Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Αντιστασιακοί στη Μοσούλη δολοφονούν τους εμίρηδες των τζιχαντιστών

Αντιστασιακοί στη Μοσούλη δολοφονούν τους εμίρηδες των τζιχαντιστών
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Οι ηγέτες των τζιχαντιστών από το Ισλαμικό Κράτος στη Μοσούλη, οι περισσότεροι εκ των οποίων είναι πρώην αξιωματικοί του ιρακινού στρατού του Σαντάμ Χουσεΐν, αποφάσισαν να δημιουργήσουν μυστική αστυνομία.

Ο λόγος σύστασης μυστικής αστυνομίας στη Μοσούλη από το Ισλαμικό Κράτος αποσκοπεί στον εντοπισμό και εξάρθρωση πυρήνων αντίστασης που έχουν δημιουργηθεί μέσα στην κατεχόμενη από τον Ιούνιο του 2014 πόλη, οι οποίοι δολοφονούν εμίρηδες και οπλαρχηγούς των τζιχαντιστών.

Βεβαίως υπάρχει και η πιθανότητα οι “αντιστασιακοί” της Μοσούλης να μην είναι Ιρακινοί, αλλά ξένοι κομάντος – εκτελεστές που αποστολή τους έχουν τις δολοφονίες των κεφαλών των τζιχαντιστών.

Η απόφαση σύστασης μυστικής αστυνομίας από τους τζιχαντιστές ελήφθη σε σύσκεψη της ηγεσίας τους στη Μοσούλη την Παρασκευή.

Οι μυστικοί αστυνομικοί θα απλωθούν σε όλη την πόλη, μάλιστα θα ξυριστούν για να περνάνε απαρατήρητοι ανάμεσα στους πολίτες, ενώ προβλέπεται να μιλάνε ακόμα και ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος, ώστε να μπορέσουν να διεισδύσουν στους πυρήνες της αντίστασης.

Άλλοι πάλι θα υποδύονται τους ζητιάνους, για να ακούνε και να βλέπουν τι συμβαίνει μέσα στην πόλη.

Σύμφωνα με ανώνυμη πηγή, η οποία μίλησε στο κουρδικό Rudaw, η μυστική αστυνομία θα κυνηγήσει τους πυρήνες αντιστασιακών που δολοφονούν τα στελέχη του Ισλαμικού Κράτους.

Οι περισσότερες ομάδες που δρουν ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος κινούνται μυστικά, είπε η ίδια πηγή, ωστόσο, υπάρχει μία που δεν κρατά κρυφή τη δράση της.

Το Κίνημα Ελεύθερων Αξιωματικών, Free Officers Movement – FOM, ανέλαβε την Πέμπτη την ευθύνη για τη δολοφονία του στρατιωτικού ακόλουθου του Αμπού Μπακρ Αλ Μπαγκντάντι, του αυτοανακηρυγμένου χαλίφη.

Το FOM δημιουργήθηκε από 490 πρώην αξιωματικούς του καθεστώτος του Σαντάμ Χουσεΐν, οι οποίοι δεν εντάχθηκαν στο Ισλαμικό Κράτος όπως άλλοι πρώην μπααθιστές (Άραβες σοσιαλιστές) σύντροφοί τους και αποφάσισαν να πολεμήσουν ενάντια στους τζιχαντιστές.

Τους τελευταίους δύο μήνες η οργάνωση έχει ισχυριστεί ότι σκότωσε πολλούς ηγέτες του Ισλαμικού Κράτους και τον Νοέμβριο ανέλαβε την ευθύνη της δολοφονίας του Αμπού Σαχάμπ Αλ Σούρι (Abu Shahab Al Suri), διοικητή του δυτικού τομέα της Μοσούλης διορισμένο από το Ισλαμικό Κράτος.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Αγωνία για τους σχεδόν 100 ζωντανούς Ισραηλινούς ομήρους που κρατάνε τα τζιχάντια της Χαμάς

Κοινή έκκληση από 18 χώρες στη Χαμάς για την απελευθέρωση των Ισραηλινών ομήρων

Οι ισραηλινές δυνάμεις βομβαρδίζουν τη βόρεια Γάζα – Για αδιάκοπο σφυροκόπημα μιλούν οι κάτοικοι

Οι Ισραηλινοί πρώτα θα εκκενώσουν τη Ράφα από τους αμάχους και μετά θα εξολοθρεύσουν τους τζιχαντιστές της Χαμάς

Ο ισραηλινός στρατός πολεμά σε τρία μέτωπα τα τζιχάντια και τους «αλλαχκμπαράδες»

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr