Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Καρδινάλιος Μπερκ: “Το Ισλάμ δεν είναι μόνο θρησκεία, είναι πολιτική!”

Καρδινάλιος Μπερκ: “Το Ισλάμ δεν είναι μόνο θρησκεία, είναι πολιτική!”
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Ο Αμερικανός ρωμαιοκαθολικός καρδινάλιος Ρέιμοντ Λίο Μπερκ (Raymond Leo Burke) δήλωσε σε συνέντευξή του ότι “δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι το Ισλάμ θέλει να κυριαρχήσει στον κόσμο” και συμπλήρωσε ότι οι δυτικές κοινωνίες πρέπει να επιστρέψουν στις χριστιανικές ρίζες τους.

Μιλώντας στον Ντέιβιντ Γκίμπσον του Religious News Service, ο καρδινάλιος Μπερκ -που είναι και Πατρόνας του Κυρίαρχου Στρατιωτικού Τάγματος της Μάλτας- είπε ότι οι μουσουλμάνοι είναι “ωραίοι άνθρωποι” που μεταξύ τους μιλάνε για τη θρησκεία με έναν “πολύ ειρηνικό τρόπο”.

Αλλά, είπε, ελάχιστοι άνθρωποι κατανοούν την παράδοση της ισλαμιστικής διακυβέρνησης: η οποία είναι, όταν οι μουσουλμάνοι γίνονται η πλειονότητα σε έναν πληθυσμό, “έχουν τη θρησκευτική υποχρέωση να κυβερνήσουν τη χώρα. Εάν αυτό είναι που οι πολίτες της χώρας επιθυμούν, καλώς, πρέπει να το αφήσουν να συμβεί. Αλλά εάν δεν είναι αυτό που θέλουν, τότε είναι υποχρεωμένοι να μεταναστεύσουν ή να βρουν έναν τρόπο να συμβιβαστούν μαζί του”.

“Όποιος δεν είναι συμφιλιωμένος με την ιδέα να τεθεί υπό ισλαμιστική διακυβέρνηση είναι λογικό να φοβάται μια τέτοια εξέλιξη”, πρόσθεσε.

Σε ένα βιβλίο – έρευνα που κυκλοφόρησε πρόσφατα και ο καρδινάλιος έχει παραχωρήσει συνέντευξη, αναφέρει:

“Το Ισλάμ είναι μια θρησκεία, σύμφωνα με τη δική του ερμηνεία, που πρέπει να γίνει και κράτος. Το Κοράνι, και οι αυθεντικές ερμηνείες του που έχουν δοθεί από πολλούς ειδήμονες στον Κορανικό Νόμο, λέει ότι προορίζεται να κυβερνήσει τον κόσμο”.

“Στην πραγματικότητα δεν υπάρχει χώρος για άλλες θρησκείες, ακόμα κι εάν είναι ανεκτές, όσο το Ισλάμ δεν έχει καταφέρει να εγκαθιδρύσει την κυριαρχία του σε όλα τα έθνη του κόσμου”.

Ο καρδινάλιος, σε μια άλλη συνέντευξή του το 2014 στην εφημερίδα Una Voce Austria, είχε πει ότι “ο μουσουλμανικός τρόπος ζωής υπερισχύει σε χώρες που ήταν πριν χριστιανικές”, ενώ πέρσι ο καρδινάλιος σε συνέντευξή του σε γαλλική εφημερίδα είχε δηλώσει: “Πρέπει να θυμόμαστε ότι το Ισλάμ είναι μια κυβέρνηση [είναι πολιτική], όχι μόνο μια θρησκεία”.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Μεγάλη ανατροπή: Εφετείο της Νέας Υόρκης ακύρωσε την καταδίκη του Γουάινστιν

Πύραυλο των Χούτι κατέρριψαν οι Αμερικανοί – Είχε στόχο πλοίο με 4 Έλληνες στο πλήρωμα

TikTok σε Μπάιντεν: «Δεν πάμε πουθενά» – Στην αντεπίθεση για την απαγόρευση

Τον Μάρτιο οι ΗΠΑ μυστικά μετέφεραν ATACMS μεγάλης εμβέλειας στην Ουκρανία

Στέιτ Ντιπάρτμεντ: Έκθεση-κόλαφος για τα ανθρώπινα δικαιώματα στην Ελλάδα – Οι δικαιολογίες της κυβέρνησης και το «καρφί» Κασσελάκη

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr