Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Οι Σύροι “μετριοπαθείς” σύμμαχοι της Δύσης στηρίζουν ανοιχτά την Αλ Κάιντα

Οι Σύροι “μετριοπαθείς” σύμμαχοι της Δύσης στηρίζουν ανοιχτά την Αλ Κάιντα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Προφανώς και η Δύση έχει χάσει τη μπάλα στη Συρία. Οι αντάρτες και στασιαστές που εξόπλισε και στήριξε για να ανατρέψουν την κυβέρνηση Άσαντ, οι λεγόμενοι “μετριοπαθείς”, στηρίζουν ανοιχτά την Αλ Κάιντα.

Στο παρελθόν έχουμε πολλές φορές πληροφορηθεί για ένοπλες ομάδες στη Συρία που ξεκίνησαν ως ιδεολογικά μετριοπαθείς αντάρτες, με αμερικανικό ή γαλλικό εξοπλισμό και οπλισμό και κάποια στιγμή αποφάσισαν, οι ίδιοι που η Δύση εξόπλισε, να ενταχθούν στο Ισλαμικό Κράτος ή στην Αλ Νούσρα, το συριακό βραχίονα της Αλ Κάιντα.

Βεβαίως αυτά συμβαίνουν σε έναν πόλεμο κατσαπλιάδων, οπλαρχηγοί φεύγουν από τη μία δύναμη και εντάσσονται σε άλλη.

Αυτό, όμως, που ξεπέρασε τα όρια και έχει προκαλέσει σάλο στο διαδίκτυο είναι το σχόλιο του στασιαστή στρατηγού Σαλίμ Ιντρίς (Salim Idriss), αρχηγού του Ελεύθερου Συριακού Στρατού (FSA), ο οποίος θεωρείται σύμμαχος των δυτικών, που έγραψε:

“Έκανα λάθος επικρίνοντας τον ρόλο της Αλ Νούσρα στη Συρία είναι πλέον το μόνο εμπλεκόμμενο κόμμα που αντιπροσωπεύει τις προσδοκίες των Σύρων σε δράση”.

salim

Είναι πρωτοφανές ότι ο εν λόγω στρατηγός που εξοπλίζεται και πληρώνεται από τη Δύση για να ανατρέψει τον Σύρο πρόεδρο Άσαντ, βγαίνει και γράφει ότι οι τζιχαντιστές της Αλ Νούσρα, δηλαδή της Αλ Κάιντα, είναι οι μόνοι που ανταποκρίνονται στις προσδοκίες του συριακού λαού. Οι ίδιοι τζιχαντιστές που ευθύνονται για το μακελειό στο Παρίσι, σε συνεργασία με το Ισλαμικό Κράτος, που ευθύνονται για την 11η Σεπτεμβρίου, εγκωμιάζονται από τον αρχηγό του Ελεύθερου Συριακού Στρατού που πληρώνουν ΗΠΑ και Γαλλία. Ωραία πράγματα…

Λίγο αργότερα ο ίδιος στρατηγός, προσπάθησε εμμέσως να δικαιολογήσει το tweet του γράφοντας:

“Δυστυχώς η Αλ Νούσρα συνδέεται με την Αλ Κάιντα, το λέω αυτό γιατί η Αλ Κάιντα δεν αντιπροσωπεύει τα χαρακτηριστικά τους, μια αποστασία θα ήταν ζωτικής σημασίας”.

salim_2

Να τους χαίρεστε κύριοι των ΗΠΑ και της Γαλλίας τους “μετριοπαθείς” που εξοπλίσατε, εκπαιδεύσατε και πληρώνετε για να ανατρέψουν τον Άσαντ. Αυτούς τους ίδιους που τρίβονται στη γκλίτσα της Αλ Κάιντα.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Μπλίνκεν: Η Χαμάς εξετάζει μια εξαιρετικά γενναιόδωρη πρόταση για εκεχειρία στη Γάζα

Πρώην σύζυγος οπλαρχηγού του ISIS κατηγορείται για βιασμούς σκλάβας Γιαζίντι

Ο Ερντογάν είπε τον Νετανιάχου «σφαγέα» και «Χίτλερ» και επιτέθηκε στις ΗΠΑ

Αγωνία για τους σχεδόν 100 ζωντανούς Ισραηλινούς ομήρους που κρατάνε τα τζιχάντια της Χαμάς

Κοινή έκκληση από 18 χώρες στη Χαμάς για την απελευθέρωση των Ισραηλινών ομήρων

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr