Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ξεσηκώθηκαν οι σιίτες στη Σαουδική Αραβία – Λίγο πριν τον εμφύλιο η χώρα!

Ξεσηκώθηκαν οι σιίτες στη Σαουδική Αραβία – Λίγο πριν τον εμφύλιο η χώρα!
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Άναψαν οι πρώτες φωτιές της εξέγερσης στη σιιτική πόλη Κατίφ, στην ανατολική Σαουδική Αραβία, στις ακτές του Περσικού Κόλπου, μετά τον αποκεφαλισμό του σιίτη σεΐχη Νιμρ Αλ Νιμρ από τις Αρχές του βασιλείου.

Από νωρίς το Σάββατο σιίτες διαδηλωτές είχαν βγει στους δρόμους του Κατίφ καλώντας σε επανάσταση των σιιτών της Σαουδικής Αραβίας ενάντια στη σουνιτική βασιλική οικογένεια των Σαούντ.

Με το που έπεσε η νύχτα, οι εξεγερμένοι κάτοικοι του Κατίφ άναψαν φωτιές, έκαψαν λεωφορεία, ενώ τα κυβερνητικά στρατεύματα και οι δυνάμεις ασφαλείας μέχρι τη στιγμή που γράφονται αυτές οι γραμμές φρουρούν κυβερνητικά κτίρια και δεν έχουν κάνει κάποια κίνηση να διαλύσουν τους διαδηλωτές.

qatif_foties

Η βασιλική οικογένεια της Σαουδικής Αραβίας ανησυχεί για πιθανή εξέγερση του σιιτικού πληθυσμού της χώρας, ο οποίος είναι συγκεντρωμένος στα ανατολικά, στις ακτές του Περσικού Κόλπου, και στα νοτιοδυτικά, κοντά στα σύνορα με την Υεμένη.

Το Σάββατο 2 Ιανουαρίου 2016 το πρωί η Σαουδική Αραβία ανακοίνωσε ότι εκτέλεσε 47 ανθρώπους, μεταξύ των οποίων και τον σιίτη θρησκευτικό και πολιτικό ηγέτη Νιμρ Αλ Νιμρ, κατηγορούμενους για πράξεις τρομοκρατίας και συνωμοσία κατά του καθεστώτος.

Οι περισσότεροι από τους εκτελεσθέντες, σύμφωνα με τις Αρχές του βασιλείου, είχαν εμπλακεί σε τρομοκρατικές επιθέσεις της Αλ Κάιντα μεταξύ των ετών 2003 και 2006.

Ο Νιμρ Αλ Νιμρ και άλλοι 6 καταδικάστηκαν ως ένοχοι υποκίνησης αντικυβερνητικών διαδηλώσεων μεταξύ του 2011 και του 2013, στις οποίες 20 άνθρωποι έχασαν τις ζωές τους.

Δεν πρέπει να θεωρηθεί τυχαίο ότι οι εκτελέσεις έγιναν αμέσως μετά το ταξίδι του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στη Σαουδική Αραβία όπου επισημοποίησε τη συμμαχία της Τουρκίας με το θεοκρατικό βασίλειο.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Πρεσβευτής Ισραήλ στην Αθήνα: Η Τουρκία παίζει καταστροφικό ρόλο στον πόλεμο με τη Χαμάς

Σαουδική Αραβία: Αποκεφαλίζουν καταδικασμένους και τους σταυρώνουν σε δημόσια θέα

Η Ισλαμική Αντίσταση στο Ιράκ αναστέλλει τις στρατιωτικές της επιθέσεις σε δυνάμεις των ΗΠΑ

Στη Σαουδική Αραβία άνοιξε κάβα ποτών – «Όλοι γνωρίζουν ποιες πρεσβείες πωλούν ποτό… μερικές από αυτές βγάζουν πολύ χρήμα»

Ιράν: Ξεκάθαρη παραβίαση της εδαφικής ακεραιότητας της Υεμένης τα πλήγματα εναντίον των Χούτι

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr