Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Το Ιράκ έχει όλα τα στοιχεία που αποδεικνύουν τις σχέσεις Ερντογάν – Ισλαμικό Κράτος

Το Ιράκ έχει όλα τα στοιχεία που αποδεικνύουν τις σχέσεις Ερντογάν – Ισλαμικό Κράτος
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Τζιχαντιστές από το Ισλαμικό Κράτος συνεχίζουν να περνάνε ελεύθερα τα σύνορα από και προς την Τουρκία, ενώ η Άγκυρα τους παρέχει υποστήριξη σε εφόδια, δήλωσε ο στρατιωτικός εκπρόσωπος της ιρακινής σιιτικής παραστρατιωτικής πολιτοφυλακής Καρίμ Αλ Νούρι στο Russia Today.

Ο ίδιος μάλιστα τόνισε ότι υπάρχουν “κρυστάλλινες αποδείξεις” για αυτά από αιχμαλώτους τζιχαντιστές που κρατούν οι Ιρακινοί.

Οι ιρακινές δυνάμεις, λέει ο Καρίμ Αλ Νούρι, έχουν εξασφαλίσει και πολλά αποδεικτικά στοιχεία που βρήκαν στα πτώματα νεκρών τζιχαντιστών που εμπλέκουν απευθείας την Τουρκία με το Ισλαμικό Κράτος.

“Πρόσφατα βρήκαμε μερικά κινητά τηλέφωνα τζιχαντιστών και διαβάσαμε τα μηνύματα που αντάλλασσαν μεταξύ τους, όπως συντεταγμένες και τις κινήσεις των ανθρώπων τους”, είπε ο Αλ Νούρι στο Russia Today.

“Το πρόβλημα της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος δεν εμφανίστηκε από το πουθενά, κάποιος τους αφήνει να περνάνε ελεύθερα τα σύνορα… Θέλω το κοινό να γνωρίζει το ακριβές μέγεθος της υποστήριξης της Τουρκίας στο Ισλαμικό Κράτος”.

Μεταξύ των στοιχείων που έχουν οι ιρακινές υπηρεσίες πληροφοριών, είναι φωτογραφίες του γιου του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν να “κλείνει δουλειές” με αντιπροσώπους της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος.

“Έχουμε φωτογραφίες και σχόλια για τον γιο του Ερντογάν, υλικό από τις συναντήσεις του με τις κεφαλές του Ισλαμικού Κράτους”, είπε ο Νούρι.

“Δεν υπάρχει τίποτα κατασκευασμένο, δεν υπάρχει φώτοσοπ. Οι φωτογραφίες είναι πραγματικές. Τις τράβηξαν οπλαρχηγοί της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος”.

Ο Νούρι ελπίζει ότι οι ιρακινές Αρχές θα καταφέρουν να ανακτήσουν ηχητικές καταγραφές που συνδέουν απευθείας την τουρκική ηγεσία με συμφωνίες με το Ισλαμικό Κράτος.

Στα στοιχεία που εξετάζουν οι ιρακινές υπηρεσίες πληροφοριών εμπλέκονται και οι τουρκικές μυστικές υπηρεσίες με το Ισλαμικό Κράτος.

Η Τουρκία, ο Νούρι είναι βέβαιος για αυτό, ευθύνεται για την περίθαλψη τζιχαντιστών στο έδαφος της, ότι τους παρείχε ασφαλή καταφύγια και ελεύθερη μετακίνηση τόσο για να εισέρχονται στη Συρία και το Ιράκ, όσο και να επιστρέφουν στις χώρες προέλευσής τους.

“Από τα περιεχόμενα αυτών των συνομιλιών είναι ξεκάθαρο, για παράδειγμα, ένας συγκεκριμένος οπλαρχηγός στο πεδίο της μάχης αναφέρει ότι ένας συγκεκριμένος τζιχαντιστής πρέπει να μεταφερθεί στην Τουρκία για νοσηλεία.

Ενδιαφέρον έχει ότι οι συνομιλίες των τζιχαντιστών με την τουρκική πλευρά γίνονται στα κουρδικά, στα τουρκμένικα, στα αγγλικά και σπανίως στα αραβικά.

“Έχουμε αποδείξεις ότι η μεγαλύτερη υλικοτεχνική υποστήριξη και ανεφοδιασμός των τζιχαντιστών έγινε από τους Τούρκους”, λέει ο Αλ Νούρι.

Ο ίδιος προσωπικά έχει παρακολουθήσει ομολογίες τζιχαντιστών μελών στο Ισλαμικό Κράτος, στις οποίες λένε ότι οι τζιχαντιστές πηγαινοέρχονται ελεύθερα από τα σύνορα και εμπλέκουν την Τουρκία στη μεγάλη σφαγή των 600 Ιρακινών στρατιωτών στην Τικρίτ.

“Η Τουρκία είναι το ασφαλές καταφύγιό τους. Πάνε στην Τουρκία, εκεί εκπαιδεύονται αλλά και στρατολογούνται”.

Οι τουρκικές σχέσεις με το Ισλαμικό Κράτος ξεκίνησαν βασιζόμενες στον κοινό στόχο να ανατραπεί ο πρόεδρος Μπασάρ Αλ Άσαντ, αλλά τώρα ο τζιχαντιστικός πόλεμος έχει εξαπλωθεί και στο Ιράκ.

“Ο στόχος τους ήταν να ανατρέψουν το Μπάσαρ Αλ Άσαντ. Και τότε άρχισαν να υποστηρίζουν τους τζιχαντιστές στη Συρία. Στη Συρία και στο Ιράκ υπάρχουν οπλισμένες ομάδες που η Τουρκία στηρίζει ακόμα και τώρα”, είπε.

Στο Ιράκ η στρατηγική της Άγκυρας είναι, σύμφωνα με τον Αλ Νούσρι, να εξοπλίζει και να εφοδιάζει το Ισλαμικό Κράτος ώστε να διαμελίσει το Ιράκ.

“Ο Ερντογάν επιθυμεί να δημιουργήσει μια σουνιτική επικράτεια στο Ιράκ. Αυτό είναι πολύ επικίνδυνο. Οι προθέσεις του Ερντογάν είναι να συμβάλει στον διαμελισμό του Ιράκ. Αυτός είναι και ο λόγος που οι τουρκικές δυνάμεις δεν έχουν αποχωρήσει από το ιρακινό έδαφος μέχρι τώρα”, είπε ο Αλ Νούρι αναφερόμενος στην τουρκική εισβολή στο Ιράκ στις 4 Δεκεμβρίου.

“Αφού τσεκάρουμε και διπλοτσεκάρουμε τα στοιχεία θα τα δώσουμε στη δημοσιότητα”, είπε ο Αλ Νούρι.

“Για εμάς όλα είναι ξεκάθαρα, αλλά χρειαζόμαστε και επιπλέον επιβεβαίωση”, εξήγησε ο Αλ Νούρι. “Έχουμε αιχμαλώτους, έχουμε τις ομολογίες τους τις οποίες θα τις δείξουμε στον κόσμο, ώστε η παγκόσμια κοινή γνώμη να πειστεί για το μέγεθος της απειλής που αποτελεί το τουρκικό καθεστώς όχι μόνο για την περιοχή, αλλά για ολόκληρο τον κόσμο”.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Οι Ισραηλινοί πρώτα θα εκκενώσουν τη Ράφα από τους αμάχους και μετά θα εξολοθρεύσουν τους τζιχαντιστές της Χαμάς

Ο Σταϊνμάγερ στην Τουρκία με πολιτική ατζέντα… και ντονέρ

Ο ισραηλινός στρατός πολεμά σε τρία μέτωπα τα τζιχάντια και τους «αλλαχκμπαράδες»

Πέντε ρουκέτες από ιρακινό έδαφος έπληξαν αμερικανική βάση στη Συρία

Χριστοδουλίδης: Είμαστε στα όρια μας, όσον αφορά τις προσφυγικές ροές

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr