Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Πώς οι Έλληνες αθλητές διέσυραν την… Goldman Sachs στο Ρίο ντε Τζανέιρο

Πώς οι Έλληνες αθλητές διέσυραν την… Goldman Sachs στο Ρίο ντε Τζανέιρο
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Σε πλήρη και ηχηρή διάψευση των προβλέψεων της Goldman Sachs για την συγκομιδή μεταλλίων στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο ντε Τζανέιρο προέβησαν με τις επιδόσεις τους οι Έλληνες αθλητές.

Η Goldman Sachs προέβλεπε ότι η Ελλάδα θα ολοκληρώσει την αποστολή της στη Βραζιλία δίχως να κατακτήσει κανένα μετάλλιο, όπερ έχει ήδη διαψευσθεί από τα έξι μετάλλια που έχουν κερδίσει μέχρι στιγμής αθλητές της ελληνικής αντιπροσωπείας.

Η Άννα Κορακάκη με τα δύο της μετάλλια, ο Λευτέρης Πετρούνιας, ο Σπύρος Γιαννιώτης, το δίδυμο των Μάντη – Καγιαλή και η Κατερίνα Στεφανίδη έστειλαν στα… σκουπίδια τις προβλέψεις του επενδυτικού οίκου.

Στις αρχές του Αυγούστου οι οικονομολόγοι της Goldman Sachs έδωσαν στη δημοσιότητα την έκθεση τους που συνυπολογίζοντας τα οικονομικά, πολιτικά και θεσμικά χαρακτηριστικά κάθε χώρας, ακτινογραφούσε τις πιθανότητες για συγκομιδή μεταλλίων.

Σύμφωνα με το μοντέλο ανάλυσης, οι αποστολές που θα επέστρεφαν με τα περισσότερα μετάλλια στις βαλίτσες τους ήταν αυτές των ΗΠΑ και της Κίνας.

Βάσει αποτελεσμάτων, έτσι όπως εξελίσσονται οι αγώνες, πράγματι προηγούνται οι ΗΠΑ στη συνολική κατάταξη με 105 μετάλλια, και ακολουθούν Μεγάλη Βρετανία, Κίνα και Γερμανία.

Για τη χώρα μας η G.S. προέβλεπε πως οι αθλητές μας θα επέστρεφαν στην πατρίδα τους με άδεια χέρια. “Το ότι ξεκίνησες κάτι δεν σημαίνει ότι θα έχεις και καλή κατάληξη”, αναφέρεται σχετικά στην έκθεση. “Η Ελλάδα, η γενέτειρα των Ολυμπιακών Αγώνων, σημειώνει φτωχότερες αθλητικές επιδόσεις σχετικά με αυτές που θα μπορούσε να επιτύχει αναλογικά με τους οικονομικούς της δείκτες”.

Η πραγματική ζωή όμως και κυρίως ο αθλητισμός, δεν μπαίνουν σε δείκτες ανάλυσης και δεν ακολουθούν πάντα τις προβλέψεις. Οι υπεράνθρωπες προσπάθειες των αθλητών μας έχουν φέρει την Ελλάδα στην 23η θέση της συνολικής κατάταξης, ανάμεσα σε μεγαθήρια.

Δεδομένων των οικονομικών δυσκολιών και της απουσίας μεγάλων πόρων από την Πολιτεία για την προετοιμασία των αθλητών μας που έλαβαν και λαμβάνουν μέρος στη διοργάνωση, και κόντρα στα όσα προοιωνίζονταν, αντιλαμβάνεται κανείς για τί άθλο μιλάμε σε ό,τι αφορά πάντα τα έξι μετάλλια που έχουμε συγκεντρώσει ως εθνική αποστολή στο Ρίο.

goldman

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Πογέτ: Τεράστια λύπη, οι παίκτες είναι συντετριμμένοι

Εθνική Ελλάδας: Η Γεωργία την απέκλεισε στα πέναλτι από του EURO 2024

Η Ελλάδα ισοπέδωσε το Καζακστάν (5-0) και πλησιάζει το όνειρο της συμμετοχής στα τελικά του EURO 2024

Ο Βασίλης Λάκης στο ΟΠΑΠ Game Time: «Το ματς της δεκαετίας για την Εθνική Ομάδα»

Ο «παγκόσμιος» Απόστολος Χρήστου αποκλειστικά στον ΟΠΑΠ μαζί με τον αδερφό του (βίντεο)

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr