Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο Ερντογάν κατηγορεί τις ΗΠΑ ότι βοηθούν τους Κούρδους “τρομοκράτες”

Ο Ερντογάν κατηγορεί τις ΗΠΑ ότι βοηθούν τους Κούρδους “τρομοκράτες”
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Η είδηση ότι οι ΗΠΑ θα εξοπλίσουν τους Κούρδους σοσιαλιστές αντάρτες της Συρίας για να πολεμήσουν πιο αποτελεσματικά το Ισλαμικό Κράτος προκάλεσε μεγάλη ταραχή στον ημίτρελο σουλτάνο της Άγκυρας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Ο τζιχαντιστής Πρόεδρος της Τουρκίας με ανακοίνωσή του την Κυριακή δήλωσε ότι είναι ενάντιος στην υποστήριξη που παρέχουν οι ΗΠΑ στους Κούρδους της Συρίας.

“Πιστεύω ότι αυτές οι ενέργειες εξοπλίζουν τρομοκράτες”, δήλωσε ο παρανοϊκός που εξοπλίζει την Αλ Κάιντα και στο παρελθόν το Ισλαμικό Κράτος.

“Δεν υπάρχει καμιά διαφορά μεταξύ του Εργατικού Κόμματος Κουρδιστάν (PKK) και του Κόμματος Δημοκρατικής Ένωσης (PYD)”, δήλωσε ο σαλταρισμένος στο τουρκικό σάιτ BGNnews. Να επισημάνουμε ότι το κουρδικό PYD συμμετέχει στη Σοσιαλιστική Διεθνή, στην οποία προεδρεύει ο Γιώργος Παπανδρέου, και μάλιστα (να λέμε και τα καλά του Γιωργάκη) συνέβαλε τα μέγιστα ο πρώην Έλληνας πρωθυπουργός για να γίνει δεκτό το κουρδικό κόμμα της Συρίας στη Σοσιαλιστική Διεθνή.

Το εντυπωσιακότερο όλων, με αυτές τις δηλώσεις Ερντογάν, είναι ότι ο σουλτάνος κατηγορεί τις ΗΠΑ ότι εξοπλίζουν τρομοκράτες! Ποιος, ο Ερντογάν!

Το σοσιαλιστικό κουρδικό κόμμα της Συρίας, το PYD, που ο ένοπλος βραχίονάς του είναι το YPG/YPJ, πέρασε στην αντεπίθεση και με ανακοίνωσή του κατηγόρησε (αυτό που σας το γράφουμε στο TRIBUNE εδώ και ενάμιση χρόνο) τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ότι υποστηρίζει τρομοκρατικές οργανώσεις όπως το Ισλαμικό Κράτος και το Μέτωπο Αλ Νούσρα.

Επίσης, το YPG κατηγόρησε τις τουρκικές μυστικές υπηρεσίες ότι βρίσκονται πίσω από τις επιθέσεις που εξαπέλυσαν τις τελευταίες ώρες τζιχαντιστικές οργανώσεις στις συνοικίες του Χαλεπιού που ελέγχουν οι Κούρδοι σοσιαλιστές αντάρτες.

Ο διοικητής του YPG Ρεζάν Ροτζχάτ δήλωσε στο Firat News, ότι η Τουρκία υποστήριξε ένοπλες τζιχαντιστικές συμμορίες για να επιτεθούν στο YPG.

“Το τουρκικό κράτος έχει συμμαχήσει με την Αλ Νούσρα και την Αχράρ Αλ Σαμ μέσω των ταξιαρχιών Σουλτάν Μουράτ και Σουλτάν Φατίχ που έχουν σχηματιστεί από Τουρκμένους”, είπε.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Πύραυλο των Χούτι κατέρριψαν οι Αμερικανοί – Είχε στόχο πλοίο με 4 Έλληνες στο πλήρωμα

TikTok σε Μπάιντεν: «Δεν πάμε πουθενά» – Στην αντεπίθεση για την απαγόρευση

Τον Μάρτιο οι ΗΠΑ μυστικά μετέφεραν ATACMS μεγάλης εμβέλειας στην Ουκρανία

Οι Κούρδοι επισκευάζουν τα μεσαιωνικά τείχη της Ράκα στη Συρία

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ αποδίδει φόρο τιμής στα θύματα της Γενοκτονίας των Αρμενίων

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr