Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Οι σύμμαχοι των Τούρκων στη Συρία, ο FSA, δεν πολεμά την Αλ Κάιντα γιατί είναι σύμμαχοι!

Οι σύμμαχοι των Τούρκων στη Συρία, ο FSA, δεν πολεμά την Αλ Κάιντα γιατί είναι σύμμαχοι!
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Αίσθηση έχει προκαλέσει η ανακοίνωση του Ελεύθερου Συριακού Στρατού (FSA), των υποτιθέμενων “μετριοπαθών ισλαμιστών”, η οποίοι στην αρχή του πολέμου στη Συρία είχαν αναδειχτεί στην κύρια αντιπολιτευόμενη ένοπλη δύναμη, πριν υπερκεραστούν από τους τζιχαντιστές όταν ο πόλεμος από εμφύλιος – επανάσταση μεταλλάχθηκε σε θρησκευτικός και εθνοφυλετικός.

Ο Ελεύθερος Συριακός Στρατός, λοιπόν, ο οποίος υποστηρίχτηκε με όπλα και χρήματα από τη Δύση για να φέρει τη… δημοκρατία στη Συρία, ανακοίνωσε ότι είναι πρόθυμος να πολεμήσει ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος και την κυβέρνηση της Συρίας αλλά δεν πρόκειται να πολεμήσει ενάντια της Αλ Κάιντα, της Αλ Νούσρα όπως ονομάζεται στη Συρία, γιατί είναι σύμμαχοι.

Ο Ελεύθερος Συριακός Στρατός έχει συστήσει συμμαχία με την Αλ Νούσρα που ονομάζεται Στρατός Αλ Φατίχ, δηλαδή Στρατός της Κατάκτησης.

Ο Στρατός Αλ Φατίχ, δηλαδή η συμμαχία FSA και Αλ Κάιντα, έχει υποστηριχτεί ανοιχτά από την Τουρκία, ιδιαίτερα στις μάχες για την κατάκτηση της επαρχίας Ιντλίμπ.

Τώρα η Τουρκία θέλει να διώξει το Ισλαμικό Κράτος από τα σύνορά της και να παραδώσει τον έλεγχο των συγκεκριμένων εδαφών στον FSA, δηλαδή και στην Αλ Κάιντα.

Όλη αυτή η τρέλα, ότι δηλαδή μόνο το Ισλαμικό Κράτος είναι κακό και ξαφνικά η Αλ Κάιντα δεν είναι και τόσο κακή, που υποστηρίζεται από την κυβέρνηση Ερντογάν, προκαλεί πολλά ερωτηματικά.

Όπως, για παράδειγμα, οι ΗΠΑ δεν βλέπουν τι συμβαίνει; Σαφώς και βλέπουν. Και πώς ακριβώς “ερμηνεύουν” αυτές τις συμπεριφορές της Τουρκίας; Προβλέπεται, για να το πούμε δηλαδή και χοντρά, να εξαιρεθεί η Αλ Κάιντα από την κορνίζα των τζιχαντιστών – τρομοκρατών;

Μήπως να περιμένουμε στο μέλλον να δούμε μέχρι και συμμαχία της Δύσης με την Αλ Κάιντα ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος;

Και τελικά, απορούμε, ποιος χαράζει αυτές τις στρατηγικές; Η Ουάσιγκτον ή κάνει κουμάντο η Τουρκία και απλώς οι ΗΠΑ παρακολουθούν; Δηλαδή τόσο μάγκας είναι ο ημίτρελος της Άγκυρας που παριστάνει τον σουλτάνο;

Ακολουθεί η σχετική ανακοίνωση του FSA όπως αναρτήθηκε στο διαδίκτυο:

anakoinosi_fsa

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Αγωνία για τους σχεδόν 100 ζωντανούς Ισραηλινούς ομήρους που κρατάνε τα τζιχάντια της Χαμάς

Κοινή έκκληση από 18 χώρες στη Χαμάς για την απελευθέρωση των Ισραηλινών ομήρων

Μητσοτάκης: Βλέπει λάθη μόνο σε επίπεδο επικοινωνίας για τα Τέμπη – Δεν θα στείλουμε όπλα στην Ουκρανία

Οι Κούρδοι επισκευάζουν τα μεσαιωνικά τείχη της Ράκα στη Συρία

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ αποδίδει φόρο τιμής στα θύματα της Γενοκτονίας των Αρμενίων

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr