Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Χαστούκι των ΗΠΑ στον τζιχαντιστή Ερντογάν! “Μάζεψαν” τον σουλτάνο με… λουράκι!

Χαστούκι των ΗΠΑ στον τζιχαντιστή Ερντογάν! “Μάζεψαν” τον σουλτάνο με… λουράκι!
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

ΗΠΑ και Τουρκία οριστικοποίησαν τη συμφωνία με την οποία η Τουρκία θα εμπλακεί στον πόλεμο ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος, όπως ανακοίνωσαν Αμερικανοί αξιωματούχοι την Τρίτη.

“Η συμφωνία είναι μια σημαντική εξέλιξη στον πόλεμο ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος”, είπε ο εκπρόσωπος του Πενταγώνου Πίτερ Κουκ. “Οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Τουρκία ολοκλήρωσαν τις τεχνικές λεπτομέρειες για την τουρκική εμπλοκή στις επιχειρήσεις ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος”.

Στη συμφωνία προβλέπεται ότι η τουρκική πολεμική αεροπορία θα ενταχθεί στον Συνασπισμό ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος και θα συνεργάζεται με τον Συνασπισμό σε όλες τις επιχειρήσεις.

Στη συμφωνία δεν προβλέπεται να εισβάλει η Τουρκία στη Συρία και να δημιουργήσει, και καλά, μια “ζώνη ασφαλείας” σε συριακό έδαφος.

Η Τουρκία, υπενθυμίζουμε, προσπαθεί εδώ και δύο χρόνια να εισβάλει στη Συρία επικαλούμενη την ανάγκη δημιουργίας μιας ζώνης ασφαλείας στο έδαφος της Συρίας, στα σύνορα με την Τουρκία, όπου θα μπορούν -υποτίθεται- να καταφεύγουν οι φυγάδες άμαχοι από το Ισλαμικό Κράτος.

Ωστόσο, ο παρανοϊκός Ερντογάν είχε “σκεφτεί” να παραδώσει τον έλεγχο της ζώνης αυτής στους συμμάχους τζιχαντιστές της Αλ Κάιντα, που είναι και σύμμαχοι της Τουρκίας.

Μάλιστα δεν έχει περάσει πολύς καιρός που η τζιχαντιστική οργάνωση Αχράρ Αλ Σαμ, η οποία είναι σύμμαχος της Αλ Κάιντα, ανακοίνωσε (11 Αυγούστου) ότι στήριζε το «αμερικανοτουρκικό σχέδιο» για τη δημιουργία μιας ζώνης ελεύθερης από τους τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους στην επαρχία του Χαλεπιού, στα σύνορα με την Τουρκία.

Εμείς τότε γράφαμε ότι το σχέδιο ήταν του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, όχι των ΗΠΑ, και φυσικά είναι αδιανόητο οι ΗΠΑ να επιθυμούν να περάσει ένα τέτοιο μήνυμα προς τη διεθνή κοινότητα, ότι δηλαδή υπάρχουν τζιχαντιστές σύμμαχοι της Αλ Κάιντα που συμφωνούν μαζί τους (διαβάστε ολόκληρο το ρεπορτάζ μας εδώ). Και από ό,τι βλέπετε επιβεβαιωθήκαμε, με τους Αμερικανούς να βάζουν φρένο στα “φιλόδοξα” σχέδια του παρανοϊκού της Άγκυρας.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Το Ισλαμικό Κράτος σκότωσε 28 Σύρους στρατιώτες

Μπλίνκεν για επίθεση στο Ιράν: Οι ΗΠΑ δεν συμμετείχαν σε καμία επιθετική επιχείρηση

Μητσοτάκης: Στις 13 Μαΐου η συνάντηση με τον Ερντογάν στην Άγκυρα

«Παζάρι» ΗΠΑ-Ισραήλ: «Ναι» σε επιχείρηση στη Ράφα σε αντάλλαγμα με περιορισμένη επίθεση στο Ιράν

Γερμανία: Ρώσοι κατάσκοποι σχεδίαζαν δολιοφθορές σε στρατιωτικές εγκαταστάσεις και σιδηροδρόμους

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr