Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Άφρισε ο Ερντογάν: Ο μέντορας του συμμαχεί με τον Πούτιν εναντίον του

ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Ο Γκιουλέν – ο τέως “πνευματικός” του Ερντογάν έδωσε συνέντευξη σε ρωσική εφημερίδα λέγοντας πως η Τουρκία δεν έπρεπε να καταρρίψει το ρωσικό αεροσκάφος στη Συρία, και τάχθηκε ανοιχτά στο πλευρό της Μόσχας.

Η συνέντευξη που αναμένεται να δημοσιευθεί την Παρασκευή σχολιάζεται από την Άγκυρα ως προσπάθεια του Γκιουλέν να προσεγγίσει τη Ρωσία, αφού “απέτυχαν οι προσπάθειες του να κερδίσει τη στήριξη της Αμερικής” τη στιγμή που οι ΗΠΑ του προσφέρουν άσυλο και αρνούνται πεισματικά στον Ερντογάν την έκδοση του στην Τουρκία.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Φετχουλάχ Γκιουλέν είχε ταχτεί και στο πλευρό του Ισραήλ και μετά την επίθεση στο τουρκικό πλοίο Μαβί Μαρμαρά το 2010, το οποίο μετέφερε “ανθρωπιστική βοήθεια” στην Παλαιστίνη.

Δεν είναι λίγες οι φορές που ο Ερντογάν τον έχει κατηγορήσει ότι επιχειρεί να τον «ρίξει» από την κυβέρνηση, ενώ η ένταση ανάμεσα στους δύο πυροδοτήθηκε με το σκάνδαλο διαφθοράς μελών της τουρκικής κυβέρνησης, ακόμα και του ίδιου του γιου του Ερντογάν.

Ο Τούρκος πρωθυπουργός (τότε) είχε κατηγορήσει ανοιχτά τον Γκιουλέν ότι βρίσκεται πίσω από τις έρευνες, καθώς η εφημερίδα Ζαμάν ήταν αυτή που αποκάλυψε τις παράνομες δοσοληψίες πολιτικών με επιχειρηματίες.

O Ερντογάν υποστηρίζει ότι ο Γκιουλέν ελέγχει “παράλληλες κρατικές δομές,” στα διάφορα επίπεδα της δικαιοσύνης, της αστυνομίας, των μέσων επικοινωνίας, αλλά και της εκπαίδευσης.

Κυβερνητικοί αξιωματούχοι της Τουρκίας έχουν προηγούμενα κατηγορήσει τους υποστηριχτές του Γκιουλέν ότι έχουν δεσμούς με τους αντάρτες του Κουρδικού Εργατικού Κόμματος (PKK).

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Κλιματική Αλλαγή: Το λιώσιμο των πάγων αλλάζει την περιστροφή της Γης και επηρεάζει τη μέτρηση του χρόνου

Σαμ Μπάνκμαν-Φριντ: Φυλάκιση 25 ετών για τον «βασιλιά των κρυπτονομισμάτων»

Ρωσία: «Ουκρανοί εθνικιστές» οι δράστες του μακελειού με τους 140 νεκρούς στη Μόσχα

Τα F-16 στο επίκεντρο της συνάντησης Αμερικανών με τον Τούρκο υπουργό Άμυνας στην Άγκυρα

Έψηνε μπιφτέκια στα McDonald’s και έτσι έγινε «κατά λάθος» εκατομμυριούχος

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr