Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ίδρυμα Νταρ Αλ Ιφτά: Η Μουσουλμανική Αδελφότητα διαδίδει ψέμματα, ότι δεν είναι τρομοκράτες

Ίδρυμα Νταρ Αλ Ιφτά: Η Μουσουλμανική Αδελφότητα διαδίδει ψέμματα, ότι δεν είναι τρομοκράτες
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Η Μουσουλμανική Αδελφότητα διαδίδει ψέμματα, με εκστρατείες προπαγάνδας, ώστε να στρέψει την παγκόσμια κοινή γνώμη και οργανισμούς ανθρωπίνων δικαιωμάτων ενάντια στην Αίγυπτο, ανακοίνωσε την Παρασκευή το θεολογικό Ίδρυμα Νταρ Αλ Ιφτά, ο αρμόδιος φορέας της Αιγύπτου που εκπροσωπεί το Ισλάμ.

Η ανακοίνωση του Νταρ Αλ Ιφτά απαντά στην ανοιχτή επιστολή του εκπροσώπου της Μουσουλμανικής Αδελφότητας, Γιεχάντ Αλ Χαντάτ, που δημοσιεύθηκε στους New York Times στις 22 Φεβρουαρίου υπό τον τίτλο, “Είμαι μέλος της Μουσουλμανικής Αδελφότητας, όχι τρομοκράτης”.

Ο Αλ Χαντάτ είναι φυλακισμένος στην Αίγυπτο από το 2013 με κατηγορίες που σχετίζονται με τρομοκρατία.

Έγραψε την ανοιχτή επιστολή του διότι στις ΗΠΑ λέγεται ότι έχουν κινηθεί οι διαδικασίες για να χαρακτηριστεί η Μουσουλμανική Αδελφότητα τρομοκρατική οργάνωση.

“Δεν είμαστε τρομοκράτες. Η φιλοσοφία της Μουσουλμανικής Αδελφότητας εμπνέεται μέσα από την κατανόηση του Ισλάμ και δίνει έμφαση στην κοινωνική δικαιοσύνη, ισότητα και στην ισχύ του νόμου”, γράφει ο Αλ Χαντάτ, αλλά ξεχνά να αποσαφηνίσει ότι η “ισότητα” του ισχύει μόνο μεταξύ μουσουλμάνων και ο “νόμος” του είναι η Σαρία, ο θεοκρατικός νόμος του Ισλάμ.

Ο ίδιος αν και παραδέχεται ότι η κυβέρνηση της Μουσουλμανικής Αδελφότητας στην Αίγυπτο το 2013, υπό τον Μοχάμεντ Μόρσι, είχε ατέλειες και μάλιστα “πολλές ατέλειες, αλλά η βία δεν ήταν μία από αυτές”.

Το Ίδρυμα Νταρ Αλ Ιφτά απαντά με τη σειρά του ότι η Μουσουλμανική Αδελφότητα αποπειράται να αποκρύψει την τρομοκρατική της φύση αποκηρύσσοντας και κατηγορώντας όσα από τα μέλη της κατέφυγαν στη βία.

Τον Δεκέμβριο του 2013 η αιγυπτιακή κυβέρνηση χαρακτήρισε τη Μουσουλμανική Αδελφότητα τρομοκρατική οργάνωση και την κατηγόρησε για μια σειρά από θανατηφόρες επιθέσεις ενάντια στις δυνάμεις ασφαλείας, μετά την ανατροπή του ισλαμιστή προέδρου της Αιγύπτου Μοχάμεντ Μόρσι τον Ιούλιο του 2013.

Η Μουσουλμανική Αδελφότητα είναι μια παγκόσμια οργάνωση που εργάζεται για την κυριαρχία του Ισλάμ. Επισήμως “συστήνεται” ως φιλανθρωπική οργάνωση, που ιδρύει σχολεία και βοηθά τους ανήμπορους.

Στην πραγματικότητα πρόκειται για ένα πανίσχυρο δίκτυο, μέλος της οποίας είναι και ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, που σχεδιάζει την ανασύσταση του χαλιφάτου, της μουσουλμανικής θεοκρατικής αυτοκρατορίας, έχοντας στη διάθεσή της δισεκατομμύρια δολάρια για να πετύχει τους σκοπούς της.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Αγωνία για τους σχεδόν 100 ζωντανούς Ισραηλινούς ομήρους που κρατάνε τα τζιχάντια της Χαμάς

Κοινή έκκληση από 18 χώρες στη Χαμάς για την απελευθέρωση των Ισραηλινών ομήρων

Οι ισραηλινές δυνάμεις βομβαρδίζουν τη βόρεια Γάζα – Για αδιάκοπο σφυροκόπημα μιλούν οι κάτοικοι

Οι Ισραηλινοί πρώτα θα εκκενώσουν τη Ράφα από τους αμάχους και μετά θα εξολοθρεύσουν τους τζιχαντιστές της Χαμάς

Γερμανία: Οι μουσουλμάνοι μαθητές θεωρούν σημαντικότερο το Κοράνι από τους νόμους του γερμανικού κράτους

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr