ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ISIL, ISIS, Αμπού Μπακρ αλ Μπαγκντάντι, Αφρική, Ιράκ, Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε, Ισλαμιστές, Μπόκο Χαράμ, Νιγηρία, Συρία, Τζιχαντιστές,

















































Η Χαμάς ήλεγχε το σύστημα ανθρωπιστικής βοήθειας στη Γάζα – Η σιωπή των ΜΚΟ
Η Ελλάδα εξετάζει την αποστολή «Μηχανικού» στη Γάζα στο πλαίσιο του σχεδίου Τραμπ
Οι Τούρκοι με ψέματα προσπαθούν να «ξορκίσουν» την κουρδική αυτονομία στη Συρία
Δικογραφία κατά αγροτών που άνοιξαν τις μπάρες στα διόδια στα Γιάννενα
Γιασάρ Γκιουλέρ: Το Ισραήλ ΔΕΝ θέλει την Τουρκία στη Γάζα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Το απευκταίο σενάριο της συμμαχίας του τρόμου είναι πλέον γεγονός. Η Μπόκο Χαράμ, τζιχαντιστές στην περιοχή της Νιγηρίας, ορκίστηκαν πίστη στο Ισλαμικό Κράτος και τον Αμπου Μπακρ αλ Μπαγκντάντι.
Κατ’ αυτόν τον τρόπο πλέον οι τζιχαντιστές Ασίας και Αφρικής ουσιαστικά ενώνουν τις δυνάμεις τους, δημιουργώντας ένα ημισέληνο μέτωπο από τις παρυφές της Ρωσίας και τους Τσετσένους, μέχρι τη Λιβύη και τα ενδότερα της αφρικανικής ηπείρου.
Οι συσχετισμοί που διαμορφώνονται πλέον αλλάζουν άρδην το χάρτη της τρομοκρατίας.
Η συμμαχία Μπόκο Χαράμ και Ισλαμικού Κράτους, την ώρα που οι Ταλιμπάν του Αφγανιστάν και του Πακιστάν μοιάζουν να παρατηρούν τις εξελίξεις τηρώντας στάση αναμονής, κάνει τα τύμπανα του πολέμου να ηχούν πιο δυνατά από ποτέ για ολόκληρη την Ευρώπη.
Την Κυριακή ακολουθεί πλήρες ρεπορτάζ από το tribune.gr που εδώ και έναν χρόνο μεταδίδει όλες τις εξελίξεις για τη τζιχαντιστική απειλή, κρούοντας τον κώδωνα του κινδύνου όταν οι άλλοι δεν γνώριζαν τι σημαίνει τζιχάντ, για το γεωπολιτικό χάρτη που διαμορφώνεται και τις λεπτές ισορροπίες σε παγκόσμιο επίπεδο.






















































