Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Κατερίνα Μωραΐτου
Αρχαιολόγος, Μέλος του Ερευνητικού Τμήματος της Αστρολογικής Σχολής Κοσμόγραμμα

Πανσέληνος Δεκεμβρίου στους Διδύμους – Πώς θα επηρεάσει

Πανσέληνος Δεκεμβρίου στους Διδύμους – Πώς θα επηρεάσει
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Η πανσέληνος της μεγάλης νύχτας πραγματοποιείται στις 8 Δεκεμβρίου στον άξονα Διδύμων – Τοξότη δυο εβδομάδες πριν το χειμερινό ηλιοστάσιο και αποτελεί το μεγάλο φινάλε μιας χρονιάς.

Μιας χρονιάς, κατά την οποία η κοινωνία παρακολούθησε άφωνη τα σκάνδαλα να ξεσπούν το ένα μετά το άλλο, σκάνδαλα τα οποία άπτονται τόσο της διαχείρισης του δημόσιου χρήματος όσο και θεμάτων δημοκρατίας και λειτουργίας του πολιτεύματος.

Το 2022 υπήρξε μια χρονιά που αφήνει την κοινωνία εξουθενωμένη από την οικονομική και ενεργειακή κρίση, την αποκάλυψη ιστοριών δολοφονιών γυναικών, παιδικής κακοποίησης κλπ καθώς και από τη δυσλειτουργία του συστήματος της κοινωνικής προστασίας.

Η οικονομική κρίση που σοβούσε τα προηγούμενα χρόνια από το αποκλίνον πλέον τετράγωνο Κρόνου – Ουρανού τώρα κλιμακώνεται και αποκαλύπτει την αδυναμία της κοινωνίας να ανταποκριθεί στις τρέχουσες οικονομικές υποχρεώσεις της παρά τα ημίμετρα που λαμβάνονται από κυβερνητικές πρωτοβουλίες.

Επίσης το τετράγωνο Κρόνου – Ουρανού πυροδότησε όλη αυτή τη βία απέναντι στις γυναίκες, τα παιδιά και γενικότερα στα πλέον ευάλωτα μέλη της κοινωνίας, θέτοντας υπό αμφισβήτηση το ίδιο το θεσμό της οικογένειας, και αποκάλυψε την αδυναμία των κρατικών μηχανισμών να παρέμβουν αποτελεσματικά και έγκαιρα.

Έχουμε μια πανσέληνο στην 16η μοίρα του άξονα στην οποία συμμετέχουν ο Άρης με στενή όψη συνόδου και ο Κρόνος με μια αρκετά ανοιχτή όψη τριγώνου.

Στον χάρτη της πανσελήνου παρατηρούμε ότι ο ωροσκόπος της, βρίσκεται πολύ κοντά στον Ωροσκόπο του γενέθλιου χάρτη γεγονός που στρέφει την προσοχή μας σε ζητήματα εξωτερικής πολιτικής, διακρατικών συμφωνιών και σε ασκήσεις διπλωματίας.

Μια πανσέληνος που συνοδεύεται από τον Άρη και μάλιστα πολύ κοντά στον γενέθλιο Άρη της Ελλάδας δεν αφήνει μεγάλα περιθώρια διπλωματικής προσέγγισης και αναζωπυρώνει κλίμα έντασης σε θέματα εξωτερικής πολιτικής.

Σημαντική είναι η συμμετοχή του αστρικού Χείρωνα στην πανσέληνο και ο συνδυασμός της με τον Άρη δείχνει ότι δεν είναι καθόλου απίθανο να ενσκήψουν και κοινωνικές εντάσεις στο εσωτερικό της χώρας.

Μια άλλη εκδοχή αυτής της όψης μπορεί να είναι μια βιαστική και όχι ειρηνική εκκένωση κάποιου χώρου από ένα οίκημα μέχρι μια περιοχή, η οποία μπορεί να οφείλεται είτε σε φυσικά είτε ανθρωπογενή αίτια.

