Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Κολωνία – 118 γυναίκες θύματα: Μας είχαν περικυκλώσει 20-30 ξένοι και μας έπιαναν παντού

Κολωνία – 118 γυναίκες θύματα: Μας είχαν περικυκλώσει 20-30 ξένοι και μας έπιαναν παντού
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Μια νεαρή γυναίκα, η Μισέλ, 18 ετών, μίλησε δημοσίως για τις στιγμές τρόμου που έζησε την Παραμονή της Πρωτοχρονιάς έξω από τον κεντρικό σταθμό της Κολωνίας όταν δέχθηκε επίθεση από “ξαναμμένους” πρόσφυγες, μεταδίδει η βρετανική Express.

Είναι μια από τις 118 γυναίκες που έπεσαν θύματα σεξουαλικής επίθεσης ή ληστείας από ένα πλήθος 1.000 προσφύγων που έκανε πρωτοχρονιάτικο “πάρτι” στην πλατεία έξω από τον κεντρικό σταθμό παρενοχλώντας απροστάτευτες γυναίκες.

Η Μισέλ ήταν με 11 φίλες της όταν περικυκλώθηκαν από 20 έως 30 άνδρες, οι οποίοι είχαν “διαθέσεις” περίεργες.

“Καταφέραμε να φτάσουμε στον Καθεδρικό ναό” που βρίσκεται απέναντι από τον κεντρικό σταθμό.

Οι κοπέλες είχαν πιαστεί μεταξύ τους για να περάσουν μέσα από τους έξαλλους άνδρες: “Ήταν οργισμένοι και προσπαθούσαμε να διασφαλίσουμε ότι καμιά μας δεν θα την τράβαγαν ανάμεσά τους”.

“Μας άρπαζαν και εμείς προσπαθούσαμε να διαφύγουμε όσο πιο γρήγορα γινόταν”.

Καθώς οι κοπέλες κινούνταν οι άνδρες τους έβαζαν χέρι και παράλληλα τις λήστευαν. Κινητά τηλέφωνα, τσάντες, πορτοφόλια κλάπηκαν μέσα από τα χέρια τους.

Αργότερα όταν αποπειράθηκαν να επιστρέψουν σπίτια τους, είδαν τους άνδρες που ήταν συγκεντρωμένοι στην πλατεία έξω από τον σταθμό που έριχναν βεγγαλικά.

“Ήταν 12.30 όταν γυρίσαμε στον κεντρικό σταθμό για να πάρουμε το τρένο, το οποίο υποτίθεται θα έφευγε στη 1.00. Υπήρχαν όμως πάρα πολλοί άνθρωποι και ήταν δύσκολο να φτάσεις στις αποβάθρες”.

“Όταν έφτασα στον σταθμό συνειδητοποίησα ότι το τρένο μου δεν θα έφευγε. Τότε αναγκάστηκα να γυρίσω πίσω στην πλατεία, να περάσω πάλι μέσα από τους άνδρες και να περπατήσω μέχρι το σπίτι μου”.

Η Μισέλ δέχθηκε να μιλήσει και να δείξει το πρόσωπό της. Πολλές όμως άλλες γυναίκες αρνήθηκαν και μίλησαν ανώνυμα.

Μια άλλη νεαρή γυναίκα, η Κάτια Λ., έδωσε μια φρικιαστική μαρτυρία από την εμπειρία της την Παραμονή της Πρωτοχρονιάς.

“Όταν βγήκαμε από τον σταθμό εκπλαγήκαμε από αυτό που μας περίμενε. Ήταν μόνο αλλοδαποί άνδρες. Καθώς περνούσαμε ανάμεσά τους ένιωσα ένα χέρι στα οπίσθιά μου και ένα άλλο στα στήθη μου”.

“Στο τέλος με έπιαναν παντού. Ήταν ένας εφιάλτης. Αν και φώναζα και τους χτυπούσα, αυτοί οι τύποι δεν σταματούσαν. Είχα απελπιστεί. Πρέπει να με χούφτωσαν τουλάχιστον 100 φορές σε απόσταση 200 μέτρων”.

“Ευτυχώς φορούσα παντελόνι. Εάν φόραγα φούστα θα με είχαν γδύσει”.

Μια 24χρονη φοιτήτρια, η Έβελιν, είπε στη γερμανική εφημερίδα Bild. “Φόραγα μια φούστα μέχρι τα γόνατα. Και ξαφνικά ένιωσα ένα χέρι από πίσω μου, κάτω από τη φούστα. Γύρισα αμέσως και είδα ένα χαμογελαστό πρόσωπο”.

Η Έβελιν κατάφερε να ξεφύγει από την πλατεία και να φτάσει στην είσοδο του Καθεδρικού, αλλά και εκεί την περικύκλωσαν οι άνδρες, που μίλαγαν αραβικά.

“Τα μόνα αγγλικά που έλεγαν ήταν ‘χέι μπέιμπι’. Με άρπαξαν εκεί και μου κρατούσαν τα χέρια. Ήταν ένας εφιάλτης. Είχαμε παγιδευτεί από ένα πλήθος”.

Ένας αστυνομικός που μίλησε ανώνυμα στη Bild παραδέχθηκε ότι δεν μπορούσαν να κάνουν τίποτα για να σταματήσουν αυτό που συνέβαινε.

“Φτάσαμε στον σταθμό του τρένου γιατί μάθαμε ότι ένα επιθετικό πλήθος, περίπου 400 ανδρών, είχε συγκεντρωθεί. Όταν φτάσαμε συνειδητοποιήσαμε ότι ήταν περισσότεροι. Ήταν εντελώς μεθυσμένοι, ίσως να είχαν πάρει και ναρκωτικά και έριχναν βεγγαλικά πάνω στον κόσμο”.

“Ήταν εξαιρετικά επικίνδυνο. Περίπου στη 01.00 τα ξημερώματα αρχίσαμε να λαμβάνουμε αναφορές από γυναίκες που είχαν ληστευτεί ή δεχθεί σεξουαλική επίθεση”.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Χανιά: Στη φυλακή 40χρονος από τη Βουλγαρία που παρενόχλησε νεαρή σε πάρκο

Η προβλήτα στη Γάζα μπορεί να γίνει ένα διεθνές προσφυγικό κουτί της Πανδώρας

Φωνή της Αμερικής: 400% αύξηση των παράτυπων μεταναστών που φτάνουν στην Ελλάδα

Τούρκοι συνοριοφύλακες σκότωσαν Σύρο πρόσφυγα – Άνοιξαν πυρ σε ομάδα και με γυναίκες

Ιωάννης Κεφαλογιάννης: «Ο κ. Κασσελάκης υπηρετεί τη θητεία του χωρίς να έχει το παραμικρό προνόμιο»

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr