Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

To Spiegel καρφώνει άγρια τον Σόιμπλε για σκάνδαλο στα Panama Papers

To Spiegel καρφώνει άγρια τον Σόιμπλε για σκάνδαλο στα Panama Papers
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Eμπλοκή του Γερμανού υπουργού Οικονομικών Βόφγκανγκ Σόιμπλε στα Panama Papers αποκαλύπτει το γερμανικό περιοδικό «Der Spiegel» στην ηλεκτρονική του έκδοση.

Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών και ο στενός του συνεργάτης και υψηλόβαθμο στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών Βέρνερ Γκάτσερ αρνούνταν, σύμφωνα με πληροφορίες του περιοδικού, για πολλά χρόνια να έρθουν σε επαφή με πληροφοριοδότη που θα τους έδινε στοιχεία για τις συναλλαγές εικονικής εταιρίας στον Παναμά.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα «ούτε ο Σόιμπλε, που αυτή την ώρα έχει μέτωπο με τις Offshore εταιρίες , ούτε ο Γκάτσερ αντέδρασαν επί σειρά ετών στην προσφορά του πληροοφοριοδότη ο οποίος τους είχε γράψει προσωπικά».

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα , η εικονική εταιρεία, «την οποία χρησιμοποιούσε για συναλλαγές του το γερμανικό Ομοσπονδιακό Τυπογραφείο, είχε ιδρυθεί από την δικηγορική εταιρία που βρίσκεται στο επίκεντρο των Panama Papers».

Μάλιστα ο εν λόγω πληροφοριοδότης (insider) είχε απευθυνθεί μέσω αλληλογραφίας προσωπικά και στους δύο προκειμένου αν τους δώσει πληροφορίες για την offshore εταιρεία ονόματι Billingsley Global Corporation, η οποία χρησιμοποιούσε το Ομοσπονδιακό Τυπογραφείο και αναφέρεται στα Panama Papers, ότι ιδρύθηκε από τη δικηγορική εταιρεία Mossack Fonseca, ενώ το 2012 και το 2013 είχε ζητήσει και από το Εποπτικό Συμβούλιο της Bundesdruckerei να εξετάσει τις καταγγελίες του.

Δείτε εδώ το δημοσίευμα του Γερμανικού περιοδικού

Η αποκάλυψη έρχεται λίγες ώρες μετά από δημοσίευμα στο περιοδικό Der Spiegel ότι ο υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, είπε στο επιτελείο του να συντάξει προτάσεις αναφορικά με τους τρόπους που η κυβέρνηση μπορεί να τιμωρήσει οικονομικά τις επιχειρήσεις που διατηρούν offshore εταιρείες σε φορολογικούς παραδείσους.

Όπως σημειώνεται, μια πρόταση είναι η περιστολή φορολογικών κινήτρων για αυτές τις εταιρείες, καθώς το υπουργείο ελπίζει πως με αυτό τον τρόπο οι εταιρείες θα εντείνουν την πίεση στους κυβερνώντες των χωρών στο εξωτερικό να αλλάξουν την φορολογική τους πολιτική.

Εκπρόσωπος του υπουργείου Οικονομικών αρνήθηκε να προβεί σε σχόλιο για το δημοσίευμα, αλλά τόνισε πως το Βερολίνο εργάζεται πάνω σε ένα σχέδιο δράσης που θα επιφέρει περισσότερη διαφάνεια.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Γερμανία: Στα όρια της ύφεσης η οικονομία – Το 2024 θα είναι μια δύσκολη χρονιά

Γερμανία: Παλαιστινιακό κράτος ναι, αλλά χωρίς Χαμάς

Γερμανός στρατιώτης ήταν μυστικός πράκτορας της Ρωσίας

Η Γερμανία δεν αναγνωρίζει ως νόμιμη την επανεκλογή Πούτιν

Υπ. Παιδείας Γερμανίας: Τα σχολεία έχουν την ευθύνη να προετοιμάσουν τους μαθητές και για ενδεχόμενο πολέμου

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr