σχεδιασμούς της ΝΔ.

Ο Διευθυντής του ΣΚΑΙ και προνομιακός συνομιλητής των κ. Μητσοτάκη και Γεωργιάδη, Άρης Πορτοσάλτε, δεν κατάφερε να… κρατηθεί και “μαρτύρησε” στο Twitter τους σχεδιασμούς της Πειραιώς: Το Σκοπιανό – Μακεδονικό ως αφορμή για το συλλαλητήριο της Κυριακής στο Σύνταγμα. Η ουσία: Αντικυβερνητικό, έκφραση αγανάκτησης και θυμού για τα μαζεμένα της τριετίας των Τσιπροκαμμένων. Ό,τι δεν έγινε με τους “Παραιτηθείτε”.

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο διευθυντής του liberal και του Φιλελεύθερου, Θανάσης Μαυρίδης, σε καθημερινή βάση θέτει τη διάσταση της “λαϊκής αγανάκτησης” στα κείμενά του, προωθώντας το σενάριο δημιουργίας κινήματος “Αγανακτισμένων” αλά 2011 στο παρά πέντε της εξόδου από το Μνημόνιο, προκειμένου να εξυπηρετηθεί ο σχεδιασμός της ΝΔ για πολιτική αποσταθεροποίηση.

«Και ύστερα ρωτάνε γιατί θα πάει εκατοντάδες χιλιάδες κόσμου στο συλλαλητήριο. Επειδή ψάχνει να βρει έναν τρόπο να εκφράσει την αντίδρασή του στη χειρότερη κυβέρνηση όλων των εποχών», έγραφε
χθες σε άρθρο του με τίτλο. «Συγγνώμη, Αντώνη Σαμαρά!». Σε άλλο άρθρο του με τίτλο «Εσείς θα πάτε στο συλλαλητήριο;», ο Θανάσης Μαυρίδης έγραφε πως ο ίδιος δεν θα πάει, αλλά σημείωνε πως «θα υπάρχουν πολλοί διαφορετικοί άνθρωποι εκεί. Διαδηλωτές που θέλουν να δηλώσουν την αντίθεσή τους στον Τσίπρα, πατριώτες που ακολουθούσαν στο παρελθόν τα αντίστοιχα συλλαλητήρια που οργάνωναν η ΝΔ., το ΠΑΣΟΚ και η Εκκλησία, εθνικιστές αλλά και ακροδεξιοί. Πείτε ό,τι θέλετε. Ενα πράγμα μόνο μην κάνετε: Μη χαρίσετε αυτό τον κόσμο στη Χρυσή Αυγή. Καλή φώτιση σε όλους μας».

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Ανδρουλάκης: «Επί Κυριάκου Μητσοτάκη η Ελλάδα πήρε το “πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα” ακρίβειας»

Βελόπουλος: Προσβλητικές οι δηλώσεις του πρωθυπουργού για υψηλές αμοιβές των εργαζομένων

Δημοσκόπηση GPO: Πρώτη η ΝΔ, δεύτερος ο ΣΥΡΙΖΑ, τρίτο το ΠΑΣΟΚ

Κασσελάκης: Γονείς πολλών ανθρώπων και δη βουλευτών πεθαίνουν στα νοσοκομεία επί κυβέρνησης Μητσοτάκη

Κασσελάκης για Ευρωεκλογές: Στόχος ο ΣΥΡΙΖΑ να είναι πρώτο κόμμα στις κάλπες του Ιουνίου

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
Ύβρις, άτη, νέμεσις, τίσις – Η πορεία προς τη συντριβή
Οι όροι ύβρις, άτη, νέμεσις και τίσις καθιερώθηκαν στην αρχαία Ελλάδα και είχαν συγκεκριμένη έννοια...