Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Πανικός στους “58” για τον σταυρό, ή αλλιώς πώς ξεφουσκώνει μια πολιτική φούσκα

Πανικός στους “58” για τον σταυρό, ή αλλιώς πώς ξεφουσκώνει μια πολιτική φούσκα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Πρόκειται περί παραπολιτικά αδιάφορου θέματος, στην πραγματικότητα, μιας και ούτε το ΠΑΣΟΚ, ούτε οι “58” φίλοι του Κώστα Σημίτη αφορούν την κοινωνία.

Ωστόσο, η όλη υπόθεση έχει ένα ενδιαφέρον, ειδικά στην επαλήθευση του λαϊκού ρητού “ο πνιγμένος από τα μαλλιά του πιάνεται”.

Η φαρσοκωμωδία της καλά προωθούμενης και ισχυρά υποστηριζόμενης από καταρρέοντα και χρεοκοπημένα εκδοτικά λόμπι και φιλογερμανικά (ή αλλιώς “φιλοευρωπαϊκά”) κυκλώματα Κίνησης των “58”, δηλαδή 58 ανθρώπων που σχημάτισαν μια πολιτική παρέα, δίχως καμία απολύτως κοινωνική βάση ή αποδοχή, και οι οποίοι στη συνέχεια “παρουσιάστηκαν” ως οι “σωτήρες” και αναμορφωτές της “κεντροαριστεράς”, αποδείχτηκε πόσο “γυμνή” και μετέωρη είναι, όταν το ΠΑΣΟΚ του Ευάγγελου Βενιζέλου, σε συνεννόηση με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, συναποφάσισαν οι ευρωεκλογές να μη γίνουν με λίστα, όπως στο παρελθόν, αλλά με σταυρό προτίμησης.

Αυτομάτως, οι “58” (όλοι κι όλοι τόσοι είναι) πανικοβλήθηκαν, διότι γνωρίζοντας ότι δεν θα βρουν ούτε την ψήφο τους, αντιλήφθηκαν αμέσως ότι ούτε τα επικοινωνιακά τερτίπια του (πρώην) Megaλου καναλιού, ούτε τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων “των εκδοτών”, είναι αρκετά για να πείσουν τους πρώην ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ να τους δώσουν κάποια σημασία. Και παρά, ακόμα, τα στημένα γκάλοπ, επειδή γνωρίζουν την πραγματικότητα, είπαν στο ΠΑΣΟΚ: “Δεν παίζετε τίμια! Εάν πάμε με σταυρό εμάς ποιος θα μας ψηφίσει; Εδώ “παίζει” να μην ψηφίσουν ούτε εσάς… Τι θα απογίνουμε, εμείς, οι “58” μόνοι και έρημοι;” Ενώ με λίστα, νομίζουν, ότι ποντάροντας στην προπαγάνδα, όλο και κάποιον αφελή ψηφοφόρο θα οδηγήσουν στις κάλπες και με κάποια διαπραγμάτευση, θα έχουν -ίσως- εκλόγιμες θέσεις.

Βεβαίως, τι ποιο τραγικό και θλιβερό συνάμα, οι “58” φίλοι του Κώστα Σημίτη να τρέμουν στην ιδέα και μόνο του σταυρού και ποια μεγαλύτερη απόδειξη της πολιτικής φούσκας που εκφράζουν.

Έχουν αρχίσει, λοιπόν, με τους εναπομείνατες ΠΑΣΟΚους της Χαριλάου Τρικούπη και συζητάνε και ξανα-συζητάνε και τέλος δεν έχει αυτή η κουβέντα, πώς θα διασωθούν αυτοί οι καθόλου καλοί κολυμβητές, στην αγριεμένη θάλασσα της σταυροδοσίας. Και το ΠΑΣΟΚ, που έχει τα δικά του θέματα να λύσει, αφού είναι πολύ πιθανό να… εξαφανιστεί στις κάλπες, από εκεί που νόμιζε ότι οι “58” θα ήταν μια καλή ευκαιρία να “αλλάξει ο Μανωλιός και να βάλει τη σκούφια του αλλιώς”, αλλάζοντας δηλαδή μέχρι και όνομα, σε “Δημοκρατική Προοδευτική Παράταξη”, τώρα συνειδητοποιούν, στο ΠΑΣΟΚ του Βενιζέλου, ότι μάλλον μπελάδες έβαλαν στο κεφάλι τους.

Διότι μια πολιτική συμμαχία έχει νόημα όταν “κουβαλά” και ψήφους. Επειδή, όμως, οι “58” είναι ένα πουκάμισο αδειανό, μάλλον σκέφτονται να το κρεμάσουν στο… χρονοντούλαπο ενός ελιγμού που δεν τους βγήκε…

Μερικά ακόμα παραπολιτικά στοιχεία:
Το ισχυρό ενδεχόμενο το ΠΑΣΟΚ με τους «58», να εκλέξουν έναν ευρωβουλευτή, (για να εκλεγεί δεύτερος πρέπει στις εκλογές το ποσοστό να ξεπεράσει το 7%, γεγονός που με την υπάρχουσα συγκυρία τόσο στη Χαριλάου Τρικούπη όσο και στους «58» θεωρείται δύσκολο), έχει προκαλέσει έντονες αντιδράσεις κυρίως από την πλερυά της «κίνησης των 58».
Μια σειρά από στελέχη της κίνησης θεωρούν ότι αιφνιδιάστηκαν από την απόφαση και φοβούνται ότι το ΠΑΣΟΚ του κ. Βενιζέλου προσπαθεί να τους «καπελώσει», αφού, όπως λένε, αν μπουν στη λίστα ένα ή δύο γνωστά στελέχη του, όπως για παράδειγμα η κ. Γεννηματά, τότε τα στελέχη των «58» δεν έχουν καμία ελπίδα να εκλεγούν.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Δημοσκόπηση MEGA: «Τραυματισμένη» πρωτιά για ΝΔ – Εδραίωση στη δεύτερη θέση για ΣΥΡΙΖΑ

Νίκος Ανδρουλάκης: Ο Μητσοτάκης «τροχονόμος της ακρίβειας»

Δημοσκόπηση: Μειώνεται η ψαλίδα ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ – Καταλληλότερος πρωθυπουργός ξανά ο Κανένας

Κασσελάκης: Ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να είναι πρώτο κόμμα στις ευρωεκλογές – Όχι σε συνεργασία με ΠΑΣΟΚ

Δημοσκόπηση Opinion Poll: Μόλις στο 26,6% η ΝΔ – Ο «Κανένας» έπιασε τον Μητσοτάκη στην καταλληλότητα

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
«KONA BLUE»: Το απόρρητο πρόγραμμα των ΗΠΑ για UFO και εξωγήινους
Μετά από περίπου επτά δεκαετίες άκρας μυστικότητας οι ΗΠΑ αποφάσισαν πριν από δύο χρόνια να...