Να έχουμε άραγε δημιουργία τεχνητής έντασης σε αστικές περιοχές – φιλέτα προς «αξιοποίηση» και εφαρμογής επενδυτικών προγραμμάτων, με σκοπό να εκδιωχθούν οι μόνιμοι κάτοικοι;

Η ανοιχτή όψη τριγώνου του τροπικού Κρόνου προς την Πανσέληνο ευνοεί μακροπρόθεσμα σχέδια για τα οποία έχουμε κοπιάσει πολύ και ενθαρρύνει σοβαρές επαγγελματικές και οικονομικές προτάσεις, οι οποίες έχουν τα εχέγγυα να καρποφορήσουν σε βάθος χρόνου.

Επειδή ο άξονας Διδύμων – Τοξότη σχετίζεται με τη μάθηση και την εκπαίδευση κατώτερη και ανώτερη, οι όψεις της Πανσελήνου υπόσχονται επιτυχία και γόνιμα αποτελέσματα σε όσους ακολουθήσουν μεγάλους κύκλους σπουδών ιδιαίτερα σε θέματα πολιτικής, δημόσιας διοίκησης, επικοινωνίας, ΜΜΕ, δημοσίων και διεθνών σχέσεων κλπ.

Το άλλο σημαντικό στοιχείο αυτής της πανσελήνου είναι το τετράγωνο της Αφροδίτης και του Ερμή με τον Δία στην 27ο του Τοξότη που λαμβάνει χώρα στο δεύτερο οίκο του χάρτη της πανσελήνου.

Ο δεύτερος οίκος μιλάει για κτήσεις υλικές και συναισθηματικές και εκεί μπορεί να ανιχνευθεί αν κάποιος αισθάνεται ασφαλής ή όχι και αν γαντζώνεται στα υλικά αγαθά για να καλύψει τα ψυχικά κενά του.

Το τετράγωνο της Αφροδίτης με τον Δία πολλές φορές δημιουργεί ένα κλίμα ευφορίας, μια τάση ξενοιασιάς και ξοδέματος τόσο υλικού, όσο και ψυχικού.
Κάτω από τέτοια όψη οι άνθρωποι θέλουν να χαρούν, να διασκεδάσουν χωρίς αύριο, να ρίξουν κόκκινο στο σκοτάδι της Μεγάλης Νύχτας, να ζήσουν εύθυμους και ανάλαφρους έρωτες, και η παρέα της Αφροδίτης και του Δίας μας προτρέπει να δεχτούμε κόσμο στα σπίτια μας και να διοργανώσουμε γιορτές και πανηγύρια που θα μείνουν αλησμόνητα.

Τέλος η πανσέληνος σε ατομικό επίπεδο επηρεάζει τους γεννημένους από 5 έως 10 Ιουνίου, 7 έως 11 Σεπτεμβρίου, 6 έως 10 Δεκεμβρίου και από 5 έως 9 Μαρτίου και όλους όσους έχουν πλάνητες ή σημεία (Ωροσκόπο, Μεσουράνημα κ.λ.π.) στις 14 με 18 μοίρες των μεταβλητών ζωδίων.

facebook-kosmogramma.gr

instagram

kosmogramma.gr

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

26 Δεκεμβρίου: Η «Ψυχρή Πανσέληνος»

Στις 30 Αυγούστου θα έχουμε τη μεγαλύτερη και φωτεινότερη υπερπανσέληνο του 2023

Στις 30/8 η δεύτερη πανσέληνος του Αυγούστου – Το «Μπλε Φεγγάρι»

Πανσέληνος του Οξύρρυγχου – Δύο φεγγάρια τον Αύγουστο

Τα Π-Αστρικά της εβδομάδας: Νέα Σελήνη στον Αιγόκερω – Το στρατηγικό σχέδιο της βελτίωσης

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr